[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Boris w 11 Sie 2009, 20:06

Ponawiam swoje pytanie - czy ktoś z was skończył OL? Nie chodzi mi o te drzwi/freeplay, tylko o outro etc. Czy zawsze w elektrowni wyskakują takie hordy burerów i pijawek, tak jak to opisałem w powyższym poście? Czy może to bug?

Zaplanowane przez autorow moda - btw zadnego outra nie ma... - caleb59

Aha, thx. Co do outra, to chodziło mi o zakończenie... Czyli nie ma sensu iść do spełniacza życzeń w OL?
Ostatnio edytowany przez Boris, 12 Sie 2009, 00:30, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Boris
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 22:33
Ostatnio był: 09 Cze 2010, 21:15
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez cremaster w 11 Sie 2009, 20:38

Pytanie jedno i szybkie,jak transmutować artefakty?

Robi sie to tylko w nocy. Wrzucasz arty do anomalii. Idzesz spac okreslona ilosc godzin wedlug przepisu, budzisz sie i albo jest albo go ni ma(procent udanych transmutacji podany w kazdym z przepisow)
cremaster
Kot

Dołączenie: 07 Sie 2009, 12:43
Ostatnio był: 23 Cze 2016, 06:01

Postprzez Patterson w 12 Sie 2009, 12:55

Tak w elektrowni w okolicach spełniacza i troszkę dalej jak ciśniesz na prawdziwe zakończenie jest masa wrogów, burery pojawiają się kilka razy, nawet jak juz oczyściłeś daną okolicę z wrogów lubią wskoczyć na plecy. Najlepiej trzymać ich wszystkich na dystans używając broni które maja monoliciarze, to stały zasób amunicji, w kontaktowych sytuacjach, kiedy zza winkla wypada kilka pijaw i monoliciarzy niezastąpiona jest pepesza (Ppsh 41), duży magazynek, świetna szybkostrzelność z niską celnością sprawia, że cały tłum można położysz bez uszczerbku w ciasnych lokacjach W elektrowni używałem wojskowych kombinezonów, miałem ich kilka bo były lekkie. Potem jak dobrze szukasz we wnętrzu elektrowni i w czasie walki na dachach można znaleźć kilka egzoszkieletów, idziesz w nich jak cyborg i tylko siejesz.

Jeszcze we wnętrzu jak dekodują się drzwi, odpieraj fale wrogów granatami, 2-3 celne granaty i wszystkich można wyrwać.

Potem dachy i bieganie od portalu do portalu do bulka z masłem, leżą tam poukrywane egzoszkielety, wystarczy dobrze się rozglądać, zmieniasz sobie na nowe i idziesz (ja z MG3 :D ) jak terminator. Potem jak przeskoczysz ostatni portal nie ma zakończenia tylko wrzuca cie do Freeplay-u na tyłach elektrowni. Jak tylko odzyskasz władze, radzę wiać, spotkasz bardzo niemiłego mutanta którego nie pokonasz, trzeba uciekać, wiej na lewo tam są dzwi do elektrowni, z powrotem przebijasz się przez elektrownie i już możesz wracać gdzie chcesz ;p
Patterson
Kot

Dołączenie: 29 Sty 2008, 03:40
Ostatnio był: 24 Lip 2010, 20:34

Postprzez Raith w 12 Sie 2009, 14:40

Patterson napisał(a):radzę wiać, spotkasz bardzo niemiłego mutanta którego nie pokonasz, trzeba uciekać, wiej na lewo tam są dzwi do elektrowni, z powrotem przebijasz się przez elektrownie i już możesz wracać gdzie chcesz ;p

Chodzi Ci o tego kontrolera Koshbei? Można go rozwalić granatami i rpg.
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 05 Wrz 2024, 21:20
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Boris w 12 Sie 2009, 15:15

Thx, Patterson
Cóż, w takim razie źle się przygotowałem, bo wziąłem Grozę i ok. 800 pocisków, nie wiedziałem jak będzie ciężko, a wracać mi się za bardzo po ammo nie chciało. Wezmę coś innego, fakt, bo te 7.62 cholernie dużo ważą, granatnik jest... cóż lekko mówiąc słaby. Może faktycznie tej pepeszy poszukam... Tak więc, znów wracam do Baru :(
Awatar użytkownika
Boris
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 22:33
Ostatnio był: 09 Cze 2010, 21:15
Frakcja: Wojsko

Postprzez teshu14 w 14 Sie 2009, 20:50

Dlaczego nie moge jeździć samochodem? mam zainstalowanego moda, wszystko mam śpiwór itp/itd...
jak podchodze do drzwi to nic sie nie da zrobić ;/ mod 2.2pl na v.1.0005 help
teshu14
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 20:44
Ostatnio był: 14 Sie 2009, 20:50

Postprzez Raith w 14 Sie 2009, 23:53

Nie można jeździć każdym autem. W prawie każdej lokacji stoi 1-2. Rozpoznasz je po dobrym stanie :P :wink: Jak do nich wejdziesz, sprawdź czy masz podpisany klawisz do włączenia silnika (najlepiej T)
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Postprzez Xargas w 18 Sie 2009, 15:17

Kurka,wciąż z tą transmutacją nie wychodzi... :/
Xargas
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:47
Ostatnio był: 30 Maj 2012, 08:31
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez maciasistheking w 19 Sie 2009, 08:46

POMOCY !!!!!!!!!! Jak zainstalować oblivion lost 2.1.1 i arsenal mod do niego ?? Do jakiego katalogu trzeba zinstalować i rozpakować ???? :wódka:
maciasistheking
Kot

Dołączenie: 19 Sie 2009, 08:42
Ostatnio był: 08 Paź 2009, 15:04
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Raith w 19 Sie 2009, 11:02

maciasistheking napisał(a):POMOCY !!!!!!!!!! Jak zainstalować oblivion lost 2.1.1 i arsenal mod do niego ?? Do jakiego katalogu trzeba zinstalować i rozpakować ???? :wódka:

Do gamedaty. Jak każdego moda. No ale nie chce być chamem...

Kod: Zaznacz wszystko
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=4400

Poza tym - AR działa z OL 2.1?
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Postprzez cremaster w 19 Sie 2009, 11:03

Xargas napisał(a):Kurka,wciąż z tą transmutacją nie wychodzi... :/

Robisz save wieczorem, chyba po 2200. Wrzucasz arty do anomalii wg. przepisu. idzesz spac wstajesz i albo jest albo load i łans egen do skutku.
cremaster
Kot

Dołączenie: 07 Sie 2009, 12:43
Ostatnio był: 23 Cze 2016, 06:01

Postprzez Raith w 19 Sie 2009, 11:12

Xargas napisał(a):Kurka,wciąż z tą transmutacją nie wychodzi... :/

A próbowałeś wyjść i wejść do lokacji jeszcze raz?
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości