Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Universal w 07 Lip 2015, 15:41

Oczekiwać od anonów wyrozumienia dla banglaszowania, to tylko tutaj :caleb: Większość ma przecież problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a nawet najlepszym się to - czasem - zdarza. Tym bardziej, że jak większość tych jełopów - tu chyba Niemiec - widzi "PL", to reaguje alergicznie.

wku*wia mnie przemożnie upał. Ani się nie da wysiedzieć w domu, ani na dworze. Szkoda, że pogoda tak rzadko jest odpowiednia - słoneczna, około 25 stopni, ew. trochę cieplej z lekkim wiatrem :caleb: Zamiast tego duszne i parne 44 w słońcu/32 w cieniu. Idę do piwnicy podziwiać weki :suchar:
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 07 Lip 2015, 18:14

A mnie z kolei w... pienia, że te upały mają się jutro skończyć :( Uwielbiam taką pogodę jak dziś, można wreszcie pójść nad wodę popływać, czyli uskuteczniać jedną z niewielu aktywności fizycznych, które lubię. A poza tym, mogę spokojnie zapierdzielać rowerem do roboty. Liczę, że po krótkim ochłodzeniu wróci jeszcze taka pogoda. Od tego w końcu kuźwa mamy lato :caleb:
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 13:25
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Universal w 07 Lip 2015, 18:26

Lubisz jeździć rowerem w 40 (i więcej) stopniach? Ty zwyrolu :suchar: Ja się topię, elektronika mi nie wytrzymuje bez dodatkowego chłodzenia (wiatraczek z Gierka, kiedyś wrzuciłem), a pluskanie w wodzie dawno mnie przestało bawić.

I jeszcze dzwoni(ł) do mnie numer 123970411. Kilkanaście razy w ciągu dnia, w dwóch blokach po jakieś dwie godziny. Sprawdziłem w necie, że to jakieś geje, boty, turki, więc w końcu odebrałem, powiedziałem "nie życzę sobie, ty ku*wa gnoju" i od pół godziny spokój. Oby tak dalej :piesek:

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mito.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Mancubus w 07 Lip 2015, 19:45

Jak to co? Przeklęte bojcory obgadujące każdego byle nie siebie.Jak ja tych ku.. nienawidze.Szmaciury w każdy,nawet najpiękniejszy dzień będą bojcyć jaka to grażynka puszczalska,jak ten tomuś zszedł na psy a jaki był x lat temu :mad:
"Ostatecznie to kiełbasa mnisia bije na łeb wszystkie kiełbasy śniadaniowe czy podwawelskie"

Za ten post Mancubus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Route.

Mancubus
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Lip 2015, 18:41
Ostatnio był: 26 Lip 2015, 14:17
Miejscowość: Wyżyna krk-częst.
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Tajemniczy w 07 Lip 2015, 21:14

Universal napisał(a):I jeszcze dzwoni(ł) do mnie numer 123970411. Kilkanaście razy w ciągu dnia, w dwóch blokach po jakieś dwie godziny. Sprawdziłem w necie, że to jakieś geje, boty, turki, więc w końcu odebrałem, powiedziałem "nie życzę sobie, ty ku*wa gnoju" i od pół godziny spokój. Oby tak dalej :piesek:

Jak go opieprzyłeś to raczej już nie zadzwoni. Do mojego brata też dzwonił taki przyjemniaczek, zawsze po godzinie 9 rano i też gadał jakieś cuda wianki o zmianie numeru w Plusie, Internecie za darmo o jakichś esemesach za darmo i potrafił tak pół godziny język strzępić. Jakiś złoty numer zaczynający się od 7. Też powiedział do niego parę ciepłych słów i odpukać, przestał dzwonić.
BTW Ciekawy jestem w jaki sposób oni namierzają nasze numery?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez djcycu w 07 Lip 2015, 22:38

Dżuz napisał(a):A mnie z kolei w... pienia, że te upały mają się jutro skończyć :(

A mnie wpienia że jutro muszę już jechać... Dziś epicko bawiłem się nad rzeką i aż mnie szlag chce trafić że znów nie dostałem dłuższego wolnego mimo że prosiłem bo inni tak mieli w tamtym roku. Decyzja o przerwaniu mi tej rzecznej przygody już zdecydowała za mnie. Zmieni się system pracy, sprzedadzą mi salonkę i dadzą nowy szrot to pakuję manele i zmiana firmy! Ot co!* :D Kocham wakacje, kocham zieleń wzdłuż rzeki, te śmierdzące glonami kamienie i ich stukot jak po nich idę, te roześmiane dzieciaki w tej wodzie, rodzinki z grillami i ogniskami i ten cudowny klimat... Człowiek czuje w podświadomości całe dzieciństwo które przecież głównie spędził w wakacje nad rzeką. Za to nienawidzę pajaców którzy za kilka groszy muszą wszystko zrujnować i na siłę posłać do roboty. Znając życie skończy się to wyjazdem na wariackich papierach gdzie połowy sprzętu w aucie będzie nie kompletne i będę jeszcze musiał na wszystko czekać... A mówiłem, nie spiesz się, pojadę jak będzie gotowe, oddaj mi wolne dni za to że czasem dłużej zostaję... Ależ gdzie tam...

* - z cyckiem w huja nie przygrasz :caleb:
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez ZiomB w 07 Lip 2015, 23:04

Anglia serdecznie pozdrawia, my tu okazyjnie jeszcze się grubiej ubieramy. :caleb:
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez Universal w 08 Lip 2015, 06:09

Tajemniczy napisał(a):Jak go opieprzyłeś to raczej już nie zadzwoni.

Liczę na to. Kiedyś, podczas spotkania rodzinnego, jakaś głupia pipa zadzwoniła do mnie, a kiedy powiedziałem, że nie jestem zainteresowany, zaczęła po mnie jechać, że niby jakim prawem jej odmawiam. Chyba najbardziej bezczelna ku*wa z jaką miałem "przyjemność" rozmawiać przez telefon. Ale ani jej, ani tej wczoraj, nie zje*ałem mięsem, tylko powiedziałem, że nie życzę sobie kolejnych telefonów, wczoraj po prostu jej to powiedziałem do słuchawki i zakończyłem połączenie. Kulturka :piesek:
Tajemniczy napisał(a):Ciekawy jestem w jaki sposób oni namierzają nasze numery?

Wybierz sobie:
  • generują - w końcu to tylko 9 cyfr
  • łapią botami z neta
  • kupują kradzione bazy danych
  • kupują legalnie pozyskane numery od ludzi, którzy mają w dupie ochronę danych osobowych i GIODO
  • część podpisuje nieznane umowy lub wysyła smsy na Wyspy św. Tomasza4815
Nic innego mi nie przychodzi tymczasowo do głowy :caleb:
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Tormentor w 08 Lip 2015, 11:07

ZiomB napisał(a):Anglia serdecznie pozdrawia, my tu okazyjnie jeszcze się grubiej ubieramy. :caleb:

Troszkę zazdro bo jak upały to nie dla mnie...Chyba, że mieszkam w klimatyzowanym budynku, a jak z niego wychodzę to mam plaże i sukwy w bikini.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez Microtus w 08 Lip 2015, 12:57

Co do nekania telefonami, z pierdzielonych infolinii to jest jedna i niezawodna metoda aby taka rozmowę natychmiast zakończyć. Sprawdzone działa 100% o ile nie dźwoni do was jakaś firma krzak z budki bo i takie się zdarzają.

Jak tylko Pan/Pani zaczynaja nawijkę pytacie czy rozmowa jest nagrywana, jak odpowiedźą że tak, mówice że sobie nie życzycie, aby ktos was nagrywał. Najczęściej bez słowa sie rozłączają ;)

Druga akcja jakby nie działało, to pytacie o ważniejszą kwestie. Zapytajcie czy Pan/Pani zechcieli by z wami porozmawiać o wiecznym zbawieniu lub Chrystusie. Reakcja zazwyczaj jak przy poprzedniej metodzie czyli rozłączenie :)

Nie polecam natomiast bluzgać na nich, mój Teść raz właśnie tak potraktował kolesia z infolinii. Skończyło się tak że dzwonili do niego przez 2 doby co 30 minut i sie rozłączali. Także uważać trzba.

Ja rozumiem, że po tej drugiej stronie słuchawy też sa ludzie, którzy musza zarobic na chleb, ale wkurzające naprawdę jest to jak wciskają kit i ściemniają. Miałem tak kilka razy przy rozmowach z telefonia komoórkową.
Oferowali mi jako super oferty szajsowate telefony i kiepski abonament, a po sprawdzeniu w niecie okazywało się
że można liczyć na wiele wiecej. Uznaję to za skrajne sku*wysyństwo, ale pewnie Ci co te głupotu wciskają są tego nauczeni przez swoich nadzorców.

Kolejną opcją są apteki, gdzie nie polecam nikomu pytać się o "jakiś" lek na "cośtam" zawsze dostaniemy to co akurat oni mają zakontraktowane sprzedawać i na pewno nie odstaniemy leku taniego. Wiem to od znajomej farmaceutki. Najlepiej jest pytać o lek najtanszy, muszą wam tedy dac zamiennik tańszy, kótrego normalnie nigdy nie zaproponują. I tak możecie kupić paracetamol nie za 10 tylko za 5 złotych.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Adam w 08 Lip 2015, 13:10

Jutrzejszy ciężki dzień, jadę z dziewczyną do Szczecina dostarczyć jej papiery na studia. Kilkanaście godzin w pociągu, miasto, którego nie znamy i pewnie też zgubimy się w budynku szkoły wyższej no i powrót o 3 :/
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Tajemniczy w 08 Lip 2015, 13:10

Microtus napisał(a): Uznaję to za skrajne sku*wysyństwo, ale pewnie Ci co te głupotu wciskają są tego nauczeni przez swoich nadzorców

Jest tak jak mówisz. Niedawno właśnie w jakim programie interwencyjnym było właśnie nt działania takich firm. I w tych firmach każdy pracujący przy telefonie ma dzienną "normę" podpisanych umów/przyjętych zaproszeń etc. Jeśli nie osiągnie "normy" spadają zarobki. Oczywiście często praca w takiej firmie jest okraszona mobbingiem, więc nie dziwota że czasami rzucają mięsem do człowieka po drugiej stronie słuchawki.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości