Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 01 Lis 2014, 23:22

STALKIER998 napisał(a):Halloween

Sraloween... Też mnie wkurza. Dziś Wszystkich Świętych a wczoraj? No a wczoraj jakieś halloween party i inne pierdoły tego typu. Przechodząc do sedna... Skoro dziś nie urządza się imprez bo to dzień zmarłych, przemyśleń, zadumy itd to czemu ku*wa wczoraj były imprezy tego typu które trwają do rana? Od 0.01 jest już 1 listopada i dzisiejszy dzień się po prostu szmaci dla jakiegoś pieprzniętego święta z ÓSA... Komercyjnego na dodatek bo zarabia jak zawsze sklep, organizator i wuj wie kto jeszcze.

Oczywiście piję to głównie do "katolików" którzy biorą w tym udział.

EDIT:
Z resztą to powinno dotyczyć wszystkich. Każdy z nas kiedyś umrze i każdy jakiejś pamięci, westchnień czy modlitwy będzie potrzebował. Czemu po prostu nie można by godnie uczcić faktycznie pamięci tych którzy odeszli i za którymi płakało się w dniu odejścia? Nie, bawić to bawić - paranoja bo jest jeszcze około 300 dni w roku jeszcze!

Do tego cmentarianki w różowych bucikach i innych cudach, śmiechy, chichy na cmentarzu noż do pierona jasnego! Miejsce gdzie spoczywają babki, ciotki, wujkowie, czasem dzieci a tu wielu ma to po prostu gdzieś. Przyjdzie jak bydło, odbębni modlitwę (lub też nie), świeczkę zapali i brechta się ze znajomymi...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Skowoo, Gro3a.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez zaqgt w 02 Lis 2014, 00:35

Mnie wpienia jak ktoś udaje kogoś kim nie jest. No wiecie, jak ktoś się napina i próbuje udowadniać jaki to nie jest świetny/fajny/mądry/itp., itd.

Za ten post zaqgt otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
zaqgt
Kot

Dołączenie: 24 Gru 2011, 09:29
Ostatnio był: 11 Lut 2016, 15:54
Miejscowość: Iława
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Krzyk19 w 02 Lis 2014, 00:40

Mnie wpienia to że moja matka używa perfumów ze średniej półki jako odświeżaczy powietrza.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Tajemniczy w 05 Lis 2014, 15:58

Temat trochę padł i z racji tego że niedawno był 1 listopada chce poruszyć pewną rzecz która mnie wpienia - różnego typu żebrzący na cmentarzach i wokół kościołów. Rozumiem że ci ludzie nie dali sobie rady w życiu ale są lepsze miejsca do szukania datków niż cmentarze i okolice kościołów :/ .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Kpuc w 05 Lis 2014, 17:51

Jak już jesteśmy na cmentarzu to wpienia mnie to całe obwoźne żarcie, ogólnie uważam to święto za durne bo jak ktoś ma chęć to może iść w każdy dzień z 365/6 w roku ale skoro już jest to nie idzie się tam by żreć. Zjeść można w domu.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez djcycu w 05 Lis 2014, 18:12

To święto nie jest durne. Po prostu jest to jeden z dni w roku w którym modlimy się i rozmyślamy o tych którzy już odeszli. Głównie chodzi w tym święcie o modlitwę...

To że idzie się potem na cmentarz, kupuje 14 ton zniczy i wieńców a do tego ładne wdzianko to skwitowane zostało to najlepiej przez księdza który mnie uczył katechezy. Mianowicie powiedział że żadne znicze wtedy nie pomagają, żadne wieńce i żadne godziny które wystoisz nad grobem jeśli się za tego zmarłego gorliwie i szczerze nie pomodlisz... Jemu już świeczki i hebzi nie potrzeba, jemu potrzebna jest modlitwa...

Dobrze że nie było jeszcze wtedy mowy o żarciu na cmentarzu bo by chłopina z nerwów zdemolował klasę. Ale był to naprawdę dobry ksiądz i dobrze mówił.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez TomekW w 07 Lis 2014, 18:14

Co mnie wkurza? ze w Szwajcarii jest 8% VATu a u nas 23% :(
TomekW
Kot

Dołączenie: 06 Lis 2014, 21:59
Ostatnio był: 07 Lis 2014, 18:14
Kozaki: 0

Postprzez scigacz1975 w 07 Lis 2014, 18:26

Tacy userzy i ich z dupy posty - viewtopic.php?p=308482#p308482
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 01:35
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez smichal74 w 07 Lis 2014, 18:29

Mam ból dupy że nie pogram w "Nextgeny" :P .
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 13 Cze 2021, 19:42
Miejscowość: Zona/bar
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez djcycu w 07 Lis 2014, 21:45

Polaczki cebulaczki... W kraju bieda ino piszczy (samemu dupa już z głodu gacie wpie*dala) a taki ino by wkurzyć sąsiada będzie obstawał za złodziejami...

No i oczywiście zapomniałem dodać... Ostatnio PO i nasz ukochany przywódca/prezydent :suchar: podpisali nowe przepisy na system Viatoll czyli zdrowe i mądre kary za przewinienia czy błędy (szczerze im za to dziękuję, choć raz zrobili coś dla obywateli jak należy).

To oczywiście dobre strony, kara już nie będzie po 3 000 zeta za bramkę gdzie suma kar wynosiła czasem (uwaga!) po 120 000 złotych (jak nie więcej co kończyło się wizytą u psychologa) za nieopłacenie lub błąd urządzenia! (SIC!) Co tak właściwie mnie wkurza w tym? A no cebulaki! Którzy psioczą że kierowca ma ulgę, że nadal należy ich karać, karać i to bezwzględnie karać...

Wielokrotnie stoczyłem z takimi matołami bój... Czy żaden z tych cebulskich sku*wysynów nie rozumie ile te kary pozbawiły istnień? Ilu szoferów a także zwyczajnych ludzi popełniło za taką karę samobójstw? Ile dzieciaków zostało bez ojców/matek? Ile spokojnych nie patologicznych rodzin się rozleciało?

Nie ogarniam, jestem w żywej furii... Jak takie kreatury mogą żyć na tym świecie...

Coś o Viatollu dla niekumatych (też was to wkurzy):
:

Dotychczas urządzenie wydawano głównie na samochody ciężarowe bo było to obowiązkiem. Posiadacze pojazdów cywilnych (np ciężkie osobówki z przyczepami ponad 3.5t) także musiały stosować Viabox. W sumie żaden problem nie? Zwyczajne urządzenie które kleisz na szybie i pobiera ci to automatycznie opłatę... Wcale nie, sprawa jest wręcz kosmicznie absurdalna!

Wystarczy że urządzenie nie piknie na bramce i dostajesz 3 000 złotych kary... Kara oczywiście za to że nie opłaciłeś odcinka za parę złotych. Przejedź tak z 50 bramek i kup sobie trumnę bo wraz z grzywną odechce ci się życia (150 000 złotych kary). Opłacenie urządzenia zaraz po fakcie nic nie daje... Kara to kara (sic!).

To oczywiście dotyczy każdego czy to w osobówce z urządzeniem czy takich jak ja z ciężarówki. No i jak to ma być? Czy ja mam non stop kontrolować urządzenie żeby nie oszukać przypadkiem państwa czy jechać bezpiecznie? Czy ja do cholery nie mogę posłuchać podczas nocnej jazdy radia byle słyszeć to szare gówno?!?!?! Bramki nijak nie są oznaczone, w nocy nie masz pojęcia czy mijasz bramkę z Viatolla czy bramkę z kamerami... Non stop w stresie. Kto ku*wa pisze takie prawa? Cieszę się że to się skończy od początku 2015 roku... A ci którzy mają problemy obecnie umrą naturalnie a nie na sznurku bo im sprawę umorzą.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Alchemik w 07 Lis 2014, 23:56

Od września wszystko mi się kompletnie pie*doli :/. Robota się skończyła bo tylko na okres czerwiec-wrzesień była,więc jestem w bardzo złej sytuacji, kierunek na który miałem uczęszczać poszedł przed dwóch debili w cholerę i musiałem zapisać się na BHP, które trwa 1.5 roku, tylko po to by mój ojczulek nie ględził że wydaje w ciemno alimenty.
Przepraszam was forumowicze/forumowiczki, że ostatnio nie wchodzę na forum i komunikatory i że na razie nie odwiedzam co po niektórych tak jak obiecałem, ale po prostu nie mam jak. I jeszcze nie mam nawet jak z J. się w ogóle spotkać przez to że oboje nie mamy czasu...
Mam nadzieję że życie mi się w ciągu tego miesiąca poukłada, bo przemęczony jestem już tym wszystkim i tęsknię za wami
:

mendy :ati:

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez lehoslav w 08 Lis 2014, 21:05

Dzisiaj mnie wpieniali "panowie kerowcy" jadący z naprzeciwka, wyłączający długie dopiero po wyjechaniu zza zakrętu :facepalm:
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 05 Mar 2024, 15:34
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości