@ kapt
a czy to nie jest ta sytuacja ze ten sygnał cały czas ci "ucieka" ?
i potem powinieneś dostać info zebys sie szybko zgłosił do Kowalskiego ?
@ Parji
Po wykonaniu misji dla Wolności, min oddajesz PDA przywódcy Powinności itd...
A kiedy chcesz dołączyc zależy od ciebie.
@ MajorDiegtiarov
Pangia dobrze prawi, szczególnie po ostatniej wersji 2.1.1 Misery nie jest takie trudne ale jezeli chcesz to proponuje zainstalowac jeszcze raz, wybrać "Rookie" + ustawić NPC opcje "skończonej amunicji" i to powinno Cie zadowolić.
Wprawdzie bedzie to "prawie" Misery ale bliskie chyba temu co chcesz mieć.
@ Argawen
Tak, najemnicy mogą nosić oznaczenia zarówno Stalkera, jak i Wolności oraz Powinności, przynajmniej takie patafiany do mnie strzelały a jak sprawdziłem trupy to sie okazywało ze owszem wygląda to jak Wolność/Powinność/Stalker ale jest wrednym bandytą/najemnikiem.
Dodatkowo weź pod uwagę ze jak strzelasz do NPC lub nawet mierzysz do niego to sie moze wkurzyć i zacząć strzelać do ciebie. Wtedy pewność masz tylko w momencie jak przeszukasz trupa.
Aha i zasada jest taka, "ta strona nasza, ta strona wasza, a po tej sobie możemy hasać 3 dni w tygodniu i wy 3 dni w tygodniu, w niedziele hasa nibyolbrzym" co mnie wiecej oznacza ze Stalkerzy/Wolność/Powinność chodzą do lasku gdzie sie szwendają zombie, są w okolicach Szewczenki, Izomucostamcośtam - gdzie jest lezę chimery. Z kolei bandyci i najemnicy są koło mostu i ogniska, ZUO, oraz koło lokalizacji w połowie drogi między ZUO a Zelaznym Lasem o ile mnie pamiec nie myli.
Reszta terenu to ziemia gdzie mozna spotkać i miłych NPC i tych co od razu na dzień dobry wyciagaja gnata.
A co do tego ze nie wiesz kogo spotkasz i mozesz po pewnym czasie nacisnać "load" ... cóz to urok Misery, zupełnie jak w życiu
@jazon
Hmm byłoby fajnie ale z drugiej strony to mówimy o czasach obecnych ... mamy noktowizory, celowniki i rózne takie ale nie słyszałem zeby istniała lornetka która by wskazywała jakie kto ma zamiary czy do jakiej frakcji należy gracz/człowiek.
Fajna sprawa ale z drugiej strony jaki dreszczyk emocji jak podchodzisz do goscia i nie wiesz czy ci nie pociagnie seria po plecach