[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 10 Sie 2014, 18:59

Nie, da się tylko zrobić rozpoznawanie wróg-przyjaciel. Przydałoby się jako ulepszenie, jeśli tego nie ma.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez kapt12 w 10 Sie 2014, 20:34

@Pangia
Dzięki... ale zespawniłem tą bombę i nic... może znajdzie ID ciała tego kolesia co ma bombę?

I jeszcze jedno. Mógłby ktoś podrzucić plik ui_icon_equipment.dds ?
Robiłem z nudów małą edycję grafiki i niechcący źle zapisałem ten plik... a o kopi akurat tego pliczku zapomniałem.
Pliczek jest w:
\gamedata\textures\ui
kapt12
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2014, 17:30
Ostatnio był: 17 Sie 2014, 23:49
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 10 Sie 2014, 23:08

Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapt12.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 11 Sie 2014, 02:03

@ kapt
a czy to nie jest ta sytuacja ze ten sygnał cały czas ci "ucieka" ?
i potem powinieneś dostać info zebys sie szybko zgłosił do Kowalskiego ?

@ Parji
Po wykonaniu misji dla Wolności, min oddajesz PDA przywódcy Powinności itd...
A kiedy chcesz dołączyc zależy od ciebie.

@ MajorDiegtiarov
Pangia dobrze prawi, szczególnie po ostatniej wersji 2.1.1 Misery nie jest takie trudne ale jezeli chcesz to proponuje zainstalowac jeszcze raz, wybrać "Rookie" + ustawić NPC opcje "skończonej amunicji" i to powinno Cie zadowolić.
Wprawdzie bedzie to "prawie" Misery ale bliskie chyba temu co chcesz mieć.

@ Argawen
Tak, najemnicy mogą nosić oznaczenia zarówno Stalkera, jak i Wolności oraz Powinności, przynajmniej takie patafiany do mnie strzelały a jak sprawdziłem trupy to sie okazywało ze owszem wygląda to jak Wolność/Powinność/Stalker ale jest wrednym bandytą/najemnikiem.
Dodatkowo weź pod uwagę ze jak strzelasz do NPC lub nawet mierzysz do niego to sie moze wkurzyć i zacząć strzelać do ciebie. Wtedy pewność masz tylko w momencie jak przeszukasz trupa.

Aha i zasada jest taka, "ta strona nasza, ta strona wasza, a po tej sobie możemy hasać 3 dni w tygodniu i wy 3 dni w tygodniu, w niedziele hasa nibyolbrzym" co mnie wiecej oznacza ze Stalkerzy/Wolność/Powinność chodzą do lasku gdzie sie szwendają zombie, są w okolicach Szewczenki, Izomucostamcośtam - gdzie jest lezę chimery. Z kolei bandyci i najemnicy są koło mostu i ogniska, ZUO, oraz koło lokalizacji w połowie drogi między ZUO a Zelaznym Lasem o ile mnie pamiec nie myli.
Reszta terenu to ziemia gdzie mozna spotkać i miłych NPC i tych co od razu na dzień dobry wyciagaja gnata.

A co do tego ze nie wiesz kogo spotkasz i mozesz po pewnym czasie nacisnać "load" ... cóz to urok Misery, zupełnie jak w życiu :-)

@jazon
Hmm byłoby fajnie ale z drugiej strony to mówimy o czasach obecnych ... mamy noktowizory, celowniki i rózne takie ale nie słyszałem zeby istniała lornetka która by wskazywała jakie kto ma zamiary czy do jakiej frakcji należy gracz/człowiek.
Fajna sprawa ale z drugiej strony jaki dreszczyk emocji jak podchodzisz do goscia i nie wiesz czy ci nie pociagnie seria po plecach :-)
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Krzyk19 w 11 Sie 2014, 05:05

Ale jednak coś można by było z tym zrobić. Myślę że dodanie naszywek na ramionach załatwiło by sprawę. Raz oddział Wolności chodzący w niebieskich kombinezonach najemników i SEVA'ie samotników rozwalił mi flaki TOZ'ami i AK Kobrą. Gdyby mieli naszywki to użył bym lornetki i szybko ich rozpoznał, a tak to głupieje, bo nie wiem kto to w końcu jest.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Argawen w 11 Sie 2014, 07:03

Ale właśnie o to chodzi, ze goście, którzy do mnie strzelali, mieli naszywki stalkera. Gdy obszukiwałem trupy, okazalo się, ze to najemnicy.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Kozaki: 7

Postprzez WeberPL w 11 Sie 2014, 09:32

sku*wysyny po prostu grabią z nich wszystko.Nawet kombinezony.Chcesz sobie podejść do przyjaciela stalkera,pogadać o tym gównie ,w którym żyjesz,gdzie są dobre arty.A ten bam-nawet nie powiedziałeś "pijawka" a już gryziesz ziemię.Takie psie czasy
WeberPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2014, 13:23
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 21:26
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC

Re: Odp: [MISERY]

Postprzez Argawen w 11 Sie 2014, 09:38

Pewnie cienko przędą, więc biorą wszystko. Nawet mokre gacie 8-). Raz znalazłem u jednego "najemnego".

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Kozaki: 7

Postprzez WeberPL w 11 Sie 2014, 11:03

Jaki hełm polecacie dla Recona?Ten zdjęty z Ekologa czy sfera?Sfera jest o 7 kg lżejsza i ma lepszy pancerz,ale hełm zdjęty z ekologa ma lepszą ochronę środowiskową.Co kupować?
WeberPL
Kot

Postprzez Pangia w 11 Sie 2014, 12:02

Zależy co potrzebujesz, no takie głupie pytania ludzie zadają, że głowa boli. Jak lubisz sobie postrzelać, to przecież nie kupisz chyba hełmu stworzonego do ochrony przed anomaliami, nie? Chociaż w Misery raczej mając taki wybór, kupuje się porządną broń i zestaw naprawczy.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Krzyk19 w 11 Sie 2014, 13:02

@WeberPL
A czego ci potrzeba? Ochrony przed dywizjonem kontrolerów, burerów i poltergeistem w żelaznym lesie czy przed hordami najemników, Zombie i bandytów? Ja w każdym razie wybrałem Ekologa i nie żałuję.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez WeberPL w 11 Sie 2014, 13:05

Już mam Sevę.Niczego mi nie trzeba
WeberPL
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość