Nie, to nie buty, Zrobie liste rzeczy jakie mogą nie działać.
edit
Jestem w trakcie robienia zestawienia ale mam kilka pytań, chodzi mi o to abym nie "odkrywał ameryki".
Część itemów jest do broni, część do hełmów, część do kombinezonów, jedne pasują do wszystkich inne nie.
Przykładowo np sztućce polowe pasują do uniwersalnego zestawu naprawczego ale już do zestawu do broni kaliber 7,62/ 7,92 ... oraz broni krótkiej już nie. Jeżeli dobrze pamiętam i zapisałem to kanister z benzyną można użyć przy zestawie do broni 7,62 oraz uniwersalnym do każdej broni.
Pytanie czy to że jedne te przykładowe sztućce są do użytku w jednym zestawie a innym nie to jest takie założenie czy bug ?
Prośba o odpowiedź najlepiej od osoby która się zajmowała bronią i itemami abym wiedział czego szukać, możliwe ze to co będzie odbierane jako bug jest celowym założeniem.
Łopatologicznie rzecz biorąc jak mamy zestaw do szycia to go używamy jedynie do kombinezonów a nie do hełmów (bo tam nie ma co szyć) prawda ? I jak mamy klej to z kolei muszą być itemy które da się skleić czyli wszelkiego rodzaju tkaniny. To już rozgryzłem
Inna sprawa dotyczy np starego młotka o wielokrotnym użyciu.
Ma w opisie ze jest do naprawy kombinezonów a naprawia broń .... to jest błąd w opisie czy w działaniu ?
Z kolei łom ma w opisie że jest do naprawy kombinezonów i czyszczenia smarowania broni a udało mi się nim tylko naprawić broń a nie kombinezon.
Może jest to spowodowane tym że gram 90% czasu w Zatonie, może później są jakieś bardziej rozbudowane zestawy naprawcze ?
Prośba o podpowiedź czy te same zestawy naprawcze i itemy są w każdej lokacji i każdego (prawie) handlarza czyli Azot i Brodacz, Sowa, Hawajczyk, Medyk czy też jest to na zasadzie ze później są jakieś bardziej rozbudowane zestawy ?
Mam taką jeszcze małą sugestię odnośnie itemów.
Fajnie jest odkrywać co do czego służy ale jak się gra dosyć długo ilośc itemów czasami podczas naprawy powala.
Trzeba wyjąć wszystkie itemy, włożyć do wyposażenia, potem dopasowywać i ewentualnie naprawiać.
Przy mało regularnej grze to jest fajne ale gdy gra sie dłuzej czasami bywa to czasochłonne.
Nie tratujcie tego jako narzekania - ostatecznie można sobie zrobić tabelkę i powiesić nad kompem ale .... czy byłaby szansa na dodanie w tych itemach dopisków do opisów typu. "Niektórzy stalkerzy uzywaja tego do szycia swoich kombinezonów...", albo "niektórzy stalkerzy używaja tego zestawu sztućców do naprawy broni kal 9mm itd"
Chodzi o to aby juz podczas etapu przegladania skrzynki wiedzieć po opisach ze ten item jest do naprawy tego a ten tego.
Można taki patch z pełniejszymi opisami wydać jako update dla starych wyjadaczy, jak ktoś właśnie zaczął grę i chce sam dojść do tego co jest za co odpowiedzialne to ok, nie musi go instalować.
pozdr Adam
edit 2
Ok zrobiłem małe zestawienie, kilku rzeczy jeszcze nie sprawdziłem ale to zrobię następnym razem.
Przykładowo mam pytania odnośnie tych pozycji czy to są bugi czy celowe założenie i tak miało być ?
- Maska snorka jest do użycia jedynie w zestawie zaawansowanym, nigdzie indziej przynajmniej na razie.
- Łom i stary młotek działają w zestawie naprawczym 7,62/7,92itd oraz do broni małokalibrowej 9 mm, nie działają w zestawie do naprawy każdej broni.
- Lina i liny syntetyczne są do użytku jedynie w połączeniu z zestawami do szycia ? (Nie można ich kleić)
- Arkusz wzmocnionej tkaniny, wojskowej itd ma w opisie broń i kombinezon a znalazłem zastosowanie przede wszystkim do kombinezonów oraz do zestawów naprawczych 7,62/7,92 oraz broni małokalibrowej 9mm a nie do zestawów do wszystkich typów broni.
- Kamuflowany brezent w opisie ma naprawia broń i kombinezon a mogę naprawić jedynie kombinezony.
- To samo z naszywkami np Stalkerów - nie naprawia broni.
- Sztućce naprawiają broń jedynie w zestawie naprawczym do każdej broni.
- Części zamienne maja wpisane naprawa broni i kombinezonów a naprawiają jedynie broń.
- Dziennik osobisty nie naprawia ani broni ani kombinezonów w przeciwieństwie do opisu.
- Puszka z prochem - w opisie jest że naprawia kombinezon a nie mogę znaleźć żadnego zestawu naprawczego gdzie można tego item użyć.
Prowizoryczny filtr - nic nie naprawia a ma w opisie naprawia broń i kombinezon.
Rzeczy które znalazłem a są bugami wg mnie:
- Butla z gazem jest do naprawy kombinezonów czy broni ? W opisie jest ze kombinezonów a naprawia broń - w zestawie do karabinów 7,62/7,92 itd oraz do broni małokalibrowej 9mm itd
- Karabin L1A1SLR o ile dobrze pamiętam to broń o dużym kalibrze a można ja naprawić zestawem do broni małokalibrowej 9 mm itd
- Dodatkowo w podstawowym i zaawansowanym zestawie do szycia pojawiają się dwukrotnie - skóra mięsacza. Jestem pewien że miałem tylko 1 skórę mięsacza w ekwipunku.
To tyle co znalazłem na chwilę obecną o ile się nie pomyliłem, będę wdzięczny za odpowiedź.
pozdrawiam Adam