[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 13:55

A no dzięki, czyli wszystko wyjdzie w praniu, jak zawsze :)
W sumie jeden kij, chyba zacznę sobie grać od nowa, snajperem. Wszystko ładnie pięknie, tylko, że misje na zatonie i na stacji z zamkniętymi oczyma można już przejść :/
Aż łezka się kręci, jak sobie przypomnę jak pierwszą rzeczą przy każdym podejściu było latanie na stację benzynową za AKM
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Voldi w 04 Maj 2014, 13:59

@Bartibar

Aktualnie sam gram Zwiadowcą. I każde znalezione mięso mutantów (gotowane czy surowe) sprzedaję. Chyba nie mam zamiaru potem tracić tak czy siak cennej wody/wódy/herbatki/tabletek/fajek itd, już wolę sprzedać mięso z polowań i kupić importowane żarełko.

Od razu powiem tak - dobrze zainwestować w strzelbę. Na początku zda się jakiś znaleźny automat (pokroju SPASa 12). Potem, jak się dorobimy na dzikach i mięsaczach ("na psy" nie radzę chodzić, bo szybkie są i trudno ustrzelić, wataha jest NAPRAWDĘ śmiertelnie niebezpieczna), sprzedajemy znaleźną broń za grosze, a za odłożony hajs kupujemy jakiś nowy obrzyn (może być "uszkodzony", nie robi to tak naprawdę różnicy). I dalej zarabiamy.
Wbrew pozorom, Zwiadowca dość dobrze radzi sobie ze strzelbą, amunicja nie jest droga, zwykle z jednego wypadu udaje się zrobić zapas przetrwania na 2-3 dni (więc po trzech wypadach mam już żarcia i amunicji na co najmniej tydzień do przodu :) ). No i ważne, przynajmniej dla mnie - po każdej wyprawie cały szpej daję do sprawdzenia Kardanowi. Jeżeli naprawa danego elementu nie przekracza 1000/1500RU, to naprawiam u Kardana - jeśli więcej, łatam sam, co mogę, a resztę ("szczegóły") zostawiam jemu.
Średnio po wyprawie każdy element traci 2-3% stanu (no chyba, że ktoś próbuje stawać z dzikiem na gołe pięści...), naprawa całego wyposażenia nie przekracza 2000RU.
A, jeszcze jedna rzecz - dobrze jest kupić maskę płócienną, czy jak to się nazywa. Bez hełmu będzie nas powolutku wżerać promieniowanie (HP spada), nosić maskę p-gaz bez przerwy szkoda, bo to ani realistyczne (a przecież od tego ten mod), ani ekonomiczne - lekkie uszkodzenie to już zbite szkła i prawie nic nie widać, poza tym statystycznie to jej naprawy kosztują po wypadach najwięcej, a maska płócienna daje jakąś tam ochronę, jest tania w utrzymaniu i ogólnie badassowa :E P-gaz zabieram na wypady do anomalii i na polowania w nocy (zamontowałem noktowizor).

Jeżeli save jest z tej samej wersji gry, powinno ruszyć bez problemu.

Osobiście zasięg A-life mam ustawiony na 900. Na 350 za bardzo rwało grę ciągłym doczytywaniem ludków. Teraz zdarza się to bardzo sporadycznie.

Mała rada: polecam na początek ze Skadowska chodzić do Leśniczówki. Najpierw wkraść się na jej teren, postarać się jak najbardziej niezauważenie dostać do głównego budynku i kosić - nie raz siedzi tam po 3, 4 osoby, więc chabaru można spokojnie nastukać po 5-6k. A obok (na północ jakby) w takim małym zagajniczku przy płocie zawsze gnieździ się 4-5 dzików i/lub mięsaczy. Więc kolejne parę tysięcy z mięska :)
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 426

Postprzez nati20 w 04 Maj 2014, 14:37

Pany, pobrałam mizerie 2.1 all in one na pendrive przez inny komputer. MISERY_v2.1.7Z all-in-one z 19 marca 2014 to wszystko czego potrzebuje? Jeszcze nie rozpakowałam i nie sprawdzałam paczki. Z racji organicznego internetu w domu nie będę miała możliwości ściągnąć innych dużych plików w razie czego. Proszę o konkretną odpowiedź a nie "zainstaluj i sprawdź" bo aktualnie nie mam takiej możliwości.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 22 Gru 2019, 19:00
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Pangia w 04 Maj 2014, 14:47

Jak masz w tej paczce folder data i instalator .exe, to będzie tyle.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nati20.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 15:00

@Voldi

Właśnie dla mnie chodzenie do leśniczówki nie było opłacalne, bo albo łapałem sam kulkę, albo wystrzelałem w bandytów zdecydowanie za dużo pocisków by było to opłacalne. Pamiętam, że ja sam najbardziej lubiałem w nocy przejść się zachodnio-południową częścią mapy i farmić na najemnikach.

Właśnie będę musiał popróbować w profesjonalnyhm polowaniu na mutanty, bo zazwyczaj to "jak sie frafiło to seria z berety" i no.. a z obrzynem jakimś czy cuś to może być ciekawie. Zobaczymy.
bartibar
Stalker

Postprzez Voldi w 04 Maj 2014, 15:01

To to.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 15:21

A od bardziej technicznej strony. Chcę ograniczyć crashe i ogólnie grać jak najpłynniej, przy rozsądnych ustawieniach graficznych. I czy sejwy manualne, np przez konsolę spowalniają grę? I z tego co pamiętam zaśmiecanie schowków robiło też różnicę.
bartibar
Stalker

Postprzez Voldi w 04 Maj 2014, 15:34

Ja zapisuję z menu. A co do schowków (choć właściwie to wszystko trzymam na Skadowsku), to nie mam pojęcia. Może dłużej wczytuje po prostu.

Ja raczej rzadko obrywałem kulkę. Wystarczy dobrze patrzeć pod nogi i dookoła. Najlepszy spot jest na schodach na tym pięterku, tylko trzeba nisko kucać. Ja tak niechcący ubiłem całą ekipę najemników z ZUO, bo wyleźli z Oczyszczalni, jak byłem na Moście. To uciekłem do Leśniczówki, a oni za mną... Broni i pierdółek to prawie 200kg miałem :D
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 16:38

Mój największy wyczyn to roz*ebać ich zaraz po starcie gry. szturmowcem, mp44. kuuurwoościi. Nie wiem już dokładnie ale 4 godziny przynajmniej mi to zajęło. A potem tahanie wszystkiego na skadowsk XD. Masakra
bartibar
Stalker

Postprzez nati20 w 04 Maj 2014, 16:40

Ok instaluje. Po wypakowaniu miałam misery 2.1 setup, data, redme i reklamy the seed. Po uruchomieniu instalatora przeszłam przez menu wyborów. Czy po zakończeniu instalacji z daty muszę coś jeszcze wrzucać bo patrząc na zawartość i wyboru w menu instalatora wygląda jakby instalator i data były połączone ze sobą i zależnie od wyboru instalator sam wybierze z daty co trzeba. Dobrze myślę?
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 22 Gru 2019, 19:00
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Pangia w 04 Maj 2014, 16:59

Nie pamiętam, czy z poziomu menu gry będziesz mogła zmieniać tryby z np. nowicjusza na zwykły czy Black Road, więc pliki może sobie zachowaj na wszelki wypadek, ale poza tym to nie, nie trzeba już nic robić po instalacji. Full auto.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Don Wano w 04 Maj 2014, 17:36

Co do jedzenia. Moim zdaniem zdrowej żywności nie opłaca się kupować. Wystarczy zjeść 2 upieczone steki z dzika rano i usunąć promieniowanie u Wstrząsa za 1840 jeśli dobrze pamiętam. Takie coś mi starcza do wieczora. Co do samego gotowania. Z początku zainwestować w piecyk gazowy i kupować 8l kanistry z benzyną za ~1.6k i gotować na nim mięsa z dzika wzwyż. 8 steków dzika to ponad 4k kapsli.

Taktykę za zabijanie bandytów i najemników mam łatwą. Podkraść się i dobrze wycelować granatem tudzież granatnikiem. Nie marnujesz hp, nie marnujesz pestek, a ni nic poza granatem. Może się zdarzyć (jak u mnie), że jeden najemnik przeżył, ale wycelować do spanikowanego przeciwnika nie jest trudno.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości