Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Universal w 07 Sty 2014, 02:31

W czym konkretnie ten straszny katol Cejrowski nie ma racji? Jedyne co mi nie pasuje, to krzywienie ryja, jakby wcinał cytrynę.
Dlaczego konserwy nie mają o niczym pojęcia? Bo z grubsza się do nich zaliczam i chciałbym wiedzieć, kiedy popełniam myślozbrodnię :E
Poza tym - do ch*ja pana - co tu ma do rzeczy jego katolicyzm? Nie chrzań jak Woland.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 07 Sty 2014, 10:29

Z tym to akurat ma rację. U nas jest tysiące takich "koksów" którzy mają mięśnie jak herosi z antycznego pomnika ale co z tego jak po kilometrze biegu dostaje zadyszki jak astmatyk? To pozerstwo i nic innego ładne opakowanie na wierzchu a w środku nic z wytrzymałości. Tak jak mówił nie trzeba od razu łazić na siłownię aby wyglądać dobrze. Miałem kiedyś kumpla - w podstawówce w gimnazjum to był "przy tuszy". Wprowadził się do innego miasta tam zaczął poznawać ludzi, chodzić z nimi (przedtem był takim odludkiem) i kiedy parę lat temu go zobaczyłem to nie poznałbym go gdyby on nie poznał mnie. Wszystko zależy od człowieka.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 07 Sty 2014, 11:32

Universal napisał(a):W czym konkretnie ten straszny katol Cejrowski nie ma racji?

W filmie same pierdo*enie typowego cebulaka, który twierdzi, że mięśnie i dobra sylwetka zrobi się od zapie*dalania w ogródku. Nawet mi się dalej tego komentować nie chce, bo każdy kto choć trochę temacie siedzi albo zna ludzki organizm, wie że to stek bzdur i polaczkowate pierdo*enie.

Tajemniczy napisał(a):U nas jest tysiące takich "koksów" którzy mają mięśnie jak herosi z antycznego pomnika ale co z tego jak po kilometrze biegu dostaje zadyszki jak astmatyk?

Bo może chcą tylko dobrze wyglądać? Jak ktoś chce przebiec kilometr to ćwiczy biegi, a nie fitness czy tam kulturystykę. Zresztą każdy koks jak jest na redukcji zaczyna robić cardio więc ma lepszą kondychę niż przeciętny koleszka sprzed telewizora, który go krytykuje.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Method w 07 Sty 2014, 11:53

Tajemniczy napisał(a):Wszystko zależy od człowieka.

O widzisz, tu jest sedno. Pan Cejrowski klienta siłowni opisuje jako bezmózgiego karka, dla którego siłownia do drugie życie i który chodzi wkurzony gdy jakiś jego przyrząd jest zajęty. Jednak są tam też ludzie którzy przychodzą po pracy, wieczorem, gdy mają czas trochę poćwiczyć, żeby jakoś wyglądać (i gdy Cejrowski pytał się czy dobrze wygląda w myślach odpowiedziałem "nie", bo jednak bycie szczupłym to nie jest dobry wygląd, choć na pewno lepszy od bycia otyłym). Na koszeniu trawy, bieganiu po drzewach czy zrzucanie węgla (przyznać się, ile osób mieszkających w miastach zrzuca węgiel czy kosi trawę) nie zbuduje się mięśni, można być zdrowym, można być sprawnym, jednak żaden chuderlak nie będzie wyglądał "dobrze" w porównaniu z umięśnionym gościem. A i żeby nie było, bo lubicie podobnie jak Cejrowski używać wyolbrzymień- jest różnica między umięśnionym gościem a karkiem/koksem itd. A takie gadanie że lepiej książkę poczytać, lepiej po dżungli pochodzić to tylko uśmiech politowania u mnie wywołuje, bo jakoś nie widzę przeciwwskazań by spędzać czas z rodziną, czytać książki i chodzić na siłownie. Zwłaszcza że o ile nie ćwiczysz do zawodów kulturystycznych, to wystarczy że będziesz tam godzinkę-półtorej, trzy razy w tygodniu.
Cejrowski oprócz bycia świetnym podróżnikiem (jego filmy czy książki są naprawdę ciekawe), to jest też mistrzem pier*olenia, a ten film to świetny przykład. I tak przeciętny cebuland (nie mówię o was Panowie wyżej) obejrzy film, pomyśli sobie "Pan Cejrowski dobrze gada, rację ma!" po czym utwierdzi się w przekonaniu że siłownia to zło, że nie można tam chodzić. Zamiast tego przeczytają jakąś książkę, z dwa razy wezmą dzieci na boisko pograć po czym wrócą do swojej rutyny czyli całego wieczora przed komputerem/telewizorem.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez KoweK w 07 Sty 2014, 12:25

Nawet jak ludzie ćwiczą do zawodów to wielu zawodowcom wystarczą dwa treningi w ciągu dnia po 1-2 h... Tylko debile spędzają całe dnie na siłowniach, co lepsze nigdy nie spotkałem człowieka, który ćwiczyłby więcej na siłowni niż 2 h - chyba że gada z kolegami pomiędzy seriami to wiadomo, że dłużej schodzi.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Universal w 07 Sty 2014, 12:39

xKoweKx napisał(a):W filmie same pierdo*enie typowego cebulaka, który twierdzi, że mięśnie i dobra sylwetka zrobi się od zapie*dalania w ogródku. Nawet mi się dalej tego komentować nie chce, bo każdy kto choć trochę temacie siedzi albo zna ludzki organizm, wie że to stek bzdur i polaczkowate pierdo*enie.

Różne definicje pojęcia "dobra sylwetka". Dla niego to najwyraźniej szczupły człowiek, radzący sobie na co dzień. Spłaszczył problem, bo dopasował do teorii, jakoby każdy miał ogród, wykluczył blokowiska. No ok, ale przy odpowiedniej diecie i regularnym wykonywaniu swoich obowiązków już ma się zapewnione minimum - wygląda się mniej-więcej jak on. I to większości ludzi wystarcza. Do wyrobienia mięśni nie potrzeba z kolei siłowni (indiańcy z jego programów nie chodzą na siłownię, a podejrzewam, że wygraliby z koksem), choć faktycznie trzeba się bardziej postarać. Cejrowski popełnił błąd, dopasowując fakty do teorii. No i w sumie ch*j, nie zwróciłbym uwagi, gdybyś nie pie*dolił o jego katolstwie, które tu nie ma nic do rzeczy. A i cebulactwo mocno nagięte, bo to wygodny epitet, który można wpie*dolić prawie wszędzie. Wciąż też nie wiem, co niewłaściwego jest w konserwatyzmie, ale tego się chyba nie dowiem, a głównie to mnie interesowało.

Method napisał(a):Pan Cejrowski klienta siłowni opisuje jako bezmózgiego karka [...] Jednak są tam też ludzie którzy przychodzą po pracy, wieczorem, gdy mają czas trochę poćwiczyć

Ilu? I jaką pracę wykonują? Proli na to nie stać, lub są zmęczeni po pracy. Zgaduję, że na siłownię chadzają głównie biurwy :D
Method napisał(a):i gdy Cejrowski pytał się czy dobrze wygląda w myślach odpowiedziałem "nie", bo jednak bycie szczupłym to nie jest dobry wygląd, choć na pewno lepszy od bycia otyłym

A ja pomyślałem, że wygląda względnie nieźle. Bo przeciętnemu człowiekowi kaloryfer nie jest potrzebny, a wielokrotnie widziałem, że nic za nim (kaloryferem) konkretnego nie idzie.
Method napisał(a):I tak przeciętny cebuland (nie mówię o was Panowie wyżej) obejrzy film, pomyśli sobie "Pan Cejrowski dobrze gada, rację ma!" po czym utwierdzi się w przekonaniu że siłownia to zło, że nie można tam chodzić. Zamiast tego przeczytają jakąś książkę, z dwa razy wezmą dzieci na boisko pograć po czym wrócą do swojej rutyny czyli całego wieczora przed komputerem/telewizorem.

Jakby go słuchał, to by nie spędzał całego wieczora przed telewizorem, tylko by poszedł do tego zasranego ogródka, czy wsadził siodełko między nogi :E

Fakt, Cejrowski przesadza, nie każdy który chodzi na siłownię jest półmózgiem z napompowanym bicem. Ale takich jest wielu, dość na różnych siłowniach posiedziałem. Z reguły dość szybko odpadałem z powodu, jaki Cejrowski wymienił na początku - to jest przeraźliwie nudne. Ok, jeden czy dwa razy spoko, ale po pół roku wuefu pt. "kulturystyka" (czyli siłownia właśnie), ziewam. Wolałbym na zaliczenie przekopywać ten pieprzony ogród w kółko i wciąż, niż bawić się przyrządami.

Jeszcze szpilę wsadzę: mam paru znajomych, fanów siłowni, którzy kiedyś byli do pogadania, a po paru latach na siłowni są tępymi młotami, dla których biceps, triceps i zębate to temat numer jeden. Z dupy się to nie wzięło.

------------

Zupełnie inna beczka: http://niebezpiecznik.pl/post/szybkie-w ... etadanych/
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Tormentor w 07 Sty 2014, 12:43

O kurczę, ale bełkot. Cejrowski popłynął faktycznie. Z tym ogródkiem to niezła beka, jedyne prace związane z ziemią, które mógłby by nas wyrobić podobnie jak siłownia to kopanie rowów ale przez rok raczej nikt nie ma zamiaru tego robić.

Zresztą na siłownie właśnie po to się chodzi, by poprzez ćwiczenia uzyskać sylwetkę. Większość pań wolałoby gościa o adonisowej muskulaturze niż jakąś chudzinę czy grubasa. Dla mnie normalne, każdy chce dobrze wyglądać. Mnie tam się cieszy japa, jak widzę laski chodzące na fitness. Ja tam lubię popatrzeć na ładnie wyrzeźbiony tyłeczek, nie wiadomo jak tam u Cejrowskiego z tym, być może on woli oglądać amazonki z obwisłymi cyckami i trzciną na mordzie. :E
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez KoweK w 07 Sty 2014, 12:58

Universal napisał(a):Wciąż też nie wiem, co niewłaściwego jest w konserwatyzmie, ale tego się chyba nie dowiem, a głównie to mnie interesowało.

Bez tego nie rozwinęłaby się dyskusja w tym temacie. :E

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Method w 07 Sty 2014, 13:30

Universal napisał(a):
Ilu? I jaką pracę wykonują? Proli na to nie stać, lub są zmęczeni po pracy. Zgaduję, że na siłownię chadzają głównie biurwy :D
Ceny zapewne zależne od miasta, u mnie jest przykładowo 70zł za miesiąc nieograniczonego dostępu (czyli każdego dnia, ile czasu się chce). Za 40zł mam 3 razy w tygodniu i tyle spokojnie wystarczy. Może i drogo, ale ludzie więcej wydają na fajki, na gry komputerowe czy jakieś inne przyjemności- pieniądze to sprawa indywidualna, ale nie można powiedzieć tak jak Cejrowski że siłownia to "strata pieniędzy". A jak ktoś jest zmęczony po robocie, to na pewno nie pójdzie przekopywać ogródka, czy zrzucać węgla. ;)
Universal napisał(a):
A ja pomyślałem, że wygląda względnie nieźle. Bo przeciętnemu człowiekowi kaloryfer nie jest potrzebny, a wielokrotnie widziałem, że nic za nim (kaloryferem) konkretnego nie idzie.

Tu mylisz wygląd z funkcjonalnością. Pewnie w większości przypadków człowiek szczupły będzie w stanie zrobić to samo co umięśniony, więc racja, pod względem funkcjonalności kaloryfer potrzebny nie jest. Pod względem wyglądu (a o wygląd chodziło, tak było sformułowane pytanie)- jeśli sam nie widzisz różnic, zapytaj się koleżanek, jakie ciała podobają im się bardziej. ;)
Universal napisał(a):Jakby go słuchał, to by nie spędzał całego wieczora przed telewizorem, tylko by poszedł do tego zasranego ogródka, czy wsadził siodełko między nogi :E

Tylko żeby poszli... najczęściej i tak każdy wraca do swoich nawyków, ale teraz będą mieli nowe usprawiedliwienie swojego lenistwa- bo Cejrowski powiedział.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez KoweK w 07 Sty 2014, 14:18

Dodam że jak chodziłem na siłkę do Ornety, to większość osób, które tam uczęszczały to właśnie takie osoby w średnim wieku po fizycznej robocie - było paru budowlańców. Cena karnetu wynosiła 50 zł, więc raczej jest to niedużo w porównaniu do tego co teraz płacę tutaj (130 zł a to i tak jedna z tańszych ;__;).

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Tajemniczy w 08 Sty 2014, 10:01

Dobra cichojta pakierzy z Białowieży :realcaleb:
http://www.interia.tv/wideo-2032-rok-ko ... ,5,vTime,1
Końca świata w 2012 nie było czyli szykuje się nowy koniec coby ciemny ludek można było mamić filmami i książkami prof. Pierdzimąki z Koluszek Małych z Uniwersytetu w Gnojownikach.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Glaeken w 09 Sty 2014, 11:51

Szachy dla fanów AvP:

Image