Terminus napisał(a):Panowie Rambo jeden z drugim jak "musicie" mieć broń to kupcie sobie czarnoprochową - legalnie, bez zezwolenia. Trochę trzeba tylko poćwiczyć nabijanie prochem, ładowanie ołowianych kulek, zakładanie spłonek itp.
Pangia napisał(a):Nie, po prostu Twoje stwierdzenie nt. mojej osoby, że jestem psychopatą, który po dorwaniu broni zacząłby się bawić w szeryfa na Dzikim Zachodzie jest błędne.
Kpuc napisał(a):Stres robi swoje.
Kpuc napisał(a):Pangia napisał(a):Nie, po prostu Twoje stwierdzenie nt. mojej osoby, że jestem psychopatą, który po dorwaniu broni zacząłby się bawić w szeryfa na Dzikim Zachodzie jest błędne.
Tego nie wiesz, dyskutować możemy jak najbardziej ale nie wiesz jak byś się zachował w podbramkowej sytuacji mając pod ręką broń. Stres robi swoje.
Pewnie wywiązałaby się jakaś szamotanina, jeśli nie wycofałby się, a zaatakował.
Gizbarus napisał(a):Tak, ale chwilowy stres nie robi z ciebie psychopaty.
Gizbarus napisał(a):5-7 zadaje akurat relatywnie niewielkie rany, co wynika ze średnicy naboju - kształtem zbliżony jest do karabinowego bardziej, niż pistoletowego. Ale z ogólną ideą się zgadzam - to tylko tak gwoli wyjaśnienia.
Hynek napisał(a): dla osób o nieposzlakowanej opinii i w pełni zdrowych na umyśle.
najpierw by trzeba społeczeństwo nauczyć tego i owego
nie było by strzelanin na każdym osiedlu/wsi
Kolejna piękna teoria z d...y caleba wzięta. Poczytaj cokolwiek o reakcji człowieka na nagły stres, choćby w banalnej sytuacji wypadku drogowego (i np. o przestępstwach z użyciem broni palnej w takich sytuacjach).Gro3a napisał(a): Każdy bał by się o własne życie i zdrowie, więc nikt by ot tak wyciągnął broń i zastrzelił kogoś na miejscu, bo nie podoba mu się jego gęba czy styl ubierania.
Udowodnienie komuś choroby psychicznej jest bardzoooo długie i skomplikowane. Poza tym to nie jest ostra granica zdrowy /chody. Spory odsetek "młodych gniewnych" robiących karierę w korporacjach ma lekką psychopatię (badania naukowe). I co? Przecież przejdą wszystkie badania, opinię mają nieposzlakowaną...Chorym ludziom nie daje się nawet widelca by sobie nie zrobili krzywdy
ha ha ha ha ha...Dlatego w psychotestach i szkoleniu są właśnie uwzględnione sytuacje krytyczne, by móc się w tedy obronić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości