Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Omnibus w 26 Cze 2013, 21:44

Ostatnio miałem "przyjemność" jako wielki fan serii oglądnąć "Die hard 5" (skąd się wzieło polskie tłumaczenie? Należałoby Macierewicza spytać)
I po oglądnięciu myslę, że reżyser, na dwa dni przed końcem produkcji obudził się i stwierdził, że zapomniał o fabule.
A ja kiedy wychodziła część czwarta mówiłem, że ze świetnych filmów robi się szybkie story o hakerach walących gdzie popadnie w klawiaturę, I Brusie Willsie zestrzeliwującym helikopter samochodem... Widać nie doceniłem mozliwości, dzisiejszych "reżyserów". Jedyne co w tym filmie jest to wybuchy. Aktorstwo leży (Jak widzę Willsa w ostatnich filmach z jego udziałem to nóż mi sie w kieszeni otwiera) Innymi słowy- wszystko obliczone na efekty specjalne.
Podsumowując: No nie! No po prostu kur*a nie! Boże, czy ty to widzisz?
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez dorian w 27 Cze 2013, 21:40

Dzisiaj obejrzałem Harry Brown z Michael'em Caine. Bardzo dobry film.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez paintball_0 w 28 Cze 2013, 04:58

Man of Steel. Film chciał być dwoma filmami na raz. Założę się, że wyjdzie specjalna edycja Blue Ray, która podzieli sceny po połowie na dwie.

Jedna część to tak jakby dokument z "ludzkiego" życia Supermana. Jak mu idzie udawanie człowieka. Druga część to tak jakby Nowy Testament (poważnie), w której widzimy tylko tę "boską" część jego osoby. No po prostu Chrystus. Oba te wątki pomieszano bez żadnego sensu, poczucia rytmu, smaku, ładu i składu. Montaż przywodzi mi na myśl prace wykończeniowe w budynku, który jutro ma zostać oddany, a część pracy jest jeszcze w ogóle nie ruszona. I ekipa się miota, bo nie wie za co pierwsze złapać. Ten film to bałagan.

Ale ma fajne, naprawdę świetne sceny akcji. W ogóle ma świetne sceny. Tylko te sceny nie składają się na całość. To tak jakby dwu i pół godzinna kompilacja teaserów, którymi karmiono nas na rok przed premierą.

Śmieszna sprawa, ale na ten film warto iść do kina. Dla scen akcji. I warto kupić wersję reżyserską, bo może w niej toto wszystko będzie miało ręce i nogi.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Adam w 01 Lip 2013, 16:13

Niedawno wziąłem się za "Twoją starą baśń". Szczerze, to gra aktorska trochę mierna, ale autor dostał ode mnie dużego plusa za starą, dobrą ekipę Zespołu Filmowego Skurcz, czyli Bartosza Walaszka i Krzysztofa Radzimskiego. Chłopaki są konkretni i polecam obejrzeć ich produkcje. Mają co prawda trochę lat (kręcili głównie w latach 90 i na początku XXI wieku) ale czasami przewyższają nowe produkcje :)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez atikabubu w 02 Lip 2013, 08:55

Z cyklu Hińskie Bajki Atika:

Kotonoha no Niwa / The Garden of Words

Image

FIlm o dwóch rzeczach: o deszczu i o związku dwóch ludzi.

Deszcz służy głównemu bohaterowi za pretekst do wagarów, gdzie pewnego dnia spotyka nieznajomą. No i tak to się zaczyna. Jak to u Shinkaia, będzie dym. W porównaniu do 5 centimeters per second film nie daje takiego kopa emocjonalnego, ale swoje odczujemy.

Ale to co wyróżnia to filmiszcze to grafika. Łomatkoboskoelektrycno, wspomniany wyżej 5cm/s wysiada i wraca na piechotę do domu.

Galeria zaiwaniona z reddita :caleb:
http://imgur.com/a/XfcyP

Daję 4.5 atika.
:ati: :ati: :ati: :ati: :darthrexfilologbezpracyiperspektyw:

Ciekawostka z dupy: jak oglądałem ten film to deszcz na dworze padał jak wściekły. Talk about coincidence...
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane

Za ten post atikabubu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez T-man w 02 Lip 2013, 11:31

http://www.filmweb.pl/film/Radio-2003-38573 Polecam, bardzo ciekawy film.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Gizbarus w 02 Lip 2013, 13:44

Również polecam film wrzucony przez Atika (nigdy nie myślałem, że to napiszę). W porównaniu z 5CPS nie jest tak misterny i delikatny fabularnie (w wypadku tego porównania przywodzi na myśl uderzenie pałką w potylicę przez Garretta - niby delikatnie i z wyczuciem, ale to jednak oberwać obuchem w łeb...), ale powala graficznie (zajrzeć fo galerii, pały :caleb: ) oraz ogólnym ułożeniem i przedstawieniem fabuły. Idealne, żeby obejrzeć ze swoją panną, jak ma zamiar obejrzeć z wami kolejną nudną komedię romantyczną, tudzież dramat obyczajowy - tu przynajmniej człowiek nie uśnie z nudów i głupoty bohaterów.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Glaeken w 02 Lip 2013, 13:45

Nowy, dłuższy trailerek Elysium... mniam:
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez paintball_0 w 03 Lip 2013, 00:46

Być może Elizjum okaże się dobrym filmem, bo to co widzę na trailerze jest wstrętne. Wiecie, w myśl zasady "świetny trailer- nędzny film". Ale widząc ten egzoszkielet szczerze w to wątpię. :(
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Vidic w 03 Lip 2013, 01:36

Mam pytanie, czy oglądał ktoś tą 6 część szybkich i wściekłych i co o niej myślicie? Podobała się wam i warto obejrzeć ?
Awatar użytkownika
Vidic
Stalker

Dołączenie: 04 Kwi 2011, 17:25
Ostatnio był: 09 Kwi 2014, 00:49
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 11

Postprzez Glaeken w 03 Lip 2013, 09:42

paintball_0 napisał(a):Być może Elizjum okaże się dobrym filmem, bo to co widzę na trailerze jest wstrętne. Wiecie, w myśl zasady "świetny trailer- nędzny film". Ale widząc ten egzoszkielet szczerze w to wątpię. :(

Rzeczywiście z reguły tak niestety jest. Ale D9 tego samego reżysera też był mocno reklamowany ale i tak zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony... aż żałowałem, że niewidziałem tego filmu w kinie.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Kozaki: 371

Postprzez Realkriss w 03 Lip 2013, 12:13

A ja widziałam :E I był to najlepszy film, na jakim byłam w kinie w 2009.
Też mam nadzieję, że reżyser zrobi tak samo dobre "Elizjum", Matt Damon mało ostatnio gra, ale czuję, że da z siebie wszystko. No i będzie tam grał Sharlto Copley, główny bohater Dystryktu, w którym wypadł świetnie.

Byłam już na nowym Supermenie, trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo usnęłam na nim około 78 razy, nawet wybuchy mi nie przeszkadzały :E Snyder na pewno zrobił dobry film, jak zwykle, ale tematyka życia Supermena jest tak ograna i wyeksploatowana, że można skonać z nudów.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum