Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Glaeken w 08 Cze 2013, 21:10

A mi się tam Star Trek Into Darkness podobał. Owszem jest słabszy od poprzednika no ale jak na sequel trzyma poziom. Nie jestem rozczarowany, choć kilka scen mogliby sobie darować :/

Polecam natomiast Koncerty Muzyki Filmowej. Właśnie byłem na jednym z nich i bardzo mi się podobało.
http://www.koncertfilmowy.pl/

Duży ekran a na nim wyświetlane zdjęcia z filmów lub fragmenty, efekty świetlne niemal w całej sali i w dodatku zgrane z muzyką, orkiestra z chórem na żywo, bardzo ciekawi goście specjalni - np.: do zagrania znanego utworu z Walecznego Serca ściągnęli gościa, który potrafi grac na kobzie irlandzkiej. Pierwszy raz słyszałem i widziałem ten instrument. Ale do pójścia skłonili mnie głównie motywy muzyczne z Obcego decydującego starcia... w sali dosłownie burza dźwięków i gra świateł! To było to! Kilka minut orgazmu dla moich uszu. Warto było przyjść tylko dla samego tego utworu. Mało tego... przed każdym "pakietem" utworów, pani prowadząca wprowadzała do tematu, opowiadała różne ciekawostki dot. danej kompozycji i filmu... super!
Słabsze momenty też były - "smęty" miłosne dla mnie osobiście były nużące a w przypadku niektórych filmów zamiast fragmentów na ekranie wyświetlane były jedynie zdjęcia... szkoda. Nawiasem mówiąc obraz na ekranie niezbyt tez ostry... chyba nie w HD... a to już trochę lipa biorąc pod uwagę, że to praktycznie obowiązkowy standard w dzisiejszych czasach. Czasem też zupełnie nie było gry świateł... szczególnie przy smętach, chociaż z drugiej strony... nie dziwię się.
Tak czy inaczej polecam. Fajna sprawa, świetny pomysł... więcej takich koncertów. Poproszę więcej ciekawych gości, więcej utworów dzięki którym sala dosłownie wybuchnie dźwiękami i efektami świetlnymi, żeby mi przetkało uszy, wypaliło oczy... krótko mówiąc żebym się posrał z wrażenia! Co tez niemal się stało w przyp. Obcego.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Reklamy Google

Postprzez mikolaj w 08 Cze 2013, 22:05

Oglądał już ktoś 1000 lat po Ziemi ? Czy warto jest pójść na ten film ?
"Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła"
/Chan/ - Metro 2033
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2013, 18:45
Ostatnio był: 16 Cze 2021, 16:26
Miejscowość: Oleśnica
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez Terminus w 08 Cze 2013, 22:21

Dla mnie Will Smith z rodziną + zapowiedź jaką widziałem w kinie są wystarczającym powodem by nie iść ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Glaeken w 08 Cze 2013, 22:35

Shyamalan ostatnio robi kichy... a szkoda bo ze 3 filmy miał świetne. Co do 1000 lat... ten film zbiera wszędzie baty... dostal zaledwie 11% od krytykow i 49% od publicznosci na portalu rottentomatoes... co jest wynikiem katastrofalnym. Dla porownania Star Trek - 87%, 95% a Oblivion - 55%, 64%.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez kocur21 w 09 Cze 2013, 07:51

heh filmy paczajom.
A ja z innej beczki, szukam filmu a dokładniej filmu animowanego? Pierwszy i ostatni raz widziałem go z 10 - 13 lat, z racji młodego wieku jako berbeć mogłem coś pomylić,trudno mi go będzie opisać bardziej szczegółowo niż pamiętam, ale warto chyba będzie spróbować. Z tego co pamiętam :
- animowane, stylizowane na komiks - utrzymane w takim stylu http://2.bp.blogspot.com/_kjGiw9011h0/T ... awn+06.JPG
- zdecydowanie dla dorosłych, przemoc, używki, seks itp
- akcja kręci się wokół zielonego meteorytu/diamentu/kamienia każdy go chciał dla siebie i wyparowywał jak go dotknął ?! (tak mi coś się kojarzy)
- był niby jakiś wątek o egzystencji człowieka :facepalm: o przemijaniu i innych bardzo ważnych problemach życiowych :caleb:
- akcja też toczyła się na przestrzeni czasu/różnych wymiarów i opowiadała historie różnych ludzi. Jedna historia toczyła się na Manhattanie (Nowy York) blisko statua Wolności
To wszystko co kojarzę, liczę że ktoś kojarzy tytuł.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
Intel I5 4460 (4 x 3.2 Ghz), DDR4 16 GB, GeForce GTX 1660 OC 6G, 4 x 1 TB , zasilacz 500 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: 24 Paź 2024, 23:34
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 23

Postprzez Surin w 09 Cze 2013, 10:36

:arrowu: kocur21

szukasz "Heavy Metal"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Heavy_Metal_(film)

Loc Nar to niezwykły klejnot zła objawiający się pod postacią świecącą na zielono kuli, która dać może każdemu niewyobrażalną moc. Podróżuje w czasie i przestrzeni, a wszędzie gdzie się pojawi sieje się zło i zniszczenie. Kto ów klejnot zobaczy – natychmiast chce go posiąść. Jednakże niszczy wówczas wszystko to co napotka na swojej drodze, rodzinę, nawet samego siebie.

Loc Nar jest kluczowym elementem łączącym wszystkie wątki filmu – które pomimo różnic czasu (przeszłość jak zarówno przyszłość), miejsca (ziemia, kosmos, inne światy), w stylowej oprawie muzycznej (głównie heavy metalu), traktują o tych samych problemach dotykającym wszelkiej istoty żywej żądzy, pychy, zawiści i zachłanności.

Masz szczęście, że podrzuciłeś stronę ze "Spawn", McFarlane'a. Inaczej byłoby trochę dłuższe szukanie. Mi również "Heavy Metal" siedzi gdzieś w tyle głowy. Chyba również go widziałem w TV. ;)
"Zwiadowcy, chłopy na schwał, byli żołnierz piechoty morskiej - ci zatrzymywali się na sześćset osiemdziesiątym, chowali zapalone papierosy w dłoniach i zamierali, przyklejeni do szkieł noktowizorów". /Metro 2033/

Za ten post Surin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kocur21.
Awatar użytkownika
Surin
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2013, 11:28
Ostatnio był: 21 Wrz 2013, 17:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 10

Postprzez dorian w 09 Cze 2013, 13:08

Dla mnie świetny film, końcówka miażdży:

Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Clegane w 09 Cze 2013, 13:24

Ja polecę film "Skazani na Shawshank".
Świetny film ukazujący nie tyle więzienne realia i codzienność za kratami, ile więzi, które łączą współwięźniów w trakcie wspólnego odsiadywania wyroku. Doskonałe role Morgana Freemana i Tima Robbinsa, oraz zjawiskowa muzyka Thomasa Newmana sprawiają, że czujemy się tak, jakbyśmy razem z innymi odsiadywali wyrok w tytułowym więzieniu Shawshank. Ja osobiście po tym filmie czułem się...zmieniony. Nie wytłumaczę wam tego dokładnie.
Po prostu obejrzyjcie "Skazani na Shawshank".
Awatar użytkownika
Clegane
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2013, 12:18
Ostatnio był: 13 Lip 2013, 23:42
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 3

Postprzez Lucjusz w 09 Cze 2013, 18:17

Historia dwojga przyjaciół, którzy odnieśli rany na wojnie w Wietnamie. Pierwszego z ranami na twarzy gra (wtedy jeszcze potrafił) Nicholas Cage a drugiego z ranami na psychice gra Matthew Modine.

Hmm oglądałem ten film już kilka razy i za każdym razem wydaje mi się, że jest o czymś innym więc najlepiej po prostu obejrzeć :)

I na koniec mój ulubiony film Tarantino. Niskobudżetowy, z klimatem i zaje*isty. Jego debiut, według mnie później już nic lepszego nie nakręcił.

...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez pronx18 w 09 Cze 2013, 19:26

zaje*isty film o Far Cry 3: Blood Dragon. Mega klimatyczny i super efekty specjalne:

Mam nadzieje, że ten film się jeszcze nie pojawił w temacie. Fanowski film wykonany przez Rosjan. Nawet fajny film, oczywiście prawie nic nie rozumiem ale obejrzałem cały :D
"Nie da się tu żyć bez gorzałki..."
Awatar użytkownika
pronx18
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2012, 18:02
Ostatnio był: 10 Maj 2020, 14:15
Miejscowość: Gdańsk
Kozaki: 63

Postprzez SilentJay w 11 Cze 2013, 19:10

Zwiastun drugiej części Hobbita. Smok jakiś taki dziwny :/
Awatar użytkownika
SilentJay
Kot

Dołączenie: 17 Maj 2013, 17:00
Ostatnio był: 23 Lip 2022, 19:40
Kozaki: 2

Postprzez BuldI w 11 Cze 2013, 19:25

http://www.filmweb.pl/film/Pacific+Rim-2013-618823

Wychodzi na to, że każde państwo ma własnego robota, w tym Polska bo widziałem ostatnio art z jaegerem (owe roboty) w kolorze czarno-białym o nazwie "White Hussar" i podpiskiem "Poland" :E
BuldI
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2013, 21:52
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 21:43
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości