przez KOSHI w 05 Maj 2013, 12:31
Dziwny ten ranking, wymieszane wszystkie gatunki. Odniosę się do niektórych pozycji, bo resztę można sobie spokojnie darować.
Blade Runner - długo się zbierałem do obejrzenia tego filmu. Książki nie czytałem, ocenię to, co widziałem w filmie. Ogólnie film na plus za klimat, muzykę, scenerię. Nie powiem, że to moja ulubiona pozycja, ale doceniam całokształt.
Obcy - w zasadzie to pierwszą część można by obejrzeć, a resztę sobie darować. Chyba, że ktoś chcę SF + akcja to może łyknąć 2 część, która też jest niezła, ale to nie to co 1.
Rambo - czytałem książkę - całkiem niezła, film mnie nie porwał.
Terminator - nie opanowała mnie magia kina przy tym filmie. Obejrzałem i tyle.
Gorączka - doborowa obsada + niezła fabuła. Jeden z lepszych filmów gangsterskich w klimacie: robimy skok.
Zielona Mila - klasyk.
Milczenie Owiec - b. dobre
Szeregowiec Ryan - fabuła z dupy, lądowanie + akcja w mieście bomba sceny. Ogólnie lubię ten film.
Helikopter w ogniu - Hans Zimmer, dużo rozpierduchy, niezłe zdjęcia. Co chcieć jeszcze? Ano za długi jak dla mnie film i przez to nuży. Spokojnie można by skrócić go 30-60 minut bo nadmiar akcji aż męczy.
Piknik Pod Wiszącą Skałą i Gwiezdne Wojny - nie oglądałem. Do sagi SW zbieram się kupę czasu i zebrać się nie mogę. Chyba dla tego, że nie bardzo chcę to oglądać.
Jak pisałem wcześniej, resztę filmów można sobie darować, nic specjalnego.
@Teminus: Ran widziałem - na kolana mnie nie powalił, ale doceniam Kurosawę. Na pewno nie była to jakaś szmira, film warto obejrzeć.
Ostatnio edytowany przez
KOSHI, 09 Maj 2013, 22:09, edytowano w sumie 1 raz