Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Realkriss w 24 Sty 2013, 16:43

Panowie!
Który tam ma dzieci, w dwuszeregu zbiórka odmaszerować do kina na "Ralpha Demolkę"!

Tylko trzeba pamiętać, że nie ma się co spodziewać wybitnego filmu, jak "WALL-E", albo "Odlot", tu jest czysta rozrywka.
Filmik jest zabawny, dynamiczny, fajnie się go ogląda i ma nawiązania do różnych gier (choć jak dla mnie za mało).
Jak to u Disneya, przesłanie też jest.
Niestety nie ma w kinach wersji bez polskiego dubbingu, a w nim w roli tytułowej Olaf Lubaszenko, jak zawsze żenujący.
Moje 11 letnie dzieci (swoje i przyszywane) bawiły się wyśmienicie, a można zabrać już nawet malca od lat kilku.
Przemoc ma tam słodki smak i jest w kolorach tęczy :E
Polecam z ręką na sercu.

Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Reklamy Google

Postprzez Glaeken w 25 Sty 2013, 02:02

Dziewczyna z tatuażem Davida Finchera... kolejny dobry film w dorobku tego reżysera. Nudnawy początek w późniejszym czasie zostaje wynagrodzony dobrym, trzymajacym w napieciu thrillerem. Film godny Siedmiu czy Milczenia owiec w dodatku ze sprytnie przemyconym, nietypowym watkiem milosnym.
Nawiasem mowiac jedno z najlepszych intro/opening scene do filmu jakie widzialem:

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez dorian w 26 Sty 2013, 17:21

Chyba mało znany, a całkiem fajny film i imo "Skajłoker" naprawdę fajnie tu zagrał.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Glaeken w 26 Sty 2013, 17:30

Dorian cos dla Ciebie ;) Uniwersalny żołnierz 4 z gwiazdami z lat 80tych:

Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Kozaki: 371

Postprzez margarita w 26 Sty 2013, 18:51

Niedawno byłam na Nędznikach.

Ogólnie mówiąc film mi się podobał i jak najbardziej go wam polecam (chyba że nie lubicie musicali, wtedy to nie). Praktycznie wszystkie epizody z Cohenem i Bonham Carter były świetne, bardzo zabawne (chociaż żałuję, że nie zrobili kotletów z pieska, jak to było w Romie). Nie będę nic zarzucała ani aktorkom wcielającym się w role Fantine, Cosette i Eponine, ani też odtwórcom ról dziecięcych, bo w moim mniemaniu nadzwyczajniej nie ma czego im zarzucać. Wypadli super.
Reżyser mądrze i ciekawie zinterpretował piosenkę "Schyl kark", "konsekwentnie stawiając Javerta na podwyższeniach"* i wpadł na ciekawy pomysł zakończenia, w którym w pewien sposób "wskrzesił postacie na brawa"*.

Ale... No właśnie, ale. Męskich ról, niestety, nie mogę pozostawić bez komentarza. Jackman jako Valjean prawie wcale się nie starzeje i będąc teoretycznie w podchodzącym pod podeszły wieku wygląda jak czterdziestolatek, a nawet nieco młodziej, niż na początku. Z kolei Crowe jako Javert, owszem, gra super i pasuje do inspektora z wyglądu, ale momentami po prostu nie daje rady w śpiewie. Niemniej jednak jestem fanką inspektora i Crowe'owi wybaczam.
A Marius momentami wygląda jak żaba. Chyba ma z tym zwierzątkiem wspólnych przodków.

* cytat jednej z blogowych recenzentek

+ zwiastun filmu jakby ktoś chciał sobie obejrzeć
– Tato, dlaczego nie możemy jechać z tobą?
– (do siebie) Bo jesteś mortalem, synku, a ja nie lubię paradoksu.
Awatar użytkownika
margarita
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2011, 19:17
Ostatnio była: 21 Lis 2015, 21:28
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 129

Postprzez scigacz1975 w 26 Sty 2013, 20:16

Krótkometrażowe postapo - miasto zajęte przez przyrodę miodzio -

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Glaeken, Wańka_Wkręt, Tajemniczy, Microtus, nismoztune.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:35
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez vandr w 28 Sty 2013, 21:19

Dla chorowitych więc(jak ja) fanów sylwetki Drapieżnika. Fajnie się ogląda.

If it bleeds we can kill it
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez KOSHI w 30 Sty 2013, 08:45

Image

Opowieść o pacjencie, który został zmuszony do zostania dublerem syna Hussaina - Uday`a. Uday ma tęgo zryty beret więc odwala różne popeliny, przez co zaczyna popadać w konflikt ze swoi dublerem, który nie akceptuje jego zachowań. Kończy się to niezbyt przyjemnie... Tyle tytułem fabuły. Film jest znośny, historia ciekawa, niestety od połowy produkcja kuleje i staje się telewizyjnym przeciętniakiem. O końcówce nie wspomnę, bo jest lipna i schematyczna do bólu. Poza tym postać Uday`a jako psychola przerysowano i momentami ociera się to o parodię, zwłaszcza pod koniec filmu. Ale to tylko film, nie biografia.

Podsumowując: film do obejrzenia, ale dobry pomysł zmarnowano 2 cz. filmu, która przypomina jakąś tanią sensację.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 649

Postprzez Wańka_Wkręt w 04 Lut 2013, 13:43

Jak dla mnie to jest najlepsza komedia sensacyjna jaką widziałem:
http://youtu.be/NFIlacOQS1c
Grupa Wasi
Image

Wańka_Wkręt
Wygnany z Zony

Dołączenie: 28 Sie 2012, 11:09
Ostatnio był: 18 Lip 2015, 19:33
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Frakcja: Wolność
Kozaki: 15

Postprzez Kudkudak w 06 Lut 2013, 17:55

Image
Epicki, epicki i epicki. Pamiętam jak oglądałem to za młodych lat, i kiedy obejrzałem to sobie nie dawno(i w sobotę być może jeszcze raz to zrobię ;)), nadal cieszy oczy tak jak dawniej. Za młodu nawet bałem się facehuggerów :P Film ten to oczywiście porcja sf dziejąca się w kosmosie, jak to zwykle bywa, w statku aktualnie zamieszkanym przez wspaniałych marine i nieproszonego gościa. I tak jak to zwykle bywa, nieproszony gość jest na tyle nieproszony, że trzeba go wyeliminować, zanim on zrobi to z innymi, co wychodzi mu to dość łatwo i z gracją. Ale jak ten potwór wyglądał! Do dziś to jeden z moich ulubionych monstrów, a wiele już widziałem ;)

Image
Oczywiście jak już jesteśmy przy Obcym, to kolejnym spokrewnionym po filmie "Obcy kontra Predator" kosmitą jest owy Predator. Predzio tym razem jest o wiele bardziej morderczy, choć jest to dość dyskusyjne - z łatwością eliminuje po cichaczu marine, a przeżywa tylko...Arnie. Co było dalej, łatwo się domyślić.

Mimo że filmy te puszczane były miliony świetlne lat wcześniej, dalej mnie cieszą i lubię je sobie powtarzać ;)
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Adam w 10 Lut 2013, 11:00

Podobnież "Szklana pułapka 5" ma mieć jakieś wątki z Czarnobylem. Tak przynajmniej słyszałem. Może coś wiecie? :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Terminus w 11 Lut 2013, 08:00

W sensie, że film to też będzie katastrofa?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości