S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Dżuz w 30 Sty 2012, 22:44

paintball_0 napisał(a):Ten stalker na screenie wygląda mi na Amerykanina...

Mnie on bardziej szwaba przypomina :E Ale nie mam zamiaru się o to kłócić do momentu aż moje będzie na wierzchu :wink: Tak czy siak, dla mnie taki stalker w Zonie wyglądałby nie do końca naturalnie. Dlaczego? Te wdzianka są takie jakieś "bezpłciowe" - nie widać w nich niczego swojskiego, wschodniego. Z drugiej strony to nie wiem też czy jest w nich coś szczególnie amerykańskiego. Gdyby mu usunąć te wszystkie sakwy, kaburę, nakolanniki wyglądałby jak zwykły, międzynarodowy lump :D No może od tyłu ta kamizelka wygląda już na raczej wojskową. W sumie... od biedy, do szwendania się po Prypeci naddawałby się z taką kolorystyką.

jalkavaki napisał(a):Rosjanie i Amerykanie mają jakies cechy budowy, które ich wyróżniają?

Jeżeli rysy twarzy można by uznać za takie cechy, to tak. Bo reszta fizjonomii to nie bardzo :)

Co do późniejszej analizy @paintballa to się zgodzę w sprawie tych bohaterów z "Homefront" - rzeczywiście wyglądają jakby mieli zamiar robić fotki na Facebooka :E
Jeżeli chodzi o stalkera zaopatrującego się w sklepie surwiwalowym, to czemu nie? W sumie w takich sklepach można nabyć sprzęt naśladujący ten stricte wojskowy, więc byłoby to do przyjęcia. Nawet bardziej niż stalker plądrujący magazyny wojskowe. A ten kupujący ekwipunek u kwatermistrza to odrobinę fantazja jak dla mnie - drogo i niełatwo dostępne. Przy mojej wizji stalkera jako osobnika z krwi i kości, a nie żadnego Johna Rambo z dwudziestoletnim stażem wojskowym, to sklep surwiwalowy jest bardziej przekonujący :wink:

A co do innych, wcześniejszych szkiców koncepcyjnych postaci to niezbyt mnie one uszczęśliwiają - za bardzo bije z nich militaryzmem, stalkerzy obwieszeni sprzętem jak choinki, zachodnie karabiny snajperskie, ten to kurtkę podpie*dolił jakiemuś motocykliście, ci uciekli z poligonu wojskowego, a ten egzoszkielet trąci mi hamerykańskim post-apo na kilometr. Jedynie ten stalker łagodzi całą farsę:

:

Image

Takiego samotnika to ja rozumiem - podniszczony kombinezon ochrony przeciwchemicznej, gumowce, Dragunow. Jeno ta lunet z dupy. No i nie wiem tylko co to mu tam zwisa za żelastwo u torby :)
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fender.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 13:25
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Reklamy Google

Postprzez Lt_Hargrove w 31 Sty 2012, 10:36

Cóż, byłoby fajnie gdyby od czasu do czasu spotkać w Kordonie jakiegoś "I'ma tró man, beybe" Amerykanina czy innego gościa z zachodu, który pomimo swego super-duper-ultra-komando ekwipunku spieprza na widok kulawego psa, a artefakty kradnie kotom. To by było takie... realistyczne, oddające istotę tego całego survivalu a'la Bear Grylls. Dużo papla o tym, jakie to niebezpieczne etc. jednocześnie wykonując jakieś bezsensowne triki i wspinaczki, które w prawdziwej sytuacji byłyby po prostu zbędne i niepotrzebnie obciążające organizm. Przeczytałem w pewnym piśmie takie coś:

"[...] nasza organizacja nie zajmuje się tak jak harcerze zdobywaniem jakichś śmiesznych i dziecinnych odznak i sprawności"

Mówił to gość zachęcający młodzież do dołączenia do organizacji survivalowej. Jak wiemy, harcerstwo to coś dużo większego, głębszego i pożyteczniejszego niż hamerykański survival. Zachodnich stalkerów porównałbym do tych "Tró twardzieli, co słońca nie widzieli", a Ukraińców, Rosjan oraz Białorusinów do harcerzy. Nie jakieś słit focie do fejsbuczka, tylko stawianie czoła niebezpieczeństwom, pomaganie innym, posiadanie jakichś zasad itd.
Awatar użytkownika
Lt_Hargrove
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2011, 21:26
Ostatnio był: 16 Sie 2012, 17:01
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 26

Postprzez Gizbarus w 31 Sty 2012, 12:14

Co by nie mówić, rosyjski naród (ukraiński możemy pod to podciągnąć - Republika Radziecka do niedawna :wink: ) JEST twardy i silny - wystarczy obejrzeć jakie warunki panują w Rosji zimą, nie tylko na samej Syberii... Amerykanie za to są przyzwyczajeni do wygodnego życia, gdzie 5 cm śniegu oznacza klęskę żywiołową. Może i są bardziej zaawansowani technologicznie, potrafią dużo gadać i korzystać z elektronicznych cudeniek, ale za to Zona wymaga prawdziwej twardości i umiejętności korzystania z tego, co się nawinie pod rękę, a nie tego, co zrzuci wuj Osama na spadochronach :P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Ozi w 31 Sty 2012, 17:49

Ten stalker to najemnik, o. Więc czy słowianin czy jakiś inny twór, znaczenia nie ma.
Awatar użytkownika
Ozi
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2010, 17:51
Ostatnio był: 21 Paź 2019, 15:48
Kozaki: 5

Postprzez Glaeken w 13 Lut 2012, 12:22

Filmik z 7 kwietnia 2011 roku na temat Siergieja Grigorowicza, który wszyscy przeziewali i dopiero teraz został on odgrzebany. Jest w nim także parę scenek z produkcji S2:

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive impulse_101.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Doroszewicz w 27 Lut 2012, 22:24

W każdym razie mam nadzieje że Stalker 2 bedzie lepszy niż oczekiwaliśmy

Uwagi moderatora:

Nie spamuj. - Wheeljack
Image nick:Ivan
Awatar użytkownika
Doroszewicz
Kot

Dołączenie: 27 Lut 2012, 19:18
Ostatnio był: 29 Lut 2012, 17:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Nie umiem dawać newsów w dobrym temacie ale ch*j z tym

Postprzez meJKu w 16 Mar 2012, 14:53

http://www.cdaction.pl/news-25527/stalk ... rwaja.html

W skrócie: GSC dalej fanów ma w dupie i zamiast wystosować oficjalne oświadczenie, to wolą się bawić w twittery... Wnioski? GSC nie będzie, Stalkera 2 nie będzie, LA nie będzie.
Ostatnio edytowany przez meJKu, 16 Mar 2012, 18:42, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post meJKu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cysiu.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 17:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Re: GSC ZAMKNIĘTE?!

Postprzez Glaeken w 16 Mar 2012, 15:52

Już niedługo powinno być oficjalne oświadczenie bo znaleziono inwestora, na razie po cichu potwierdzają to już 2 różne źródła.

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez paintball_0 w 16 Mar 2012, 20:22

Mnie to oświadczenie nasuwa na myśl grupkę robotników stojących bezczynnie nad łopatą, bo szef im się zmienił i nie wiedzą czy dalej kopać, czy iść do domu...

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, Glaeken.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez adin w 21 Mar 2012, 02:18

Panowie od GSC leją wodę już od dłuższego już czasu a publika nadal toczy pianę. Zaiste interesujący temat do drążenia (patrz post wyżej)...

Wysłane z Milestone przy użyciu Tapatalk
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez Szpagin w 23 Mar 2012, 19:41

Nic nie pokazują, bo pewnie nic do pokazania nie mają. Czyżby chaos w GSC trwał nadal?
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości