Glaeken napisał(a):To ci wyjasnię. Zapominasz o uzytkownikach XP którzy maja dobry sprzęt ale im zbytnio nie zalezy na przesiadce na nowy OS bowiem czesc komopnentów włozonych do kompa nie bedzie supportowana pod nowy OS (np.: brak sterowników pod nowe windy do starszej karty dźwiekowej), np.: ja tak mam. Aczkolwiek przesiadke na nowy OS ciagle biore pod uwage i jestem świadom niezaprzecalnych atutów nowego OSa.
Nie zapominajcie też, że głownym targetem sprzedazowym GSC jest ciągle rynek Rosji i WNP, i gracze w obrebie konkretnej kategorii wiekowej, których na pewne rzeczy po prostu nie stać. Zachód to przede wszystkim konsole, stąd poważne rozwazania dotyczace potencjalnego wydania S2 na nie właśnie.
impulse_101 napisał(a): Dobry sprzęt wymaga Win7/Visty [...]
impulse_101 napisał(a): Co do GSC to maja gdzieś Rosję bo to na zachodzie się zarabia.
impulse_101 napisał(a):[...] zresztą DirectX 10 miał premierę w 2006 i jest dostępny nawet pod AGP wiec czas najwyższy dostosować się do wymagań rynku gier.
impulse_101 napisał(a): Co do GSC to maja gdzieś Rosję bo to na zachodzie się zarabia.
Glaeken napisał(a):impulse_101 napisał(a):impulse_101 napisał(a): Co do GSC to maja gdzieś Rosję bo to na zachodzie się zarabia.
No tak, szef GSC pieprzy głupoty a Ty wiesz lepiej Jestem ciekaw na jakiej podstawie to stwierdziłeś ?
Glaeken napisał(a):Czyli przed wyjściem Win7/Visty dobry sprzęt w ogóle nie istniał!?
No tak, szef GSC pieprzy głupoty a Ty wiesz lepiej Jestem ciekaw na jakiej podstawie to stwierdziłeś ?
Wymagania rynku gier a zasobność portfeli i konfiguracja posiadanego przez graczy sprzętu to dwie zupełnie różne rzeczy, największym sukcesem finansowym GSC (jak i każdego innego developera) będzie jeśli w przypadku nowej gry trafią z wymaganiami w "złoty środek" oraz wypuszczą grę na jak największą ilość platform.
impulse_101 napisał(a):A co miał odpowiedzieć na pytanie o wschodni rynek? Ze ich interesują tylko bogate kraje?
impulse_101 napisał(a): Mnie interesuje jaki jest teraz a nie jaki był kiedyś bo stalker 2 będzie tytułem współczesnym a nie gra wydana przed premiera Visty.
impulse_101 napisał(a): A co miał odpowiedzieć na pytanie o wschodni rynek? Ze ich interesują tylko bogate kraje?
impulse_101 napisał(a): Dodatkowo wydanie tytułu na konsole które są mało popularne w Rosji świadczą o obraniu kierunku zachodniego.
impulse_101 napisał(a): Należy pamiętać o piractwie w Rosji które do niedawna wynosiło 90% jednak dało się obniżyć do 60% dzięki niskim cena po $10 - $12 za tytuł (zachodnia UE oraz USA $30-$40 sztuka). Wynika z tego ze lepiej sprzedać jedna grę angolowi niż trzem ruskom
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości