Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez fosio w 19 Paź 2011, 23:06

Po ponad 15 latach gniot? Mogłem się tego spodziewać. Remake nie remake, kolejna część czy nie... olać pośledzę rozwój. Poszukam sensowniejszych komentarzy.
W obecnych czasach trudno o dobre "nadzwyczajne" filmy, bo obecne społeczeństwo... noooo taaaak wszystko widziało :).
Może i podszedłem dość entuzjastycznie do tego "niby remake'u" ale film z 1982 był najwspanialszym klimatycznym horrorem jaki kiedykolwiek widziałem. Wciąż posiadam na DVD a oglądałem sobie go z kilka tygodni temu :)
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez nismoztune w 19 Paź 2011, 23:53

The Thing z 82 roku to dobry film, ma niesamowity klimat. Gra The Thing to świetna kontynuacja, bardzo klimatyczna (wiem powtarzam się). Jest to najlepszy horror w jaki grałem. Niestety wszystkie świetne filmy, które są poddawane remake'owi w wykonaniu USA, wychodzą na straszne gnioty. Lepiej by było, gdyby zrobili sequel. Jutro (20.10.2011) w Rosji będzie premiera filmu, więc nie długo będzie go można obejrzeć w necie za darmo (oczywiście z rosyjskim dubbingiem). Fajnie by było aby zrobili remake gry, ulepszyli grafikę, dodali trochę broni (oczywiście kałach musi być :E ), zmienili system sterowania postacią, dodali więcej misji w grze, więcej potworków dodali. Niestety, jak robi się remaki, to wszystko się upraszcza i skraca. Więc myślę, że ten remake to będzie kolejną kinową klapą, a szkoda bo to dobry film.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez vandr w 20 Paź 2011, 09:30

Gniot czy nie, na pewno obejrzę choćby z samej ciekawości, a to, że oryginału Carpentera nic nie przebije to jest pewnik. Film po prostu jest w mojej pierwszej piątce.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive fosio.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Realkriss w 20 Paź 2011, 12:00

A czy można też o serialach?
Bo ja właśnie zaczęłam oglądać serial "Gra o tron"

Po prostu wspaniały, obejrzałam dopiero dwa odcinki pierwszego sezonu, ale wciągnęło mnie błyskawicznie.
Bardzo mroczny klimat tajemnicy, siedem rodzin walczących o koronę króla. Wizualnie majstersztyk, czuję w nim klimat "Thorgala", "Skargi utraconych ziem", wizualnie pełen nawiązań do "Gladiatora", gdy Maksimus ma misję w Germanii. Świetna obsada, zwłaszcza Sean Bean.
Mam nadzieję, że dalej będzie jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez ulvhedin w 20 Paź 2011, 12:18

Całą dostępną sagę http://pl.wikipedia.org/wiki/Pie%C5%9B%C5%84_Lodu_i_Ognia przeczytałem jakieś dwa lata temu i wciąż boję się, że dziadek Martin kojfnie nim skończy! Bardzo mnie cieszy jej obecność w top ten najchętniej kupowanych książek - bo jest genialna(wiem - powtarzam się), a serial do tej popularności dołożył swoje. Boję się go oglądać - chociaż Glaeken pisał mi, że nie jest "źle"...chyba się zmuszę - ale uważam, że powinno się zacząć od książki(całej dostępnej sagi).
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |

Za ten post ulvhedin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Glaeken.
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 19 Paź 2021, 13:03
Kozaki: 63

Postprzez Soviet w 20 Paź 2011, 12:21

Serial jest bardzo dobrze zrobiony, także w sensie zgodności z książkami. Jedyny zabieg jaki zastosowano, to postarzenie dzieci Eddarda Starka, z wiadomych powodów. Nie ma co bać się oglądać :P.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Realkriss w 20 Paź 2011, 12:30

Nawet nie wiedziałam, że są książki, a niestety skoro już zaczęłam oglądać serial, to skończę, a potem się wezmę za lekturę. Mam duże oczekiwania, liczę na to, że będzie mięsista mroczna historia z dużą dozą tajemnic, takich, żeby mi oczy ze łba wyłaziły.
Wygląda na to, że jest to cykl, jakiego brakowało w popkulturze od czasu Władcy Pierścieni. Którego kocham, ale przy trzecim razie czytania umarłam z nudów.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez ulvhedin w 20 Paź 2011, 12:38

@Realkriss, odkładaj serial i za książkę :!: imho potem sobie nie wybaczysz..."żeby mi oczy ze łba wyłaziły" - oj wypadną i to z hukiem! A od Władcy Pierścieni lepsza jest też Malazańska Księga Poległych http://pl.wikipedia.org/wiki/Malaza%C5%84ska_Ksi%C4%99ga_Poleg%C5%82ych

@Soviet, jak już dwóch mi mówi żebym obejrzał to znaczy...,że nie jestem... pijany :E

A jeżeli mogę coś polecić z seriali to koniecznie zobaczcie..."coś innego niż wszystko" tzn. http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668
imho jest genialny - inny niż wszystkie umoralniacze!
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 19 Paź 2021, 13:03
Kozaki: 63

Postprzez Soviet w 20 Paź 2011, 12:47

Również polecam Breaking Bad, ogłądam od początku i muszę przyznać, że jest świetny. W moim osobistym rankingu seriali wszechczasów jest na drugim miejscu, zaraz po The Wire :).
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez Realkriss w 20 Paź 2011, 12:52

Z tą Malzańską Księgą to mam nielichy problem, w żadnej bibliotece na Pradze tego nie ma. Ale nic to, będę szukać dalej.
Breaking Bad brzmi dobrze, przymierzę się do niego.

Ja w ogóle jestem wielką fanką amerykańskich seriali. Zaczęło się od Zagubionych, nawet należę do garstki osób, które nie kur*iły na zakończenie ostatniego sezonu. było takie wzruszające.

Poza tym uwielbiam Dextera, ten serial jest tak inteligentnie zrobiony! Kto nie widział - natychmiast. Zazdroszczę komuś, kto go jeszcze nie widział, chciałabym sobie wymazać z pamięci Dextera, żeby móc go oglądać od pierwszego sezonu, od nowa.

True blood o nadprzyrodzonych istotach wśród nas, nie tylko o wampirach, jak mówią reklamy. Bardzo fajny serial i bardzo malowniczy. Herosi dla wielbicieli super bohaterów, niesamowicie wciąga. No i Boardwalk Empire, serial Martina Scoersese, absolutnie wybitny z mistrzowskim Steve Buscemim.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Glaeken w 20 Paź 2011, 12:54

A propos cyklu "Pieśni Lodu i Ognia" Martina, jak podaje serwis Solarisnet już niedługo można się spodziewać kolejnych tomów sagi w języku polskim:
Taniec ze smokami, tom 1 = 22.11.2011
Taniec ze smokami, tom 2 = 21.12.2011

Już się doczekać nie mogę :D

http://solarisnet.pl/action/cykle/optio ... u_i_ognia/
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Soviet w 20 Paź 2011, 13:03

Z tych, które wymieniłaś mogę polecić Boardwalk Empire, pierwszy sezon Zagubionych i może pierwsze dwa Dextera :). True Blood też było fajne, z ciekawym klimatem, ale teraz to już tylko marna popierdółka dla bogatych homoseksualistów :P.

Ja również jestem wielkim fanem amerykańskicg seriali, oglądam prawie wszystkie nowości, ale niestety tylko jeden na 10 nadaje się potem do dalszego oglądania. Aktualnie mogę jeszcze polecić:

The Killing - powolna akcja, ale ciekawa fabułą i klimat.
Homeland - dopiero co się rozpoczął, rozkręca się powoli, ale na razie wygląda ciekawie.

Regularnie oglądam jeszcze Blue Bloods oraz Unforgettable, ale to seriale policyjne, więc nie każdemu muszą przypaść do gustu. Jeśli ktoś chce sobie przypomnieć seriale, których produkcję już zakończono, to oto moja lista wszechczasów:

1. The Wire - czysty geniusz. Cudownie relaistycznie, genialna gra aktorów :).
2. Breaking Bad - jak wspomniano wyżej, serial inny niż wszystkie, czasami powolny, ale z zaskakującymy zwrotami akcji. Trochę żałuję, ża zapowiedzno kolejny sezon, bo to co pokazano w ostatnim równiee dobrze mogłoby być genialanym zakończeniem.
3. The Sopranos - wszyscy pewnie słyszeli, był nadawany w Polsce jako Rodzina Soprano. Tematyka mafijna, więc specyficzna, ale serial świetny.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości