Szpagin napisał(a):Gry są drogie? Polecam sprawdzić cena na zachodnich serwisach. Żeby nie szukać daleko: Dead Island. Na stronie game.co.uk (duży angielski sklep z grami) wersja pecetowa kosztuje "Only £34.99", czyli jakieś 173 złote. Za Oceanem jest trochę lepiej, bo cena na GameStop wynosi 50 dolarów, czyli 157 złotych W Empiku jest aktualnie promocja, grę można nabyć za 79 złotych, a normalnie za 99..
Kpuc napisał(a):I po grzyba robisz śmietnik w tym temacie, pokazałem ci gdzie należny postawić temat odnośnie sprzętu!
Megantereon napisał(a):Witam kolegów Stalkerów !
Nie za bardzo wiem gdzie strzelić tego posta więc zapodam go tutaj,
Megantereon napisał(a): Też uważam że gry które teraz wychodzą bądź dopiero wyjdą mają przesadzone ceny i takie podejście do sprawy przez wydawców napewno nie przyczyni się do zmniejszenia zjawiska piractwa.
Szpagin napisał(a):Diablo i Starcraft to idealne przykłady niedostosowania ceny gry do zarobków panujących w kraju.
Szpagin napisał(a): Zauważ, że inni dystrybutorzy (Techland, Cenega, nawet EA) mają znacznie bardziej ludzkie ceny oraz częściej (i szybciej) wypuszczają reedycje.
Szpagin napisał(a):A swoją drogą, obniżenie cen gier nie jest możliwe z tej prostej przyczyny, że twórcy chcą na nich zarobić.
paintball_0 napisał(a):Być może to właśnie rozwój piractwa spowodował, że developerzy przestali wydawać dema?
Glaeken napisał(a):A przestali ? Nie zwróciłem uwagi ale z reguły widzę, że dema jednak są.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość