zjebany Gothic

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: zjebany Gothic

Postprzez Woland w 16 Lip 2011, 00:07

Mam bo ją widzę u Rolanda :P

A co z pytaniem co do Myrthany, misji, mordowania i stolicy Myrthany?
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez BJ Blazkowicz w 16 Lip 2011, 10:42

Widzieć to ja sobie możesz. Jak na nią klikniesz to zobaczysz że nie kupisz :P

Co do twoich pytań, zjebany Gothic 3 to totalnie otwarta gra. możesz robić co ci się żywnie podoba, ale Varant i Nordmar polecam odwiedzać po odpowiednim kurażu bo są trudniejsze. Xardasa zostaw sobie na koniec.

:arrowd: Rób co chcesz :P
Ostatnio edytowany przez BJ Blazkowicz, 16 Lip 2011, 21:26, edytowano w sumie 1 raz
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: IBAOC
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez Woland w 16 Lip 2011, 12:35

Aha- zabawić się we wszystkich miastach Myrtany --> Do stolicy--> Varant i Nordmar--> Xardas
Dobra kolejność??
Woland
Legenda

Postprzez Terminus w 11 Sie 2011, 09:29

Przeszedłem w końcu Zmierzch Bogów...
:facepalm:
Tyle w kwestii odczuć z tego "dzieła"...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ale żeby jakiś Wheel się nie czepiał że spamuję:
Fabuła na poziomie Two Words I czy Obliviona tzn.: pisana na kolanie przez dziecko programisty.
W grze dodano dwa nowe modele. Mam wrażenie, że indyjskie studio winne powstania tego dodatku, wykorzystało jakieś modele, których nie wykorzystali w innych produkcjach. Ani ta malowana małpa zwana troglodytą ani tym bardziej końcowy boss nie pasują do zjebanego Gothica. Przepraszam bossiątko, bo jak nazwać takie małe, śmieszne coś co miało zniszczyć Myrtanę a podskakuje smętnie w jaskini nie wiedząc na jaką animację się zdecydować i padające po paru trafieniach z broni dystansowej lub czarami?
Poraża też logika rozgrywki. Masowe kradzieże w miastach już nie wywołują reakcji strażników. Uwolnienie Miltena ze świątyni w Trelis po wyrżnięciu strażników nie wywołuje żadnej reakcji orków. Wychodzimy sobie jak gdyby nigdy nic przez główną bramę obok strażników...
Pozytywy? Poziom walk na arenie. Więcej nie zauważyłem.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive zdzicho.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 11 Sie 2011, 10:20

Grałeś na tym specjalnym patchu naprawiającym wszystko? Dużo bugów?
Woland
Legenda

Postprzez Terminus w 11 Sie 2011, 10:27

Grałem na tej spaczowanej wersji. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak wygląda gra bez tego. I nie zamierzam nawet próbować.
Modelowanie na Blenderze jest bardziej wciągające od tego dodatku...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 11 Sie 2011, 10:35

Bez przesady :E

Mi trudno będzie ocenić bo z rpg to tylko w zjebany Gothic 3 teraz gram i kiedyś grałem w lionheart: legacy of crusader ale zapisy padły.
A na starym kompie w zjebanego Gothica 1 się cholernie nie wygodnie gra tak go mam ustawiony :/
Ale jak skończę zjebany Gothic 3 to i tak mimo to zabieram się za jedynkę :)
Woland
Legenda

Postprzez Greyeeh w 11 Sie 2011, 14:07

Granie w zjebanego Gothica 3 bez wcześniejszego grania w 1 a potem w 2 to bluźnierstwo. Szczególnie jeśli się w ogóle za te wcześniejsze części nie zabierzesz.
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Postprzez Woland w 11 Sie 2011, 14:38

Ta jasne, odpal na moim kompie. Terminus dał coś co pozwoliło mi w ogóle w to zagrać na nim. I co? Co 10-15 minut wywalało z gry :/
A przed starym kompem serio strasznie nie wygodnie. Zresztą co ma kolejność do rzeczy? Przejdę trójkę i ZB a potem jedynkę i dwójkę i dwójkę NK
Woland
Legenda

Postprzez paulus43 w 31 Sie 2011, 11:19

W szczególności ten klimat..
Jak się nie zagra w jedynkę i dwójkę które osobiście przeszedłem to trójki nie można grac bo niczego się nie kapuje. Kurcze w trójce z tymi pucharami troche trudno :-/ Ale i tak mi się udało :)

jakbyście mogli to gadajcie o Gothicu ze mną na prywatnych ok??
Oczywiście co są zainteresowani :P
Awatar użytkownika
paulus43
Kot

Dołączenie: 25 Mar 2011, 12:25
Ostatnio był: 03 Mar 2016, 19:34
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 3

Postprzez M3Fis70 w 31 Sie 2011, 12:19

Jak napisane zostało wyżej. Grać Bezim nie od początku to bluźnierstwo.

Uwagi moderatora:

Nie spamuj.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez BJ Blazkowicz w 02 Paź 2011, 14:15

No i wreszcie dorwałem Arcanię. Gra wywołała u mnie mieszane uczucia i już wyjaśniam dlaczego:
Zrezygnowano z nauki u nauczycieli, sami sobie przydzielamy punkty umiejętności - dla mnie to minus bo szukanie odpowiednich nauczycieli było w gothicach fajne.
System walki to dalej "zaklikaj na śmierć" ale tak fajnie zrobione że zaliczam na "+", w żadnej grze jeszcze mi się tak fajnie nie cięło przeciwników (zwłaszcza bronią dwuręczną).
O ile naukę przepisów ze zwojów jeszcze zrozumiem to nie pojmę kucia broni i pancerzy bez pomocy kowadła, tudzież młota (dla mnie wykuwanie oręża na kowadle, przy pomocy przepisu który fhuj trudno zdobyć, nie wspominając o składnikach i wiedzy jest najfajniejszą rzeczą w gothicu), a tutaj nasz heros wyjmuje z kieszeni młot, szczypce, przenośne kowadło, piec i wannę chłodniczą z lewego buta i jazda.
Fabuła jest taka sobie, liniowa do bólu ale przynajmniej można spotkać starych znajomych (Diego, Gorn, Milten, Lester etc.) i brak jej jakichś niespodziewanych zwrotów poza jednym, gdy znajdujemy młot przeznaczenia.
Przerywniki filmowe są fajnie zrobione chociaż wszystkie mogły by być zrobione jako rendery a nie na przemian rendery i pokazy slajdów które są raczej średnie.
Lokacje mimo iż widowiskowe są zamknięte, jest pełno niewidzialnych ścian i to jest moim zdaniem największy minus. (są jak areny, wchodzisz - wykonujesz questy na obszarze - wychodzisz)
Brak rozbudowanej magii (trzy zaklęcia "strzelające" parę run i kilka zwojów? wtf?)
Brak sprintu mnie trochę zaskoczył ale całe szczęście są runy wiatrów (pewnie zrobione z grochówki).
Acha, i kobiety... boższsz... czy ja się kiedyś doczekam ładnej kobiety w gothicu? Same Helgi które wystarczyło by przebrać i mogły by sprzedawać piwo w alpach.

Ogółem daje grze 7/10 za świetną walkę, fajne modele postaci i broni.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: IBAOC
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości