Dżuz napisał(a)::arrowu: Tak to napisałeś, że nic z tego nie wiem. Jeżeli to dobrze odczytałem, to sugerujesz, że cywilizacja europejska zanika, jest wchłaniana przez przybyszów zza oceanów i że oni się rozmnażają jak króliki, a my z kolei mamy ujemny przyrost naturalny więc rządy fundują obywatelom różne zasiłki, żeby ich zachęcić do posiadania potomstwa, a z tych zasiłków korzystają głównie owe króliki.
Dżuz napisał(a): I teraz czegoś nie rozumiem w twoim rozumowaniu. Aborcja powinna być dozwolona, dla tychże "obcych", którzy przyczyniają się do schyłku naszej cywilizacji? Chyba się trochę pogubiłeś w swoich wywodach i pomyliłeś aborcję ze sterylizacją.
Dżuz napisał(a):Może i masz jakąś wiedzę, ale manipulujesz faktami i nie myślisz logicznie, albo po prostu argumentujesz w niejasny sposób, wplatając w to wątki niemające związku z tą kwestią:I w taki sposób zginie nasza cywilizacja (podobnie jak upadła grecko - rzymska), kiedy to ci bogatsi zostaną zalani przez potomstwo tych pośledniejszych
Prosiłbym o jakieś wyjaśnienie tego wszystkiego
jalkavaki napisał(a):A tak nie jest? Przyjrzyj się krajom zachodnim i ich problemom demograficznym.
Nigdzie się nie pogubiłem, tylko Ty nadinterpretujesz
jalkavaki napisał(a):Dlatego aborcja powinna być zakazana, chyba że ciąża stwarza zagrożenie życia matki. W innych wypadkach absolutnie nie, a jej wykonanie powinno być rozpatrywane jak morderstwo z premedytacją (zwłaszcza wobec lekarza, który zabiegu dokonał).
Najpierw określasz się jako ten o "faszyzujących poglądach", używając bardzo modnego ostatnio a śmiesznego i zakłamującego rzeczywistość przymiotnika "faszyzujący",
później nazywasz imigrantów "królikami" (tak, to Ty tego użyłeś, ja Cię tylko później zacytowałem)
tylko ja się zastanawiam w jakim stopniu aborcja przyczyniła się do upadku tejże cywilizacji.
Przede wszystkim jestem w szoku, jak rozwija się ta dyskusja, bez wyzwisk i wypijania sobie kozaków za odmienne poglądy. Świetnie się to czyta.
Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 1 gość