Stalkerka91 napisał(a):cóż, widocznie niektórzy wdzą w tym tylko strzelanke
Stalkerka91 napisał(a):cyberpunk nie musi się odwoływać tylko do historii świata, ponieważ jest sam w sobie wymysłem fantastycznym i może być sposobem myślenia jako tako
Stalkerka91 napisał(a):dla mnie historia Zony współgra z cyberpunkiem, ciężkie industrialne klimaty, opad atomowy oraz recydywisci tworzą dla niego szeroki margines
Stalkerka91 napisał(a):mierzysz to zjawisko bardzo powierzchownie i jednomiarowo. ja to nazwałam "europejskim cyberpunkiem", co miało określić jego inność wobec wizji amerykańskiej czy japońskiej
Stalkerka91 napisał(a):@Kowku, fabuła gry może jest nierealna, ale oddana atmosfera jest realistyczna. np. temat broni jest kluczowy, co mi się podoba i nie został potraktowany jak w zwykłych fps-ach. to nazywam realizmem.
Stalkerka91 napisał(a):@Kowku, fabuła gry może jest nierealna, ale oddana atmosfera jest realistyczna. np. temat broni jest kluczowy, co mi się podoba i nie został potraktowany jak w zwykłych fps-ach. to nazywam realizmem.
clearskystalker napisał(a):Fakt faktem,że nie byłoby źle,gdyby pojawiła się możliwość polatania śmigłowcem Jak-24
Zło jako pojęcie pierwotne od zawsze intrygowało ludzi. Nie wiem jak to nazwać, ale wydaje mi się, że nawarstwienie elementow stalkera uwypukla jakby pewnego rodzaju topos świata złożonego i obliczonego
gdyby spojrzeć szerzej to wszystko, w stalkerze ma taki sam kolor- szary. szarzy są ludzie, szare są resztki szyb w oknach, szara jest zaschnięta krew na starym zardzewiałym ogrodzeniu. to wszystko tworzy jedną spójną całość,
- Wizję świata bardzo realistycznego,
- Przesiąknietego tematyka polityczno-militarną,
- Charakter tego miejsca,
- Niedaleko przyszłość,
cóż, widocznie niektórzy wdzą w tym tylko strzelanke
xKoweKx napisał(a):Przesadzacie. To nie jest ARMA. Fizyka i tym podobne rzeczy w S.T.A.L.K.E.R.'ze są świetnie zrealizowane.
dyster napisał(a):I nie napalaj się za bardzo na 2 część. Jej obecność na konsolach sugeruje, że seria może odpłynąć w stronę właśnie casuali, co może skutkować zwiększeniem intensywności rozpierduchy i zepchnięcia na dalszy plan fabuły.
djcycu napisał(a):Życzę ci żebyś się mylił Szkoda by było gdyby zbyli fabułę... Ale bądźmy dobrej myślidyster napisał(a):I nie napalaj się za bardzo na 2 część. Jej obecność na konsolach sugeruje, że seria może odpłynąć w stronę właśnie casuali, co może skutkować zwiększeniem intensywności rozpierduchy i zepchnięcia na dalszy plan fabuły.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość