Witam.
Mój pierwszy post i mam nadzieję, że nie ostatni. Być może uda mi się zadomowić tutaj na dłużej.
Otóż mam taki
problem...
Czy w grze mieliście, że tak powiem lagi?
W pewnych miejscach występuje doczytywanie w tle i w tychże momentach gra wiesza się na jakąś minutę. Co najlepsze podczas zawieszki obiekty przemieszczają się, a czas płynie. Wygląda to tak jakby tylko moja postać dostała "zwiechy".
Biegnę, pojawia się ikonka dyskietki i trach. Zawieszka. Mija około minuta, wszystko wraca do normy. Postacie, które znajdowały się obok mnie zazwyczaj znajdują się już w zupełnie innym miejscu. Być może nie znacznie, ale jednak.
Wszystko było w porządku do czasu. Grałem kilka dni po kilka godzin. Aż w pewnym momencie dostałem zawieszki, która to powtarza się za każdym razem i w tych samych miejscach...może to zależy od lokacji? Te lokacje to np. droga obok wysypiska, droga w pobliżu cmentarzyska maszyn. Wcześniej w tych miejscach zawieszki nie było, tak mi się bynajmniej wydaje :roll: .
Używam na zmianę 10 różnych zapisów.
Czytałem dosyć niedawno, że ludziska mieli podobne problemy (o ile mnie pamięć nie zawodzi) na różnych konfiguracjach, ale obawiam się, ze tylko u mnie trwa to na tyle długo. To strasznie irytujące, zwłaszcza jak przemierzasz te same trasy co pewien czas.
A jeszcze coś. Myślałem, że wina leży gdzieś po stronie grafiki, silnika gry itp., że podczas biegu wyświetlane jest wiele elementów i komp sobie z tym nie radzi, dostaje laga podczas doczytywania. Biegnę, idę, nie ma znaczenia.
Konfiguracja komputera:Windows Vista Ultimate z Service Pack 1
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny
Pamięć RAM 4 GB
Procesor: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor 2,30 GHz
Karta grafiki: NVIDIA GeForce 9600 GT
Stacje dysków: SAMSUNG HD103UJ ATA Device
Stacje dysków CD-ROM/DVD: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device
Gra oryginalna. Wersja premierowa. Z polskim lektorem. Gra zaktualizowana do wersji 1.0006.
A może tak re-instalacja?
BTW: Szukałem, nie znalazłem. Gdzie temat, gdzie można by było się przywitać
?