Witam wszystkich forumowiczów,
Mój problem dotyczy obszaru Prypeci i zamierzam opisać go szerroko tak żebym mógł uzyskać od kogoś pomoc w miarę możliwości.
Wchodząc do obszaru Prypeci nie mam możliwości zrobienia save'a (quicksave, ani normalny zapis - tylko autosave pierwszy zostaje) a w miarę podążania w głąb miasta (najdalej doszedłem do monolitan w transie ) gra w pewnym momencie się wyłącza i wyskakuje mi komunikat że jest bug Xray engine itp. I nie ważne, jak próbuje dostać się do elektrowni cały czas nie mogę robić zapisów a gra wcześniej czy później się wyłącza. Najlepsze jest to, że kiedy od razu wyszedłem z Mózgozwęglarki i poszedłem to był loozz normalnie mogłem zapisywać - podążałem za stakerami z powinności, i w pewnym momencie sięwróciłeme po prostu "na zakupy", wypełniłem kilka misji dodatkowych i po powrocie ZONK !- jeżeli chodzi o sprzęt to parametry poniżej zapisuje:
Windows XP Proffesional sp2
Pentium Dual Core E5300 2.60 Ghz
2 GB Ram
ATI Radeon 4850 HD
Gra jest oryinalna zakupiona instalowana z obydwoma patchami które były w kompleci z nią - proszę więc o pomoc jeżeli ktoś jest w stanie rozwiązać to - chce w końcu skończyć Cień Czarnobyla
Pozdrawiam