Bugi w Prypeci

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Bugi w Prypeci

Postprzez prypec probem w 16 Gru 2009, 15:53

Witam wszystkich forumowiczów,

Mój problem dotyczy obszaru Prypeci i zamierzam opisać go szerroko tak żebym mógł uzyskać od kogoś pomoc w miarę możliwości.

Wchodząc do obszaru Prypeci nie mam możliwości zrobienia save'a (quicksave, ani normalny zapis - tylko autosave pierwszy zostaje) a w miarę podążania w głąb miasta (najdalej doszedłem do monolitan w transie ) gra w pewnym momencie się wyłącza i wyskakuje mi komunikat że jest bug Xray engine itp. I nie ważne, jak próbuje dostać się do elektrowni cały czas nie mogę robić zapisów a gra wcześniej czy później się wyłącza. Najlepsze jest to, że kiedy od razu wyszedłem z Mózgozwęglarki i poszedłem to był loozz normalnie mogłem zapisywać - podążałem za stakerami z powinności, i w pewnym momencie sięwróciłeme po prostu "na zakupy", wypełniłem kilka misji dodatkowych i po powrocie ZONK !- jeżeli chodzi o sprzęt to parametry poniżej zapisuje:

Windows XP Proffesional sp2
Pentium Dual Core E5300 2.60 Ghz
2 GB Ram
ATI Radeon 4850 HD

Gra jest oryinalna zakupiona instalowana z obydwoma patchami które były w kompleci z nią - proszę więc o pomoc jeżeli ktoś jest w stanie rozwiązać to - chce w końcu skończyć Cień Czarnobyla :)

Pozdrawiam
prypec probem
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 15:21
Ostatnio był: 16 Gru 2009, 16:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Bugi w Prypeci

Postprzez 1920razor w 07 Lut 2010, 20:56

Nie wiem ale wg.mnie to jest bug.Zobacz czy czasem save'y sie zapisują w c:/documents and seetings/all users/dokumenty udostępnione i w folderze stalkera może tam się zapisują?Jeśli tak spróbuj z tam tąd załadować grę ale to tylko moje przypuszczenia,bo mialem podobny problem bo mi pisalo gra zapisana a jak chcialem wczytac gre to w wczytaj gre nie bylo tylko musialem z dysku odpalac.
Image

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Re: Bugi w Prypeci

Postprzez apg2312 w 08 Lut 2010, 08:01

Taaa...patchów do SoC jest więcej, niż dwa. Konkretnie 6 :
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=55&t=2707
Zainstaluj poprawki, i zobacz, co się będzie działo.
Save'y powinny działać (tak przynajmniej pisze w opisach)
I have no right to ask this of any of you... but will you follow me...one last time ?
Awatar użytkownika
apg2312
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 21:41
Ostatnio był: 18 Wrz 2019, 08:49
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości