BioShock

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: BIOSHOCK 2

Postprzez monolit1935 w 05 Sty 2010, 23:48

Jednak jest zupełnie inny ( swoją drogą też grałem w unding - leworęczny bohater ( tak jak ja :D ) i ten klimat ruchome firanki na UEnginie 1)
Mimo wszystko powinieneś zagrać w bioschocka bo naprawdę warto uwierz :)
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez xice w 18 Sty 2010, 18:40

Gdy przed kupnem bioshocka czytałem jeszcze o nim na necie i wogóle wydawało mi sie że to strzelanka jak każda inna. Lecz gdy już kupiłem i zagram to odrazu uznałem że to gra życia. Ten psychiczny klimat normalnie aż można by ją porównywac do survival horroru przykład?? Moment gdy syn zabijał ojca czyli bohater którym sterujemy i andrew rayan założyciel rapture i gdy się mu wbijało kij w głowe to wszystko przez fontaine. Gdy ją przeszedłem uznałem że to najlepsza gra mojego życia. Gdy ja przeszedłem ciągle sobie powtarzałem tekst would you kindly? i w szkole do kumpli to mówiłem a oni nie wiedzieli o co chodzi. Podsumowując gra jest warta każdych pieniędzy. Dwójke napewno kupie.
Awatar użytkownika
xice
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2009, 16:28
Ostatnio był: 24 Sty 2010, 17:23
Miejscowość: Tczew
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 19 Sty 2010, 16:57

Dorian, przede wszystkim to w B1 trzeba było grać na najwyższym poziomie trudności.

Ano właśnie na takim poziomie grałem i pamiętam, że walki z tatuśkami mordercze były. :wink:
No Panowie, przekonaliście mnie, zwłaszcza Microtus.Do tego napatrzyłem się od nowa na trailery i gameplay'e wszelakie z jedynki, którą tylko raz przerobiłem i teraz muszę wyjść z Zewu i zagłębię się ponownie w tajemne lokacje miasta Rapture.
Nim Bioshock 2 wyjdzie to jeszcze zdążę się w 1-ce "rozerwać'.

A póki co ciekawe strony n/t B1 i B2:
Fajna strona tutaj
I tutaj

EDIT
A jeszcze ciekawsza tutaj:
Klikaj nie wnikaj
Zwłaszcza w miasteczko. :E
A, i macie parę skrinów:
BioShock 2 Screenshots, Videos, Icons
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez PMG w 05 Sty 2011, 22:26

Bioshock przeszedłem około 7 razy i trzeba przyznać, że gra jest świetna, ale niektórzy uwarzają, że sadystyczna i że "zachęca do zabijania małych dziewczynek". Ja w każdym razie nie naśladuje zachowań z Bioshocka. W końcu kupiłem Bioshock 2 i twierdzę, że jest troszkę lepszy m.in. dlatego, że jest więcej opcji, dodali nowe Genofagi i Serie Alfa, które moim zdaniem są najciekawszym przeciwnikiem w grze. Tyle, że broń np. nitownica, która zabijała w Bioshocku 2 ewentualnie 3 strzałami w Bioshocku 2 na przeciętnego genofaga trzeba władować jakieś pół magazynka. Natomiast świder jest moim zdaniem najlepszą bronią w grze i to nim wykańczałem ostatnie Genofagi. Twórcy tylko trochę przesadzili z wytrzymałością Genofagów i "niewytrzymałością" naszego Obiektu Delta. Na końcu Bioshocka finałowa walka czyli pokonanie Franka Fontaine'a była dziecinną zabawą, natomiast końcówka Bioshocka 2 to wyzwanie. Udało mi się zginąć nawet na łatwym. Fabuła też jest ciekawa i nawet trochę wzrusza :wink: . Spodobała mi się większa ilość Plazmidów i Toników i możliwość łączenia ich (Plazmidów). Ja bym ocenił grę na jakieś 9,5/10.

Edit :arrowu: : Ja jestem zarejestrowany na BioshockCity :wink: .
Ostatnio edytowany przez PMG, 28 Kwi 2011, 18:32, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez JONYK w 29 Sty 2011, 23:16

1 i żadna inna !
Bioshock 2 jak dla mnie jest za krótki - w okresie świąteczno - noworocznym rozwałkowałem go w niecały tydzień .
Poza tym 2 wymaga Live - a ja nie lubię gdy aby sobie pograć muszę się zarejestrować , w końcu zapłaciłem za grę i mogę ją wykorzystać jak mi się podoba ( oczywiście bez kopiowania na sprzedaż itd). Poza tym miałem bardzo duże uczucie niedosytu po skończeniu 2 - byłem zdziwiony że to już koniec , kiedy ja się dopiero rozkręcałem w 'alfons-owaniu" małym dziewczynkom . Jedyny moment gry który mi się naprawdę podobał i mile mnie zaskoczył - to ten w którym opuszczamy kombinezon i w ciele małej dziewczynki zwiedzamy Rapture , które z jej punktu widzenia wygląda zupełnie inaczej .
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Re: BioShock

Postprzez Terminus w 31 Maj 2011, 11:45

No to małe wykopki:
Skończyłem własnie Bioshocka 1.
Gra dość fajna. Świetny początek budujący nastrój, rewelacyjna stylizacja na Art deco, świetne oskryptowane sytuacje typu korytarz, w który uderza wrak samolotu..
A potem już gorzej...
Męcząca walka i coraz powszechniejsza schematyczność: idź, znajdź coś, weź to, zabij splicery, które w tym momencie się pojawiły, otworzyły się drzwi, idź, znajdź, zabij mutanty, zabij 2-3 tatusiów, zieeef...
Jedyna zmiana to misja z eskortą małej pod koniec.
Wybory moralne żadne: ratując dziewczynki i tak miałem na koniec gry coś ze 300 jednostek Adama niewykorzystanego... Moce przydają się ze 4 na krzyż i to czasem. Mutanty przyjmują magazynek na głowę niektóre...

Klimat też siada... Niby są te magnetofony i wiadomości od mieszkańców Rapture, ale jakoś brakuje mi tego klimatu grozy jaki był choćby w System Shock 1... Konflikty we władzach Rapture, wojna domowa, niby fajne ale jakoś mnie to nie ruszyło...

Może tylko kilka lokacji, pokój z rodzicami, którzy popełnili samobójstwo nad zdjęciem córki, cele dziewczynek...

Grało się fajnie, ale niedosyt pozostał, można było z tego wycisnąć o wiele więcej...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez vandr w 31 Maj 2011, 13:52

Wg mnie dwójka jest znacznie lepsza od jedynki.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Dementorin w 20 Cze 2011, 18:46

Siema, mam powszechny problem otóż chcąc zagrać w spolszczonego BioShocka 1, wyskakuje mi błąd:
w wybranym folderze nie ma gry bioshock
Ściągałem dostępne na internecie patche 1.1 PL i nic!
Za pomoc stawiam Kozaka!
Mam Kolekcję Klasyki (pomarańczowe pudełko), podobno do Premium Games jest inny patch.
Dementorin
Tropiciel

Dołączenie: 17 Cze 2009, 10:25
Ostatnio był: 30 Paź 2014, 20:05
Kozaki: 261

Postprzez Terminus w 20 Cze 2011, 18:52

Na forach poszukaj innego patcha niż ten dołączony do płytki. Ale nie będę Cię łudził. Maiłem tyle z tym samym problemów, że odpuściłem sobie zupełnie polonizację i grałem w oryginalną wersję...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez caleb59 w 20 Cze 2011, 19:03

A mnie się udało! :E
Tak mi się przynajmniej wydawało po pojawił się bug w momencie pierwszego "wysysania" Adama z dziewczynki - poprostu trzymając ją w łapskach klawiatura nie reagowała na przyciski i nic nie można było zrobić - w angielskiej wersji gry bez spolszczenia od Cenegi - problemów brak!
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez meJKu w 20 Cze 2011, 19:36

Miałem to samo co Caleb wyżej. Nie dało się nic zrobić, tak więc w tym momencie moja przygoda z Bioshockiem się zakończyła. To było moje drugie podejście, za pierwszym zniechęciły mnie gównianej jakości tekstury (co za idiota wpadł na to, żeby zrobić grę na tak beznadziejnym silniku [wg dzisiejszych czasów]?). Definitywnie odradzam granie na polskiej wersji.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 17:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Dementorin w 21 Cze 2011, 13:23

Właśnie przeszedłem BioShock'a 1 w polskiej wersji z patchem 1.1.
Zero bugów i zero problemów (poza patchem). :E

Plusy gry:
-fabuła
-grafika
-rozgrywka

Minusy gry:
-nudnawa
Dementorin
Tropiciel

Dołączenie: 17 Cze 2009, 10:25
Ostatnio był: 30 Paź 2014, 20:05
Kozaki: 261

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości