[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez jaras76 w 13 Gru 2009, 09:24

Ale edytowałeś plik localization czy wgrałeś spolszczenie? Mam to spolszczenie ale wtedy miałem patcha 1.005 do priboja i mnie wywalało na pulpit teraz mam priboja 1.004 w wersji angielskiej. Jak napisałem wyżej po edytowaniu pliku miałem buga i nie wiem czy instalować spolszczenie. Jak możesz to podaj linka do wersji pl może mamy to samo spolszczenie. Pozdrawiam :)
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez wiko123 w 13 Gru 2009, 11:41

ja wgrałem spolszczenie na 1.0005 to nie działało ,ale usunąłem plik localization i wszystko działa :D PS. Co według was jest lepsze prototyp FN2000 czy finalna wersja :?:
wiko123
Stalker

Dołączenie: 23 Lis 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Sty 2018, 17:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez jaras76 w 13 Gru 2009, 12:19

Ciekawe czy jak wywale localization z 1.004 i wgram spolszczenie to będzie działać. Mam stalkera z patchem 1.004, priboja 1.1 z patchem 1.004. Ktoś wie czy to będzie działać jak usunę plik localization :?: Dzięki za odpowiedź :)
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez Monte Christo w 14 Gru 2009, 00:11

Od września pogrywam w "Priboya...". Cóż, latka lecą, sam łapię się na tym, że już nie jestem w stanie poświęcić grze tyle czasu co kiedyś. Zagrywanie się do nocy - myślę, że to se nie vrati... Niestety, wygrywa jakiś obłąkany rozsądek, który szepcze do ucha: "Odpuść, stary". Ale dość lania żalów. Mają one jedynie usprawiedliwić głosy napastujące mnie za opieszałość.
"Priboy..." ogólnie rzecz biorąc cieszy. Zmienia fabułę, znacznie - fakt. Przyznam, gram według poradnika, którego gdzieś tam wyszperałem w Sieci. Bez tego raczej trudno byłoby. Latanie za dokumentami rozrzuconymi po całej Zonie nawet sprawia jakąś tam frajdę. Wskazówki jednak, jakiego papieru gdzie i w jakiej kolejności szukać - przyznajcie są w grze dość mętne. Dlatego cześć i chwała twórcom za poradnik.
Stalker to jedyna gra, która tak podnosi ciśnienie. Żadna inna. Blowout w wiosce pijawek. Czerwony las. Jantar. Magazyny wojskowe, gdzie dopadły mnie naraz trzy pijawki. To są chwile, dla których warto żyć. Ciemność, słuchawki na uszach, skowyt w oddali, szelest liści pędzonych wiatrem.
Przyznaję, zmodyfikowałem trochę ceny. Nie wiem, jakbym wytrzymał Elektrownię bez kilkunastu/dziesięciu apteczek. Mimo SEVY promieniowanie mocno napsuło mi zdrowia i nerwów. Lubię mieć sporo amunicji w zapasie. Szybkostrzelny AK i około 1000 pestek dają poczucie względnego bezpieczeństwa - względnego, powtarzam - bo bezpieczeństwo w Zonie to oksymoron :wink:
Zawiodłem się natomiast na pozostałych broniach. O ile Vintorez daje radę, to pozostałe spluwy mocno mnie rozczarowały. Te wszystkie Grozy, FN-y, Springfieldy fajnie się prezentują, ale AK z dołączoną lunetą i granatnikiem rządzi.
Artefakty... za cholerę nie potrafię tego obsługiwać. No nie czuję tego. Sprawdzam statystyki, podwieszam co fajniejsze i nie odczuwam korzyści płynących z ich posiadania. Być może to jeszcze przede mną.
Uprzedzam, gry jeszcze nie skończyłem. Spenetrowałem Sarkofag i dowiedziałem się, że muszę "na pieszaka" wrócić do Doliny Mroku po jeszcze jeden papierek. Tu zdrowo przegięli. Wracać przez te wszystkie lokacje, których przejście to jedno wielkie bojowanie, sieczka totalna? A propos sieczki. Prypeć - tak sobie czytam to wszystko, co wyżej koledzy opowiadają o Zewie Prypeci (nie grałem jeszcze) i tęsknię... za Miastem Duchów. Ktoś to gdzieś ładnie ujął, że Prypeć w SoCH to masakra, rzeźnia Monolitian, przemykanie z A do B, klimat po prostu ginie od gradu kul. Szkoda...
No nic, wracam. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów! Kłaniam się teamowi dezo... za "Priboya", a przecież szykują Lost Alpha - mod, którego wypatruję co dnia. Będzie się działo...
Nikt nie tańczy na trzeźwo - chyba, że oszalał...
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 19:37
Ostatnio był: 30 Wrz 2013, 17:15
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez jaras76 w 14 Gru 2009, 02:37

Priboi to coś najlepszego co może spotkać grającego w stalkera.Poziom trudności jest wysoki, jak nie masz dobrej bronii to juz po tobie.Warto zbierać różne graty i pędzić do baru żeby sprzedać żelastwo i kupić nowego gnata i pestki.Sam po sobie wiem jak brakuje pestek i apteczek gdy ze wszystkich stron zachodzą cię bandyci albo inne mutanty a tobie kończy się akurat ostatni magazynek. W nogi albo wczytujesz sejva.Nocą najlepiej zaszyć się w jakimś przytulnym miejscu, ale tonie dla mnie wole łaźić po zonie.Daje się wyczuć klimat, ciemności i skowyt bestii i nagle dopadają cię strzelasz na oślep, bandaże i ostatecznie szybki sprint. SoC ma klimat ale priboi ma ten klimat spotęgowany. Więcej takich modów anie potrzeba nowych gier, to dopiero początek mojego grania w proboi story i cała historia jeszcze przedemną . :D :!:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez yarpen w 15 Gru 2009, 11:15

Ja się załamałem i odstawiłem Priboia po tym, jak po powrocie z Sarkofagu i przedarciu się przez czasem respawnujących się na moich oczach kilkunastu monolitowców przy kazdej lokacji nie mogę ruszyc fabuły dalej. Co bardziej denerwowało, czasem wpadałem w środek grupy Monolitu zaraz po wczytaniu nowej mapy - no sieczka totalna. Ale łatwo miało nie być :) Tylko, że... Mam odnaleźć Pendrive Strieloka i mam zdjęcie naprowadzające na ten hotel gdzie wcześniej z szybu windy w plecaku już raz fanty zabierałem. Łażę po całym budynku, szukam i nic. Dwa razy powtarzałem wszystko od sejwa z pierwszego wejścia do Sarkofagu. I nic. Nie wiem, zgubiłem tego pena, mam buga, jest w tym budynku tylko znaleźć nie mogę? Tydzień opierałem się przed Call o Prypiat. Świeżutka leżała na biurku, a ja zaparty chciałem zakończyc Priboia zanim wpadnę w następnego Stalkera. No i poległem.. Postanowiłem wrócić później. Chyba że ktoś wie gdzie ten pen leży. Mam tylko go odnaleźć i mogę wracać do NPP... pamagitie?
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez wiko123 w 15 Gru 2009, 16:25

Ja też odstawię priboi'a. Tak jak na starym kompie po kilku dniach zabawy co chwila widzę pulpit :( .Za to czekam na utAMK :D .
wiko123
Stalker

Dołączenie: 23 Lis 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Sty 2018, 17:12
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez WodZu w 15 Gru 2009, 18:34

Ja mam teraz zadanie z jakimś zaginionym oddziałem. Uruchomiło się gdy doszedłem do Prypeci. Problem w tym, że nie moge tych ziomków znaleźć i nie wiem co dalej. Pomożecie?
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Monte Christo w 15 Gru 2009, 19:35

Olej to zadanie, Bracie! Mój poradnik kazał mi pozbierać wszelkie papiery w Prypeci, co też skrzętnie uczyniłem, kosząc Monolitian i wszelkie inne plugawe ustrojstwo. Kiedy dokumenty (sztuk 4) znalazły się w moim plecaku, ruszyłem jak Pan Bóg przykazał na stadion. Tam rozprawiłem się z nieprzyjemną bandą snajperów z RGP i wczytałem poziom Elektrowni.
Swoją drogą też się zastanawiam, co z tym zaginionym oddziałem. Póki co - śmigam ponownie do Doliny Mroku. Tako rzecze "gejmgajd", którego wnikliwie studiuję. Nie przejmuję się niczym. W końcu poradnik prowadzi mnie jak po sznurku. Będę na bieżąco informował o postępach, co - wnioskując z tempa mojej gry - może nastąpić wraz z pierwszymi roztopami tego, czego jeszcze nawet nie nasypało. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Postprzez yarpen w 16 Gru 2009, 10:02

Niestety jak zauważyłem w Priboiu chyba nie da się ominąć misji. Olałem szukanie pendrivea Strieloka i poleciałem do NPP. Przelazłem przez lab, znalazłem dokumenty. Latam po drugiej stronie elektrowni i nic. Naparzam się z monolitem i kompletnie nic się nie dzieje. Byłem juz chyba w kazdym zakamarku. Prawdopodobnie coś nie zaskakuje bo czegoś nie zrobiłem :) Dostanę schizofrenii od tego skakania pomiędzy Priboi Story i Zew Prypeci. :P
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez XRayKruk w 16 Gru 2009, 20:02

W priboia to ja grałem jakiś rok temu :) .Fabułę spokojnie przeszedłem i nawet dobrze i stabilnie wspominam grę.Postanowiłem znów zassać trochę tej cudnej atmosfery jaką daje ten mod.
Wszystko było by pięknie gdyby nie ładowanie minute i granie 30 sekund.Z jakiegoś powodu mod koszmarnie niekiedy się tnie np: jadę sobie zaporożcem po emisji aby porozwalać kilku zombiaków :) .Jadę se i jadę, wszystko działa pięknie a tu nagle coś się wczytuje chwilę i nagle zawiecha.Żal mnie ściska co do silnika coraz bardziej.Mod stabilny, sprzęt w porządku, a silnik hu*owy :mad: .Zna może ktoś jakieś optymalizacje? [oprócz zmiany ustawień gry i pamięci wirtualnej] poczytałem FAQ od sovieta ale odpowiedzi nie znalazłem.Informuje że cień czarnobyla,czyste niebo i zew prypeci w wersji oryginał.
Mędrca można rozpoznać po tym, że nazwie się głupcem.Głupca po tym że nazwie się mędrcem.
---------------------------------------------------------+
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
---------------------------------------------------------+
Awatar użytkownika
XRayKruk
Kot

Dołączenie: 31 Sie 2009, 12:17
Ostatnio był: 19 Gru 2009, 00:15
Miejscowość: Czarnobyl
Ulubiona broń: --
Kozaki: 2

Postprzez Monte Christo w 17 Gru 2009, 16:12

"Priboy" ma kłopoty. W drodze do Doliny Mroku przemykam ekspresem przez zmartwychwstały Prypeć, wczytuje się poziom Czerwonego Lasu i... staję twarzą w twarz z sześcioma Monoliciarzami, którzy tylko pif-paf i porucznik Priboy odwala kitę. Próbowałem się przebić - z dziesięć razy. Wytrzymuję 3 sekundy. Spróbuję jeszcze głęboką nocą, choć wątpię czy to coś da. Tak czy siak - dam sobie raczej spokój. Klimat Stalkera uleciał... twórcy moda przegięli z tym cofaniem się do Doliny. Gra zmieniła się w tępą sieczkę, rozwałkę wszystkiego, co się napotka na swej drodze. Rozczarowanie przyszło na końcu. Szkoda!
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości