Witam panowie! (Mój pierwszy post) U mnie było tak:
patche 1.0005, oryginał z Empiku!
Adam napisał(a):Nie polecam gry, gdy obie frakcje są wrogami. W Prypreci będziesz miał problemy. Ja np. nie wziąłem misji od Czachy, nakablowałem tylko Wolności i oni się z nimi rozprawili. Zarobiłem parę ciekawych rzeczy i obie frakcje nadal mnie lubiły
No akurat o tym rozwiązaniu wyczytałem kiedyś na innym forum i wcale mi nie pomogło!
Próbowałem już:
-wziąć misje od Czachy i wykonać ją.
-wziąć misję od Czachy i nie pomagać im (Snajper Wolności spokojnie Czachę i jego kumpli pościągał gdy siedzieli w swojej rozwalonej altanie)
-wziąć misję od Czachy i nakablować Łukaszowi
-nie brać misji od nikogo
Za każdym razem w którymś momencie gry (nie potrafię dokładnie określić, czy działo się to po wykonaniu/zawaleniu jakiegoś qesta) po wejściu do baru słyszałem komunikat "na terenie baru jest wróg! Należy go bezzwłocznie wyeliminować!" Czy coś w tym stylu. Wrogiem okazywali się wojskowi i/lub bandyci. Kiedy ich nie atakowałem, to nawet nikt z Powinności nie ruszał d*py, żeby mi pomóc. Kiedy ich atakowałem, spotykałem się z dezaprobatą połowy "barowiczów" i całej Powinności. Olałbym to i przyzwyczaił się już, że teraz będę miał więcej wrogów, ale przejdę do
meritum problemu:
Jak wiemy przy wejściu do przedsionka "Stu Radów" nasza postać automatycznie chowa broń i nie ma możliwości jej wyciągnięcia. A w nakreślonej wyżej sytuacji bramkarz ("Powiedziałem wejdź! Nie stój tam!") i kilku neutralnych z wnętrza knajpy otwiera do mnie ogień, gdy mnie zobaczy! Nie mogę dojść do barmana! A bez możliwości jakiegokolwiek ataku mogę co najwyżej ich zbluzgać i zacząć grę od początku, albo wczytać duuużo wcześniejszego save'a.
Zaczynałem grę już 4 razy i za każdym razem mi się to dzieje! Czy istnieje jakiś mod lub nieoficjalny patch, który to naprawi?