Nie ogarniam... ; P

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Nie ogarniam... ; P

Postprzez yarpen w 26 Lis 2009, 17:13

SGI jak dla mnie ok, poszło w celność i stabilność lotu co pozwala całkiem dobrze na ostrzał prawie snajperski :)
Ze strzelb ostatnio zrezygnowałem. Ale uważam, że z nich to snajperek nigdy nie będzie :) więc ulepszałem je w stronę mocy obalającej i szybkostrzelności. Celności nie podnosiłem, bo strzelba to narzędzie do walki z bliskiej odległości, w ciasnych pomieszczeniach, które po prostu musi wymiatać śmiecie z kątów. A ten efekt uzyskasz jedynie rozpędzonym gradem małych śrutów, w miarę szybko posyłanych seriach w razie niebezpieczeństwa. Czasem nie ma czasu przymierzać, więc ewentualną niedokładność celowania musi rekompensować promień rażenia. Dlatego olałem naboje kulowe i strzałkowe. Tylko śrut. Z pistoletem, to tak naprawdę ostateczność. Jak zostałes tylko z nim to masz prze...no wiesz co masz :) Ulepszenia analogicznie jak do strzelby, klamka to też nie snajperka, 30m to już dla niego spory dystans :)

Ja bym Ci radził pozbyć się tej strzelby na kule i zamienił na śrut. Wtedy masz uniwersalne kombo - SGI na dłuższe i średnie dystanse. Na krótkie, oraz na mutanty strzelba. Dzięki temu nie biegasz po zonie jak obwieszony żelastwem terminator, dźwigający po kieszeniach tony pestek i piętnaście rodzajów broni..:)
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez harioss w 28 Lis 2009, 01:57

A ja znowu mam pytanie ;)
Gdzie moge znalesc i jak sie nazywa te, jak to sie nazywalo... Artefakty?
Chodzi mi o takie ktore, odnawiaja zycie i daja krzepniecie krwi, zeby nie nosic bandarzy i apteczek :)
harioss
Kot

Dołączenie: 20 Lis 2009, 00:16
Ostatnio był: 16 Wrz 2012, 10:47
Kozaki: 0

Postprzez no_name w 28 Lis 2009, 11:21

Dusza, Kulebiak i Świetlik dają Ci odpowiednio +2, +4 i +6 do zdrowia, czyli masz szybszą regeneracje, natomiast Korale mamy, Oko i Płomień dają Ci odpowiednio +20, +40 i +60 do krwawienia, czyli je zatrzymują. Musisz mieć tez jakiś artefakt pochłaniający promieniowanie. Korale mamy masz w obozie koncentracyjnym na Wysypisku, co do pozostałych to sprawdź na forum w odpowiednim temacie gdzie można je znaleść, bo nie pamiętam. Tu masz też stronke gdzie jest napisane o artefaktach:

[ciach!]
Ostatnio edytowany przez caleb59, 28 Lis 2009, 16:00, edytowano w sumie 1 raz
no_name
Kot

Dołączenie: 30 Paź 2009, 00:12
Ostatnio był: 01 Gru 2009, 17:03
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez harioss w 29 Lis 2009, 00:08

znowu problem
wyskoczyla emisja, mam sie tam schowac
http://img34.imageshack.us/img34/1917/s ... 0142ga.jpg

Ale kurde jak ? jak to sa bandyci i oni zamykaja brame, jak sie zblize i strzelaja we mnie z wall hacka ... xD
harioss
Kot

Postprzez Feniks w 29 Lis 2009, 00:11

Jeśli zdążysz dobiec, to możesz schować się też ze Stalkerami w ruinach budynku (obok tych dwóch, wielkich silosów/cystern), koło Pchlego Targu ;)
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez harioss w 29 Lis 2009, 00:24

a nie moge sie schowac tam gdzie jest pokazane na mapie tylko bardziej w lewo/prawo *zalezy z ktorej strony sie patrzy. Wazne ze na zachod. Tam w podziemiach, pociagu gdzie jeżdżą, przy granicy chyba. Tam tez bylo zadanie zeby sie tam schowac, a czasu napewno starczy
harioss
Kot

Postprzez Feniks w 29 Lis 2009, 12:10

Na mapie masz pokazaną aktualnie NAJBLIŻSZĄ możliwą kryjówkę. Możesz się też schować gdzie indziej - w tym tunelu także.
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości