Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Do jakiej dołączyłeś/aś lub dołączysz frakcji??

Powinność
266
25%
Wolność
305
29%
Czyste Niebo
101
10%
Stalkerzy
333
32%
Bandyci
41
4%
Renegaci
9
1%

Razem głosów : 1055

Re: Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez UbeK77 w 25 Lis 2009, 22:37

Ja dołączyłem do Powinności , przywiązałem się do nich ;) Wybrałem ich , ponieważ mają dobry sprzęt i trzymają sztamę z Stalkerami ;p
Image
Image
Image

Zanim napiszesz pomyśl kilka razy ... :)
Awatar użytkownika
UbeK77
Kot

Dołączenie: 25 Lis 2009, 22:19
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 15:43
Miejscowość: Przemyśl
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Yamamdowna w 26 Lis 2009, 00:08

Ja dołączyłem do Wolności, ponieważ maja fajne poglądy i lubię snajperki :P

UbeK77
Każda frakcja może prócz wojska,bandytów i renegatów nie ma wojny ze stalkerami.
Awatar użytkownika
Yamamdowna
Kot

Dołączenie: 25 Lis 2009, 23:52
Ostatnio był: 30 Lis 2013, 04:18
Miejscowość: Mroczna Dolina
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez mariograbow w 04 Gru 2009, 23:05

Jak się przyłączysz do Wolności to możesz później przejść do Powinności. Ale pod dwoma warunkami. Nie można zabić za dużo kolesi z Powinności i trzeba najpierw z Wolności przejśc do Wolnych Stalkerów. Ja grałem w Wolności ze względu na broń. Ale jakimś cudem znalazłem takich kilka myków. Będąc z Wolnymi Stalkerami można kupić egzoszkielet. Będąc z Wolnością można Dragunowa zakupić i ulepszyć oba. Potem szturm na bazę Powinności i po zabiciu wszystkich mając odrobinę szczęścia można wykorzystać wrogiego mechanika do ostatecznych ulepszeń, bo on chyba najwięcej ulepszyć umie w kombinezonach i broni szturmowej. No i w ten sposób na wyposażeniu mam Dragunowa na 130% celności, ten ciężki karabin maszynowy z maksymalną moca i szybkostrzelnością, egzoszkielet i kombinezon SEVA na maxa też, do tego ten austriacki karabin który dostałem po przyłączeniu się do Wolności na maxa wytuningowany na celność, Ten karabin który dostaje się w Powinności już pod względem szturmowym, strzelbę na 10 pocisków ale zapomniałem nazwy też. I ten fajny karabin - granatnik. No i oczywiście multum kasy nazbierałem. Z takim ekwipunkiem i kilkoma artefaktami to nie straszny jest szturm na bazę Powinności czy nawet na zdobycie posterunku Wojskowych w Kordonie... Swoją droga ciekawe co 3 część gry ma w ofercie, ładne recenzje ma :)
mariograbow
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2009, 22:21
Ostatnio był: 04 Gru 2009, 23:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Feniks w 06 Gru 2009, 14:42

Okej, kilka refleksji związanych z kolejnym przejściem gry.
Kiedy grałem po raz pierwszy to wojnę frakcji całkowicie olałem i pozostałem wolny i niezależny. Kiedy zabrałem się do drugiej randki z CS stwierdziłem, że może jednak warto mieć sojuszników w Czerwonym Lesie, więc postanowiłem przyłączyć do Powinności.

No i cóż, generalnie pomysł jak i założenia całej wojny frakcji to świetna sprawa, ale całkowicie skopana przez niedorobione skrypty i respawn. Najlepszy przykład, czyli zdobywanie przyczółków w Dolinie Mroku - latam od jednego posterunku do drugiego, kiedy jeden odbiję to drugi zostaje przejęty, posiłki nadchodzą z prędkością pijanego żółwia, a siły Wolności mnożą się w tempie ekspresowym - podziwiam, sami faceci a ludu im przybywa z prędkością kilkudziesięciu na minutę.
Kiedy jakimś cudem uda się przejąć kluczowe posterunki i zaatakować główną bazę, to i tak nie przynosi to ze sobą nic szczególnego, bo wybite oddziały Wolności zdążyły się zrespawnować i przejąć moje posterunki. Zostawiam więc przejętą bazę i lecę odbijać posterunki tylko po to, żeby usłyszeć, że w bazie Wolności znikąd pojawiła się cała masa wrogów i wybiła moich w pień, ponownie przejmując obszar. No i tak w koło Macieju.
Co bardziej zabawne, notoryczną sytuacją jest, że mój posterunek, składający się z 10 stalkerów, zostaje rozniesiony przez trzech (tak, trzech) ciołków z Wolności.

No i jak tu się cieszyć :) Szkoda w sumie, że tak skopali całą kwestię wojny frakcyjnej. Jedyny powód dla którego jeszcze siedzę w Dolinie, to możliwość zarobienia forsy poprzez latanie od posterunku, do posterunku. Frajdy jednak (ani poczucia jakiejkolwiek satysfakcji) z tego żadnej :)
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez asperii w 07 Gru 2009, 00:42

Błędów w skryptach sporo i czasem śmieszne rzeczy są. Po rozwaleniu bazy powinności postanowiłem tam zostać trochę myśląc, że może kogoś tu wolność przyśle w końcu. Nie doczekałem się, ale się doczekałem czegoś innego: informacji o tym, że powinność przyleciała śmigłowcami i zrobiła burdel w Agropromie. Tylko że siedziałem w tej bazie i nic się nie działo.

Sam pomysł z helikopterami to farsa.

Jest niby jakiś mod, który się skupia na wojnie frakcji i że można tam walczyć o wszystko, zniszczyć wroga doszczętnie, zdobyć 100% terytorium, ale nie próbowałem, bo jakoś nie mogę się przekonać do dużych modów, w których pewnie sporo błędów i które mają zapewne konflikty z podstawką. Tak mi zostało po doświadczeniach z Oblivionem.

Może ktoś grał z tym modem i może się podzielić wrażeniami?
Awatar użytkownika
asperii
Kot

Dołączenie: 16 Lis 2009, 00:54
Ostatnio był: 21 Gru 2009, 16:29
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez xice w 10 Gru 2009, 16:43

Ja na poczatku przyłaczyłem sie do wolności ponieważ juz od SoC i uwielbiałem z powodu na ich spojrzenie na świat po przejsciu gry, zacząłem od nowa i przyłaczyłem sie do bandytów ale to juz nie to :P
Awatar użytkownika
xice
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2009, 16:28
Ostatnio był: 24 Sty 2010, 17:23
Miejscowość: Tczew
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez kondoslaw w 10 Gru 2009, 21:23

Ja na samym początku przyłączyłem się do stalkerów ale tylko dlatego że mi detektor dali. A tak to jestem za wolnością dobre mają spojrzenie na świat no i dają dobre wyposażenie.

PS:A puki nie zainstalowałem patcha 1.5.10. to wo ogóle stalkerom nie chciało się ruszyć D.. i przyjść na wysypisko.
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:58
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 21:32
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

Postprzez WodZu w 15 Gru 2009, 00:16

Ja wybrałem Powinność. Przy nich czułem się jak w wojsku - dyscyplina, wyszkolenie, nie zostawianie towarzyszy na śmierć. Ah! I Inkwizytor! Czaicie chyba czemu?
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Drakken w 27 Gru 2009, 02:28

Mi od początku zależało na przyłączeniu się do Stalkerów, ot sympatia :P.
Jeżeli ktoś wejdzie do Zony, wątpię by chciał wychodzić, a jeżeli już wyjdzie, zapewne będzie tęsknił ;).
Awatar użytkownika
Drakken
Kot

Dołączenie: 26 Gru 2009, 19:38
Ostatnio był: 31 Gru 2009, 12:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez Kingpinwolf w 27 Gru 2009, 03:32

Ja już mam odblokowany most do Limańska, lecz dalej nie jestem w żadnej frakcji. Oczywiście u bandytów i renegatów mam maksymalny poziom wrogości, a u całej reszty przyjaźń w połowie skali.
white trash hardcore r`n`r fuck u
"mógłbym zamieszkać z nią w przyczepie nosząc przepocony podkoszulek sięgający do pępka."

Kingpinwolf
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Gru 2009, 17:08
Ostatnio był: 06 Paź 2010, 21:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -5

Postprzez kasownik w 27 Gru 2009, 04:56

Ja osobiście za 2 razem grania w czyste niebo próbuje nie być wrogo nastawiony do bandytów ale jest to cholernie trudne musiał bym albo nie chodzić po wysypisku lub oddawać cała swoją kasę :(.Wolnymi stalkerami grałem za 1 razem źle nie było ale teraz zapewne zobaczę jak to jest tępić Wolność w szeregach Powinności.
Pfk...
Awatar użytkownika
kasownik
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 06:20
Ostatnio był: 31 Sty 2013, 11:25
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez boggan17 w 27 Gru 2009, 09:36

ciezej jest zniszczyc powinnosc u boku wolnosci niz wolnosc u boku powinnosci

ja i tak najbardziej wole stalkerow ale jakbym mial wybierac miedzy wolnoscia a powinnoscia to wybralbym ta pierwsza :wink:
Awatar użytkownika
boggan17
Kot

Dołączenie: 16 Lis 2009, 19:53
Ostatnio był: 11 Maj 2011, 08:19
Ulubiona broń: FT 200M

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości