[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Czaro w 14 Paź 2009, 20:42

Czasami nie wychodzi w tej konkretnej anomalii. Poszukaj Electro w innym miejscu i wtedy spróbuj.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Reklamy Google

Postprzez Morfeusz w 15 Paź 2009, 14:37

no dobra sorry za głupie pytanie , ale...
Mam taki problem z przepisami na artefakty , bo robię wszystko według przepisów i nic nie wychodzi tzn.: po iluś tam godzinach przychodzę do tego artefaktu ( GPS rządzi ! ) i nie widać , by był zmieniony. Pomóżcie! :(
Morfeusz
Kot

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 08:31
Ostatnio był: 23 Paź 2009, 12:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez majdanek w 16 Paź 2009, 22:39

sam sobie odpowiem i moze kogos to zaciekawi, :) po dolaczeniu do molitu nie dostaniemy od nich zadnych misji, ale za to kazdy jest naszym przyjacielem i mozemy zebrac ich w bande ilu tylko chcemy, oczywiscie nikt inny nas nie lubi juz, ale fajna zabawa latac z taka armia po zonie i rowalac wszystko co sie rusza :P po dolaczeniu do najemnikow pewnie bedzie podobnie, do bandytow zreszta tez, ale ich jest mniej i trudniej zebrac brygade np 20 chlopa :wink: .

P.S. Dolaczyc mozna dopiero po ukonczeniu glownego watku.
P.S. 2. Da sie jeszcze dolaczyc do wojskowych wtedy tylko powinnosc jeszcze nas lubi.
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Adust w 27 Paź 2009, 19:57

Ja mam jeszcze bardziej smieszny problem z ostatnim poziomem w Obliwion L... 2.1 a mianowicie tyczy się on własnie samego powrotu do pyrpeci... TZN pozbywam się pudzika >kontroler<
no i mam tak zero :+: izero bandaży ale jedną :wódka: + antyrady noi jak doszedłem do miejsca zkturego ruszyłem po olaniu propozycji świra polemizacja cielesna z Conclusses "Z" na pogrom portali. no i zastanawiam czy to własnie tedy wg poprzednich opisów w tym temacie mam się udac aby przedostać sie na droą strone i mieć sprangling dookoła prypeci.

Wiem że być może jest to oftop
:

Soc przerobiony jedynie na OL 2.1 pod poatch gry: 1.0004 PL
..

więc uprzejmie proszę o pomoc w rowikłaniu tej gmatwaniny

no i jeszcze u utrudnia dotarcie do przejścia na sterownie monolitu strefa pozbawiona promieniowania

i masakra zestaw na straży przy pierwszym poltaru DWIE CHIMERY I DWA BYRERY i kilkoro zombiemieszkańcówwłaśnie w strefie pozbawionej radiacji ale jesśli nie skaczesz jak po masowym gwałcie na tobie/{lub jak by ciębie kopano w siedzenie}, to szybko ci skonuje postać. NOi jak ja kiszka dalej robić mam by się wydostać tojuż tylko widzę dzikie węże .
Strielok

Zona oferuje nam wiele możliwości ale wzamian za to odbiera nam najlepszych stalkerów podła zaraza gdzie nie pujdziesz tylko STREFA STREFA jak by ci stalkerzy niemieli weszelszych tematów dosłownie....
http://www.speedtest.net/result/3077886496.png
Image
I am Dmitri Rascalov - Play Free Online Games//
Awatar użytkownika
Adust
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2009, 18:52
Ostatnio był: 30 Paź 2017, 12:08
Miejscowość: Limańsk lub Biskupiec
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Tawarish Kozłow w 28 Paź 2009, 15:11

Jestem nowy. Ale mam kłopocik mam smart managera i gdy prubóje zainstalow tego moda pisze coś takiego:
More Than one game datafolder has been found.
Chose which to instal.
:+: pomocy! tla kogo kto mi pomoże :wódka:
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Adust w 28 Paź 2009, 18:10

co do twojego problemu to masz dwa fordery w katalogu gry noj pytanie nast. instalujesz z rara/zipa czy z folderu? jeżeli z forda tto może niepujść tzn budzik wyskakuje
Strielok

Zona oferuje nam wiele możliwości ale wzamian za to odbiera nam najlepszych stalkerów podła zaraza gdzie nie pujdziesz tylko STREFA STREFA jak by ci stalkerzy niemieli weszelszych tematów dosłownie....
Image
Awatar użytkownika
Adust
Kot

Postprzez Tawarish Kozłow w 28 Paź 2009, 18:21

Więc tak z zipa i grzebie w win rarku i mam usunąć gamedata tak? bo zaczynam historie z modami :kotek: więc..

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Postprzez Adust w 28 Paź 2009, 18:23

musisz zobaczyć zawartość obu gejmdat w folderze gry i tą gdzie jest najmniej składników .
weż tera te składniki i skopiuj lub wyt. _potem wlkej w ten gamedat w którym jest najwięcej pliczków growych
a ten z kturego kopoiwałes.. poprostu usuń tera najsciślieisze:!!!!

jeśli masz wersjię polską z rozsz worldwideto musisz dopasować patcha do wersji obliwiona i sam patch musibyć w takym jęzoly jak twoja wersyja teij giery bo inaczej czopnia :( :arrowd:

no imusisz mipodesłać najl na gg/xfire albo na tem forum crenny komunikatów zapisuj na notpad lub words a

woguleto lepiej tymczasowo kontaktuj sie przz Xfire bo szybko się przesyła małe pliczki okk muj nik to aggioadi
obso jesli masz winserarem otwartego zipa to tamnie niczeg nieusówaj

ps eggioadi niksorr
Strielok

Image
Awatar użytkownika
Adust
Kot

Postprzez Tawarish Kozłow w 28 Paź 2009, 18:31

ojojoj za dużo kozaczka co?
xD :+: przyda się

Tawarish Kozłow
Stalker

Postprzez Adust w 28 Paź 2009, 18:52

robisz tak zasysasz z neta swojego OL'a wer: 2,1; 2,1,1; 2.2 następnie dpowiedniego patche wersja pasująca cyferkami do tej w pliku read me w skompensowanympliku rar o nazwie Obliwion Lo... ver taka a taka ale patch ma się prucz samych cyfr też zgadzać zwersją języczną gry bo rożne patchy sa i numerami i wersjami językowymi unicode więc tak twój patche ma być zgodny jedynie oznaczeniami liczbowymi z tymi z readme w raru z modem O.L
a następnie instalujesz taki patch który manumery takie same jak wymaga wersja moda ale ten sam patch też musi buć zgodny w 100% z lokalizacją jezykową SoC'a
powinno być potem znacznie łatwiej z samym wgraniem i dopiero wtedy używasz smart mode mena....... :idea: :idea:
ps. nbajpierw spradż cz y patch nie robi bug trapów w wyjściowce Socu
Strielok

Image
Awatar użytkownika
Adust
Kot

Postprzez Tawarish Kozłow w 28 Paź 2009, 19:00

Czyli mam zassać pacza do moda tak?

Ps.Przez moda myslałem ze trzeba wykasować wszystkie sejwy :facepalm: i zrobiłem to :facepalm: więc szukam tersciwej porady :| \
ps2.mam Ola 2.2 na pulpicie
ps3.JESTEM NOBEM W MODACH!

Tawarish Kozłow
Stalker

Postprzez Adust w 28 Paź 2009, 19:38

i okk tera tylko zaczynasz grę od nowa czego z gury załuje no ale coś za coś.

ps ze względu na zmiany bronie są zeczywiście celniejsze więc o zgon łatwiej .

pozdro dla pozostałych na tym forum

widziałem twoją wiadomość i nie wiem tak masz tygh gamedat w folderze gry cz yy obliwiona?? :?:
WIĘC sprubujmy tak uruchom S.M.M.iinstaluj każdą po kolei zobaczymy jaki bedzie efekt tak przy okazji pathy już zrobiłeś?
Jeszcze jestem ciekaw którego masz OL pobranego?
wię masz OL 2,2 na pulpicie zaczekaj to go ztestuję dobrze
ok też zasysam zobaczę co jest grani i jeśli ustalę to dzisiaj to napewno dam znać oczywićie moię o OBLIVION LOST 2.2
no umnie działa no ijest inna niż OL2.1 na którym wcześniej grałem

wielkie bardzo prepraszam za duble i to się nie powtuży, to koniec tematu z no wiecie czym.
No człowieku ja rozumiem być nowym na forum i zrobić double-posta, ale to co Ty tutaj wyrabiasz to już przerasta wszystko. 6 postów pod rząd? Czy to jakiś czat? Nie wiem czy rozmawiasz ze sobą czy co robisz, ale otrzymujesz 2 warny i radzę się dostosować do regulaminu bo trzeci zakończy Twoją karierę na tym forum - Michu

wybacz mi Michu...pleasee.
PS. michu czy wiesz gdzie trrzeba polkeżć po ukończeniu fabyły soca na modzie [OL 2.1] tam po ostatnimpoltaru?? daj jakiś link do podpowiedzi albo prześij mi priwat jak wiesz. :?: :arrowd: :arrow: :arrowl: :arrowu:

Napisałeś na 114 tak Patterson:

Patterson napisał(a): Potem jak przeskoczysz ostatni portal nie ma zakończenia tylko wrzuca cie do Freeplay-u na tyłach elektrowni. Jak tylko odzyskasz władze, radzę wiać, spotkasz bardzo niemiłego mutanta którego nie pokonasz, trzeba uciekać, wiej na lewo tam są dzwi do elektrowni, z powrotem przebijasz się przez elektrownie i już możesz wracać gdzie chcesz ;p
jakie kórka dzwi czy przy tym bloku ciągnącego się przy elektrowni czy to brama ?? proszę sprecyzuj. :wódka:
Ostatnio edytowany przez Adust, 01 Lis 2009, 16:23, edytowano w sumie 1 raz
Strielok

Image
Awatar użytkownika
Adust
Kot