Dziwna sprawa

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dziwna sprawa

Postprzez MeZZerschmitt w 09 Lip 2009, 18:04

Ostatnio mam ogromny problem z płynnością gry (Soc i CS).
Może zacznę od tego:

------------------
System Information
------------------
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM
Page File: 372MB used, 3020MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Card name: NVIDIA GeForce 7300 LE
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7300 LE
Display Memory: 512.0 MB
Monitor: SyncMaster 940N,SyncMaster Magic CX915N/CX916N/CX917N
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.7516 (English)

PROSZĘ o nie pisanie, że coś jest za słabe, bo jest to kompletną bzdurą. Dlaczego?
SOC:
Zawsze grałem wszystko na maxa praktycznie, tylko zmniejszałem odległość widoku do 3/4 paska.
Detale na max przy statycznym. AA i Az na minimum. Trawa na minimum.
Gra zawsze smigała pięknie tylko raz na jakiś czas przycięła się na 2 sekundy.

CS:
Zawsze grałem na średnich.
Detale na w połowie paska przy static. AA i Az na minimum. Trawa na minimum.
Owszem zacinała się częściej niż Soc przy maxymalnych ale nie miałem większych problemów.

Od prawie tygodnia męczę się z tymi pie........ grami. Co chwilę odinstalowuję i z powrotem instal. Sprawdzam na kiażdym patchu i zawsze jest tak samo. Jak daje komende rs_stas on....to nie wiem czy płakać czy się śmiac:D z tego co widzę, bo 40 fps osiągam jak stoję w miejscu i patrzę na drzewa i część nieba:D.

Panowie co to może być!
Kiedyś dało się grać, a teraz nie ma bata bo człowiek celować nie może przyzwoicie.

SOC tnie mi na wymaxowanych, daje na minimum wszystko, daje radę jakoś przeżyć. Chciałem wypróbować OL 2.2 i też HORROR IN CHERNOBYL ale co tu próbować jak ten drugi tnie jak szalony. Bez modów jest tylko trochę lepiej.

CS to w ogóle tragedia. Jak to możliwe, że daję wszystko na minimum!!! i to drastyczne minimum, a on dalej tnie jakby był wymaksowany. Tylko w miejscach gdzie się nic nie dzieje jest ok.

Czym to jest spowodowane? Ja już naprawdę tyle kombinowałem...

Teraz to już myślę, że chyba pomoże tylko FORMAT C i wszystko odnowa?
Czy to może coś pomóc?

Głównie zależy mi na CS bo akurat mam straszną ochotę w niego pograć, a tak to mogę sobie obejrzeć naklejki i mapę z pudełka...

Proszę o jakieś wskazówki.
Miejcie litość:P

"Driver Version: 6.14.0011.7516 (English)" - sprobuj ForceWare 93.71 - najwydajniejsze sterowniki dla 7300/7600GT...BTW ja tam bym nie czekal na objawienie boskie i robil format C: - caleb59
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Re: Dziwna sprawa

Postprzez STA1KERpl w 09 Lip 2009, 20:28

Mi sie tak robiło ze Spore i Crysis na starym piecu, bo nowe sterowniki do karty mi znikły (o.O). Ściągnij najnowsze. A i jeszcze jedno- jakim cudem ty możesz przyzwoicie grać na takim sprzęcie?! Ja na troche lepszym jakos se nie radziłem za dobrze, a ty na słabszym grasz w miarę dobrze...
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez Flip w 09 Lip 2009, 20:41

Hm...Wiem że prosisz ale cie nie posłucham... No GF7300 to nic mocnego... ale jeśli masz AA i AZ i trawę na minimum to obejdzie. Caleb ma racje ForceWare może ci pomóc... Ale ja śmię podejrzewać wartość pliku pamięci wirtualnej (page file) może gdy zwiększysz trochę to pomoże... Możliwe że zmieniłeś jego wartość na niższą z własnych powodów ale tego nie mogę wiedzieć bo nie jestem tobą :P. Inne: virus lub jakiś bug ale nie mam pojęcia skąd takowy bug mógłby by się pojawić w czasie grania... tak sam z siebie? Tyle ode mnie... Jak zawsze poczekaj jeszcze na opinię inny jest tu wiele lepszych niż ja... :) :wódka:
Image
Flip
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2009, 18:22
Ostatnio był: 20 Mar 2017, 21:42
Miejscowość: Rybnik
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez MeZZerschmitt w 09 Lip 2009, 20:52

STA1KERpl napisał(a):jakim cudem ty możesz przyzwoicie grać na takim sprzęcie?! Ja na troche lepszym jakos se nie radziłem za dobrze, a ty na słabszym grasz w miarę dobrze...

No widzisz SoC mi na max i static chodzil zawsze świetnie a CS na medium.
Dla mnie to było normalne.
Flip napisał(a):Możliwe że zmieniłeś jego wartość na niższą

Rozmiar początkowy i maksymalny ustawiłem na 1500. Niby zalecane jest 3069 ale z tego co wiem przy 2 giga ramu powinno być mniej.

Na razie zrobię to co caleb napisał ze sterownikami, Dam znać czy pomogło, jak nie pomoże to format.

edit: Wydawało mi się na początku, że sterowniki pomogły, lecz niestety nie. Na początku po przebudzeniu w bazie Czystych, wydaje się być wszystko ok (fps nawet chwilami 50) na minimalnych detalach, lecz później po emisji i powrocie do bazy CS jest tragedia. Wygląda na to, że tylko format pozostał lecz to zrobię dopiero gdzieś za tydzień:/...no nic ide grać w herosów 5 a CS odkładam <płacze>:)
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez Bambosz107 w 23 Lip 2009, 22:05

Ja tak miałem po zainstalowaniu DX10 na XP. Spróbuj zainstalować najnowszego DX 9.0c. Mi to pomogło :)
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Stalker2011 w 23 Lip 2009, 23:11

Stary temat gość nic nie pisze, bo chyba rozwiązał problem(chyba, że mu virusy kompa do reszty zżarły i nie ma czym prosić o dalszą pomoc ;P). Ale zupełnie wiem co ma do tego DX 10, wyraźnie gość pisał, że ma DX 9.0c :soviet:
Awatar użytkownika
Stalker2011
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2009, 23:45
Ostatnio był: 11 Lis 2009, 21:17
Ulubiona broń: Viper 5 9x18

Postprzez MeZZerschmitt w 24 Lip 2009, 17:08

Nic nie rozwiązałem na razie. Muszę walnąć format ale to dopiero zrobię za jakiś czas.
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez Iluvatar w 21 Sie 2009, 23:45

ehh ja jechałem na
Pentium D 2,66GHz
1GB ram DDR
i grafa śmiech na sali radzio X1600 SERIES i śmigało all na minimum ale działał nawet latarki nie mogłem włączyć xD
Awatar użytkownika
Iluvatar
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2009, 16:51
Ostatnio był: 04 Lut 2010, 17:39
Ulubiona broń: FT 200M

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości