Ostatnio mam ogromny problem z płynnością gry (Soc i CS).
Może zacznę od tego:
------------------
System Information
------------------
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM
Page File: 372MB used, 3020MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Card name: NVIDIA GeForce 7300 LE
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7300 LE
Display Memory: 512.0 MB
Monitor: SyncMaster 940N,SyncMaster Magic CX915N/CX916N/CX917N
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.7516 (English)
PROSZĘ o nie pisanie, że coś jest za słabe, bo jest to kompletną bzdurą. Dlaczego?
SOC:
Zawsze grałem wszystko na maxa praktycznie, tylko zmniejszałem odległość widoku do 3/4 paska.
Detale na max przy statycznym. AA i Az na minimum. Trawa na minimum.
Gra zawsze smigała pięknie tylko raz na jakiś czas przycięła się na 2 sekundy.
CS:
Zawsze grałem na średnich.
Detale na w połowie paska przy static. AA i Az na minimum. Trawa na minimum.
Owszem zacinała się częściej niż Soc przy maxymalnych ale nie miałem większych problemów.
Od prawie tygodnia męczę się z tymi pie........ grami. Co chwilę odinstalowuję i z powrotem instal. Sprawdzam na kiażdym patchu i zawsze jest tak samo. Jak daje komende rs_stas on....to nie wiem czy płakać czy się śmiac:D z tego co widzę, bo 40 fps osiągam jak stoję w miejscu i patrzę na drzewa i część nieba:D.
Panowie co to może być!
Kiedyś dało się grać, a teraz nie ma bata bo człowiek celować nie może przyzwoicie.
SOC tnie mi na wymaxowanych, daje na minimum wszystko, daje radę jakoś przeżyć. Chciałem wypróbować OL 2.2 i też HORROR IN CHERNOBYL ale co tu próbować jak ten drugi tnie jak szalony. Bez modów jest tylko trochę lepiej.
CS to w ogóle tragedia. Jak to możliwe, że daję wszystko na minimum!!! i to drastyczne minimum, a on dalej tnie jakby był wymaksowany. Tylko w miejscach gdzie się nic nie dzieje jest ok.
Czym to jest spowodowane? Ja już naprawdę tyle kombinowałem...
Teraz to już myślę, że chyba pomoże tylko FORMAT C i wszystko odnowa?
Czy to może coś pomóc?
Głównie zależy mi na CS bo akurat mam straszną ochotę w niego pograć, a tak to mogę sobie obejrzeć naklejki i mapę z pudełka...
Proszę o jakieś wskazówki.
Miejcie litość:P
"Driver Version: 6.14.0011.7516 (English)" - sprobuj ForceWare 93.71 - najwydajniejsze sterowniki dla 7300/7600GT...BTW ja tam bym nie czekal na objawienie boskie i robil format C: - caleb59