Stalker - serial interenetowy!

Re: Stalker - serial interenetowy!

Postprzez MeZZerschmitt w 03 Lip 2009, 18:33

Ostro trąci plastikiem.

Czy mi się wydaje czy ten pierwszy odcinek to zarazem ostatni odcinek?
W końcu wszyscy trzej zginęli:].
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Dementorin w 04 Lip 2009, 13:13

MeZZerschmitt napisał(a):Ostro trąci plastikiem.

Czy mi się wydaje czy ten pierwszy odcinek to zarazem ostatni odcinek?
W końcu wszyscy trzej zginęli:].

Wow, według mnie to ostatni zemdlał po prostu z gorąca. Ale jak tam chcesz, ja nie znam szczegółów fabuły wiem, że jeszcze będzie kilka odcinków.
Dementorin
Tropiciel

Dołączenie: 17 Cze 2009, 10:25
Ostatnio był: 30 Paź 2014, 20:05
Kozaki: 261

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 04 Lip 2009, 19:13

Opiszę to cuś w iście poetycki sposób - WTF!? "Aktorzy" nadają się do komedii lub szkolnego przedstawienia, jeszcze trzeba dodać że praktycznie nie słychać tego co mówią. Efekty specjalne są wprost rozbrajające - walenie młotkiem o drzewo, o co w tym chodzi? To bicie serca, czy co? Miejscówka też całkiem niezła - czuć klimat Zony, brakuję tylko kilku rzeczy - kwiatków, uśmiechniętych ludzi i słoneczka z Teletubisiów.
:soviet:
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Dementorin w 04 Lip 2009, 20:49

Wyszedł drugi odcinek. :/
Dementorin
Tropiciel

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 04 Lip 2009, 23:55

I niestety jest równie zły jak pierwszy :| Gości nadal nie słychać, MeZZerschmitt powiedział o pierwszym odcinku że "Ostro trąci plastikiem" niestety drugi chyba jeszcze bardziej... w całej "serii" nie zauważyłem żadnej fabuły i żadnego sensu - ot trzech gostków łazi po jakimś polu czy innym lasku i okrada się nawzajem (w trzecim odcinku - o ile powstanie to na pewno będą "very hepi" z tego powodu...) Czy ja mam wrażenie czy jakiś dzięcioł jest w okolicy? O co chodzi z tym traktorem na końcu? To trupiarka? Czy to tylko przypadek że tamtędy jechał? :soviet:
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez von Carstein w 06 Lip 2009, 09:08

Co ja mam powiedzieć. Fabuła kwiczy i leży jak prosie, które dostało łobuchem. Aktorzy chyba już nim dostali. Głosów nie słychać, podkładu muzycznego ni ma. Lokacja beznadziejna... SIANO!

A traktor z widłami i wozem miał zapewne BTR-80 udawać. Albo pod nim ukrył się morał, którego nie mogę się dopatrzeć. A traktorzysta to pewnie teraz im coś ukradnie, albo to jemu coś ukradną...

Zalecam oglądnąć "Piknik na skraju drogi" i dopiero coś kręcić... albo nic nie kręcić. Inicjatywa to nie wszystko.

Gdybym ja napisał takie opowiadanie, to bym na drugi dzień przebiłbym swą pierś glaudiusem ze wstydu.

Dopatrzyłem się w ostatnich sekundach, przed ciągnikiem napisu "nieudane sceny". Znaczy, że poprzednie udane były?

I tym optymistycznym akcentem pora zamknac temat - jesli ukaze sie nowy "odcinek" to prosze powiadomic kogos z zalogi to otworzy sie na nowo... - caleb59
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Dementorin w 08 Lip 2009, 15:46

Wyszedł trzeci odcinek, tak, wiem, tak samo nie udany jak wcześniejsze i se dalej nas poniżajcie ale chociaż zobaczcie. :|
Dementorin
Tropiciel

Postprzez Vaniol w 08 Lip 2009, 16:13

Krytyka powinna was wzmocnić i pomóc dostrzec głupie błędy. No ale skoro macie po 14 lat to musi być "foch" że my jesteśmy "be" bo mówimy prawdę.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Naznaczony_90 w 03 Sie 2009, 20:18

Witam wszystkich serdecznie...
Widze ze wielu z was postanowilo zabawic sie w krytykow filmowych... owszem krytyka podbudowuje do dzialania i uleprzania swoich dziel... ale z jakich wzgledow krytykujecie cos nie znajac zdania autora... nie widzac przeslania filmu ktore jest tak bardzo widoczne... Jestem autorem filmu S.T.A.L.K.E.R. Cien Jeleniej Gory... porownaliscie moj film do filmu stalker powrot zony... i uwazam ze zrobiliscie to nieslusznie... film "powrot zony" jest w durzym stopniy wzorowany na grze... jest to jakby kontynuacja "cienie czarnobyla" i " czystego nieba" pozatym jaki jest motyw przewodni tego filmu, jakie jest przeslanie, jaki scenariusz, dialogi, motyw? zadaje wam to pytanie i nieoczekuje na odpowiec bo to jest jasne i logiczne... to jest wielkie zero, nie przemyslane do konca dialogi, brak motywu przewodniego... nuda... owszem w moim filmie a dokladnie w jego pierwszej czesci nie bylo zbyt wiele akcji, ale za to byly scierzki dzwiekowe, efekty, nawet zostal dodany dzwiek otoczenia zony z gry... mamy calkim dobry sprzet, bronie itp i nasz film nie polega na ciaglym chodzeniu i okradaniu sie na wzajem... S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Jelenia Gora jest filmem o wlasnym scenariuszy napisanym przezemnie, ma jakis cel do ktorego dazy akcja filmu, 15 wrzesnia bedzie premiera 2 czesci mojej produkcji ktora bedzie bardziej dopracowana... bedzie gralo okolo 30-40 osob bedzie durzo akcji oraz odrobina smiechu... mam nadzieje ze przemyslicie to co tu napisalem i dcenicie przeslanie... w miedzy czasie zapraszam do ogladania zwiastunu 2 czesci filmu... mozna go znalesc tu: http://www.youtube.com/watch?v=j1Xs8W20RtI ... jak oceniacie moj film to nie oceniajcie go zle z tego powodu ze cos nie jest takie jak w grze lub w ksiarzce bo takie nie ma byc... w nim sa tylko zaczerpniete pomysly z gry na niektore rzeczy i czesc fabuly.

Dziekuje i pozdrawiam
Ps: przepraszam za bledy ortograficzne ale jestem po cierzkim dniu pracy i juz nie zwracalem na to uwagi...
Naznaczony_90
Kot

Dołączenie: 03 Sie 2009, 16:57
Ostatnio był: 03 Sie 2009, 22:41
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Vaniol w 03 Sie 2009, 23:29

Hm szczerze to ani Twój film ani ich film nie jest fajny. Obie produkcje są bezsensowne i kiczowate. Zero sensu i logiki. W Twoim filmie łazisz z kumplem po jakiejś dróżce, żaden z Was nie umie trzymać nawet broni. Strzelacie do powietrza, celujesz do głupiej muszli klozetowej ahh szkoda gadać. Nie wiadomo nawet co tam pod nosem mamroczecie. Pewnie nagywaliście to wszystko w jedno popołudnie. Widziałeś kiedyś w filmie żeby było pokazane jak bohaterowie idą i idą i idą i nic się nie dzieje ? Takie sceny są pomijane a w Twojej produkcji zajmują jakieś 75% długości filmu. Doceniam zapał ale efekt jest tragiczny. Polska kinematografia leży i kwiczy :kotek:
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Michu w 04 Sie 2009, 00:13

Następni z Jeleniej Góry? co jest, coraz więcej osób wyłapuję z mojego miasta, ja też z JG.
To jest zwiastun? A wiecie co to zwiastun w ogóle? To wygląda jak ee... nic? Nudą wieje od samego początku po końcówkę, muzyka i stroje wszystkiego nie załatwią, potrzebujecie lepszego 'reżysera', 'montażysty'. Rozumiem że to zabawa? No ale po co nagrywać zabawę i wrzucać jako film. Pamiętajcie o wspaniałym obiekcie o którym może pomarzyć połowa fanów stalkera z polski, celwiskoza. To tyle, pozdro.

I widzę że nawet GTA:SA i stuntami się interesujesz, to się pochwalę że w jeleniej też mamy stunterka.
http://www.youtube.com/watch?v=1w3xEtttsKU
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Naznaczony_90 w 04 Sie 2009, 14:43

Przepraszam adminow za slowa i wyrarzenia ktore teraz urzyje ale takie poje*ane dzieci neo jak michu mnie tak wkorwiaja ze szok... jesli sadzisz ze mogl bys lepiej nakrecic ten film to prosze bardzo stworz cos i nam zaprezentuj... i zobaczymy czy bedzie leprzy... wszyscy potraficie bawic sie tylko w krytykow... a sprobojcie nakrecic cos leprzego na aparacie cyfrowym i zmontowac tylko i wyloncznie w windows movie maker... jezeli jestescie bogatymi korwami ktorym starzy sypiom kasom na karzde zawolanie to se mozecie pozwolic na leprzy sprzet... ja robilem ten film na miare moich mozliwosci finansowych.... potraficie sie tylko czepiac. zrobcie cos leprzego i sie tym pochwalcie.... zobaczycie tylko na necie jak jakies poje*ane dzieciaki robia cos co nie ma kompletnie sensu, cos co mozna nazwac "nic, wies, glupota itp" a komentarze dajece typu: oooo jakie zaje*iste, smieszne , fajne" a cos co korwa ma sens, ma jakies znaczenie, ma umilic innym czas krytykujecie jak byscie byli znawcami na poziomie hollywood... korwa mac ludzie nie jestescie nimi.... i nie patrzcie na film ze cos jest nie tak ze w telewizji robiom cos tak a tu tak... to nie jest telewizja... popatrzcie na to z tej strony ze ktos mial checi, wlorzyl w to prace, serce, staral sie, probowal... mam nadzieje ze znajdzie sie wkoncu ktos kto mnie poprze... a co do celwiskozy to chyba dawno tam nie byliscie i nie widzieliscie jak jest.... i sadze ze raczej nie za fajnie bylo by sie tam po stertach grozu wbijac sie w 30/40 osob z kilkunastoma torbami mondorow i ciuchow i kilkoma torbami broni i sprzetu...

Nie umiesz robić/nie masz warunków - nie rób wcale. Jeszcze jeden taki post a skończysz historię z tym forum. - F360
karzdy robi po swojemu wiec sie nie przypieprzaj a ze wy tylko potraficie krytykowac to nie moja wina... znalazlo sie grono pie*dolonych znawcow... wyzywam was na pojedynek... zobaczymy kto do 15 wrzesnia zrobi leprzy film... jesli nie peniacie coty to podejmijcie wyzwanie...!!! jesli do 15 wrzesnia nikt nie zaprezentuje leprzego filmu niz moj to znaczy ze z was dupy a nie znawcy i rerzyserzy... czekam...

Jeb*ij się za przeproszeniem dziecko w łeb i zastanów się, co mówisz. Mamy prawo was krytykować, a Twoje myślenie jest bez sensu, bo musimy coś robić, aby was oceniać. Rozumiem, że muszę być też kucharzem, aby powiedzieć, że coś mi nie smakuje? Po twoich toku myślenia mogę to wywnioskować.
I nikt nie zamierza robić tutaj żadnego filmu- nie znamy się na tym, nie mamy pomysłów, ani umiejętności, i potrafimy się do tego przyznać. A tutaj jacyś gimnazjaliści początkujący nakręcili coś i myślą, że są PR0. Nikt z nas nie jest znawcą- wyrażamy własne zdanie, do czego mamy prawo, o czym zapewne nie wiecie.
Btw. wyzywasz Micha od dzieci neo, a sam się tak zachowujesz, do tego masz jakieś problemy z emocjami- polecam psychologa, póki nie jest za późno :)
Trochę luzu ;) - xKoweKx
Ostatnio edytowany przez Naznaczony_90 04 Sie 2009, 15:49, edytowano w sumie 3 razy
Naznaczony_90
Kot

Dołączenie: 03 Sie 2009, 16:57
Ostatnio był: 03 Sie 2009, 22:41
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Video

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości