Stalkerzy i Wolność.

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Stalkerzy i Wolność.

Postprzez Ainur w 12 Maj 2009, 12:00

Mam pytanie odnośnie Stalkerów i Wolności. Uprzednio dołączyłem do Stalkerów ale teraz zachciało mi się dołączyć do Wolności. No i czy mogę dołączyć do Wolności? A jak tak to czy Stalkerzy będą mnie atakować?
Ainur
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2009, 19:00
Ostatnio był: 01 Kwi 2013, 14:45
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Stalkerzy i Wolność.

Postprzez Gentleman's White w 12 Maj 2009, 12:10

Zdaje się, że decyzja o przyłączeniu się do którejś z frakcji jest trwałą i skutkuje na dalszą rozgrywkę. A drugi aspekt, Wolność walczy jedynie z Powinnością i Bandytami. Wobec innych jest neutralna.
Awatar użytkownika
Gentleman's White
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2009, 18:05
Ostatnio był: 12 Gru 2011, 13:03
Miejscowość: Bielany
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez BJ Blazkowicz w 12 Maj 2009, 12:34

Możesz przejść do Wolności ponieważ nie jest ona skłócona ze stalkerami. Z frakcji można wystąpić w dowolnej chwili.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 10:14
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 523

Postprzez Ainur w 12 Maj 2009, 15:54

Dzięki za odpowiedzi ale dlaczego ''Wolność'' nie chce mnie przyjąć? Wykonałem dla nich wszystkie zadania włącznie ze niszczeniem tuneli i zajęciem radarów a nadal nic. Chyba że później mnie przyjmą.
Ainur
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2009, 19:00
Ostatnio był: 01 Kwi 2013, 14:45
Ulubiona broń: --

Postprzez von Carstein w 12 Maj 2009, 16:10

Ainur napisał(a):Dzięki za odpowiedzi ale dlaczego ''Wolność'' nie chce mnie przyjąć? Wykonałem dla nich wszystkie zadania włącznie ze niszczeniem tuneli i zajęciem radarów a nadal nic.
I w tym momencie ja wkraczam do akcji.
Mój drogi. Odejść z frakcji możesz w każdym momencie, jednakże odrazu zyskujesz sobie u byłych przyjaciół miano zdrajcy.
Dalej - Przyłączyć się do każdej frakcji można dopiero po wykonaniu pewnej misji w Agropromie. Wyjątkiem są neutralni, do nich można dołączyć praktycznie na początku gry.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez STA1KERpl w 12 Maj 2009, 21:51

I często jest bug, "dzięki" któremu transfer się nie odbędzie. Więc jeśli zrobiłeś misję w agropromie, a nadal nie da rady- niestety. Next time- download new patch.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez Bee w 18 Maj 2009, 22:17

ja po wykonaniu misji w Argopromie, nadal nie mogę dołączyć do wolności!!!!
próbowałam zainstalować patch, ale to też jest awykonalne.....
czy istnieje jakakolwiek szansa na przejście tej gry? :( :mad: :?:
Awatar użytkownika
Bee
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2009, 12:26
Ostatnio była: 18 Maj 2009, 22:19

Postprzez von Carstein w 18 Maj 2009, 22:37

Bee napisał(a):ja po wykonaniu misji w Argopromie, nadal nie mogę dołączyć do wolności!!!!
próbowałam zainstalować patch, ale to też jest awykonalne.....
czy istnieje jakakolwiek szansa na przejście tej gry?

Byłeś w podziemiach? Wyłączyłęś machiny? I nic się nie dzieje? Nie masz propozycji przyłączenia się od którejś z frakcji? Nie wiem, czy patche tutaj pomogą... Zalecałbym wczytać wcześniejszego Sejwa i próbować do skutku.

Edit:
Oczywiście, że tak. Wogóle się nie trzeba przyłączać to frakcji. To tylko taki "uprzyjemniacz" rozrywki.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Niklas w 21 Maj 2009, 09:00

Ja również nie mogę dołączyć do Wolności, chociaż w moim przypadku sprawa jest bardziej skomplikowana. Problemy zaczęły się już od misji, w której powinienem zdobyć triangulator. Został do zdobycia jedynie ten na wyspie, więc ruszyłem tam i po chwili wybiłem wszystkich. Poczekałem na to, aż moi towarzysze zajmą pozycję i... nic się sie stało! Wiem, że w tym momencie przywódca Wolności powinien rozpocząć skanowanie, po czym przekazać mi pozycję, z której wyłażą ci najemnicy.

Ok, pomyślałem sobie, skoro nie chcą mi zaliczyć, idę se gdzie indziej. Pozaliczałem zatem kilka questów dla wolnych stalkerów, zatopiłem podziemia Agropromu, by móc swobodnie dołączyć do wybranej przeze mnie frakcji. Przeniosłem się do bazy Wolności. Zaczęło się dobrze, bo od skanu terenu. Usłyszałem, że ci wychodzą zza fabryki, miałem już iść, jednak gra miała dla mnie niespodziankę, która kompletnie popsuła mi wszystko. Mianowicie, poszła... emisja. Po niej ruszyłem do fabryki, jednak w niej nie było przeciwników, jedynie "moi" towarzysze, co widać na skrinie (minimapka). Nie przeszkadza to jednemu gościowi pruć z karabinu do wyimaginowanego przeciwnika :D Anyway, przeszedłem na tyły budynku, co zaowocowało zniszczeniem tunelu. Niestety, mimo tego, Wolnościowcy wciąż stoją na terenie fabryki jak kołki i nie można z nimi pogadać, a jeden z nich jak zawieszony w czasie strzela i strzela do kogoś, kogo tylko sam widzi (chyba za dużo przebywał w promieniowaniu psionicznym).

Gram na patchu 1.5.07. Na gołej wersji nie miałem tego problemu :/
Awatar użytkownika
Niklas
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2009, 20:45
Ostatnio był: 13 Lip 2011, 17:26
Miejscowość: Kowary
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości