Terminus napisał(a):Skoro nie ma Boga i śmierć oznacza kres twojego jestestwa to co Ci za różnica czy o ktoś o Tobie będzie pamiętał? "po kij Ci to po śmierci"
STA1KERpl napisał(a):- istnieje milosc? Nie. to tylko reakcje chemiczne w mozgu. Po prostu jakiej tam substancje. Nie weirze w rzeczy nie materialne
- cenie wyzej kompa/parkour/rysowanie od kolegow- moze pomagaja, odprowadzaja mnie do hcaty itp., ale wieksza przyjemnosc czerpie z mojego hobby
- zaczalem tak myslec od 2 lat. Wczesniej bylem po porstu szary chlopek. Teraz lsnie w szkole innowacja, wszyscy mnie znaja. Wiec chyba wyszedlem na tym na dobre (mimo, ze slawa nie interesuje mnie na tak mala skale jak szkola czy miasto... bo co z tego, jak zna mnie 500 osob, skoro na swiecie jest 6.5mld...)
- nie mam uczuc. Dzialam tylko tak, jak tzra, bez wzgledu na morale, prawo, czy kulture. Kultury tez nie uznaje.
Gdybyś potrafił stworzyć ciało z nicości i tchnąć w nie świadome życie, byłbyś Bogiem...
Microtus napisał(a):No przeca da się zrobić ludzkiego klona i na bank będzie on świadomy. Ludzie są już Bogami
Jakoś stara się a nie może... Póki co potrafimy tylko przekazywać życie, a nie je tworzyć. Nawet patrząc z punktu widzenia ewolucji, życie powstało "samoistnie" w organizmach jednokomórkowych, a dalej już było przekazywane przez kolejne ewoluujące żywe stworzenia. Dlatego zwyczajnie nie wierzę, że uda się tchnąć świadome życie w skomplikowany organizm.Sleszu napisał(a):Co do "zabawy w Boga", to nie bójcie nic, nie ma żadnych przeszkód, by nauka w końcu mogła stworzyć "życie" w warunkach laboratoryjnych.
A tak swoją drogą, stworzyć ciało z nicości? Nic nie powstało z nicości, życie jest efektem ubocznym procesów zachodzących we wszechświecie. A wiara w jakiegoś boga jest tak samo dobrym wyjaśnieniem powstania świata jak każde inne wytłumaczenie które wypełni lukę wiadomości- na szczęście do czasu ;P.
Sleszu napisał(a):Śmierć klona przez szybkie starzenie została już wyeliminowana ;P. I tak, klon będzie kształtował się inaczej, jak mówicie, zdobywając inne doświadczenie. Ale zachowa cechy osobowości swojego starszego brata, skłonności itp.
Jak wygłosiłeś taki "manifest" to co się dziwisz, że forumowa "loża szyderców" zadziałała automatycznie.STA1KERpl napisał(a):Ażeście się do mnie przyssali...
Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości