Podobała mi się powieść.Fajne te 4 rozdziały.Fabuła była ciekawa i wartka akcja.
Przedstawę krótką wersję korekty- opowiadanie posiada mnóstwo błędów- wyrazy z urwaną końcówką, wyrazy, które powinno się pisać z dużej litery, a u ciebie napisane niestety z małej, błędy polegające na powtórzeniu słów
Wassilij Zaitsev napisał(a): Spokojnie! My chcieliśmy z nią tylko porozmawiać – Odpowiedział stalker, który był z leżącym teraz na ziemi stalkerem
Ten opis najbardziej mnie rozwalił na kawałki smoczej skóry.Powinno być odpowiedział stalker, który teraz leżał na ziemii
Wassilij Zaitsev napisał(a): Nic. Teraz wystarczy tylko czekać na nich. – Odpowiedział spokojnie Kasztan.
Nie jest to jeden błąd.W każdym zdaniu jest taki błąd.O lisach mówisz, jakby byli ludzmi.Czekamy na nie.Są też wyrazy które składają się z jednego członu, a piszesz je we dwóch.
No i oczywiście błąd, może nie w samym opowiadaniu, ale w tytułach rozdziałów.Masz 3 rozdziały o tytule rozdział V- a potem dopiero numeracja idzie w górę
Błędy radzę poprawić i jescze raz przeczytać powieść i dokładnie wyszukać- nawet kilka razy, choć raz powinno starczyć.Konieczna moim zdaniem jest także korekta poprzednich rozdziałów, tak jak ci radziłem
Opowiadanie fajne, choć momentami było zbyt szybko i akcja "szalała".Opisów- nieco mało.Napięcie i dynamikę wybudowałeś taką, że oderwać się nie mogłem od kompa, ale opisów bardzo ubogo
Ocenę podzielę na dwie kategorie
1- Za błędy i zbudowanie powieści(opisy, składnię, potknięcia) daję ogólną ocenę
2/6Oto ocena za całokształt zbudowania pod względem stylistycznym i opisowym.Zawiera się tu także ilość korekt i błędów jakie popełniłeś w powieści.Nie zrażaj się, gdyż jest to nota oddzielna, której nie wliczam do ogólnej oceny.Ona jest dla ciebie, abyś wiedział, że pod względem zbudowania, itd - jest tak sobie
2-Od razu podkreślam, że to jest ważniejsza nota
Teraz leci nota za całokształt(walory ciekawość, akcja, fabuła, pozytywne wrażenia i oryginalność)Za to wystawiam ocenę
4,999/6Brakuje mi osobiście tego 0,001 tutaj
Podsumowanie- podobała mi się powieść i wywarła na mnie wrażenie. Jest jednak fajna ciekawa fabuła i dynamika.Powieść również buduje nastrój i można się wczuć w środek książki
Przeciw- kontrargumenty- niestety powieść ma malutkie nieścisłości.Z lisa wyleciał kamień i zero wyjaśnień.Może się niektórym to wydać niejasne i będą pojawiać się pytania, itd
Cieszę się że mogłem przeczytać twoją powieść.Mam nadzieję na kolejne.Pozdrawiam!!