Gra z patchem v1.5.08, tnie się

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Gra z patchem v1.5.08, tnie się

Postprzez Haike w 19 Sty 2009, 23:13

Mój blaszak może za nowy nie jest, szczególnie karta leży:
GeForce 6600 512mb v181.20 (najnowsze stery)
Pentium D 3ghz
2GB RAM
Win Xp sp3
i nie wiem co tam jeszcze warto podawać.

Niedawno kupiłem gierkę, zainstalowałem itp, ale jeszcze nie patchowałem. Konfiguracja graficzna była ustawiona na "wysokie" w rozdzielczości 1024x768. Chodziło wszystko bardzo ładnie i płynnie, w każdym razie nie narzekałem, nie było żadnych nawet najmniejszych przycinek. Niestety znane bugi zaczęły mi trochę uprzykrzać rozrywkę, w końcu nie miałem wyjścia i ściągnąłem oraz zainstalowałem najnowszy patch ze strony oficjalnej gry, 1.5.08. No I się gierka niestety skopała... :/. A dokładniej, przy tej samej konfiguracji w ustawieniach, gra okrutnie się tnie, tragiczny pokaz slajdów. Na próbę zmieniłem ustawienia z "wysokie" na "minimalne", tnie się teraz mniej, ale jednak nadal chodzi kiepsko.
Czy ktoś ma jakiś pomysł by znów można było grać płynnie jak przed zainstalowaniem patcha? Może zainstalować jakiś starszy patch? Tylko nie wiem który, pobieram tez na próbę *.05.
Oraz mam jeszcze małe pytanie. Na stronie oficjalnej Stalker'a CS można pobrać patche w wersji "for the retail version" oraz "for the download version", czym się różni jedno od drugiego?

Proszę o pomoc, tylko konkretnie, bez żadnych "kup nową kartę", tyle to i ja wiem.
Haike
Kot

Dołączenie: 19 Sty 2009, 22:42
Ostatnio był: 20 Sty 2009, 02:35
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Gra z patchem v1.5.08, tnie się

Postprzez Czaro w 19 Sty 2009, 23:41

Jeśli patch 1.5.08 przeszkadza to - tak jak mówiłeś - cofnij na starszego. Oto metoda na cofnięcie patcha bez reinstalowania gry:

Metoda

1) Otwórz REGEDIT
2) Odnajdź klucz "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GSC Game World\STALKER-STCS"
3) Podmień wartość klucza "InstallVers" na 1.0.01
4) Usuń z folderu "patches" wartość patcha w tym przypadku "xpatch_08.db"
5) Zainstaluj patcha
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Haike w 20 Sty 2009, 00:09

Dzięki, przyda się.
05 nie wypalił, w sensie że też się tnie.. ehh, to se pograłem.. no ale jeszcze kilka starszych patchy przede mną..

- - -

Oki, problem rozwiązany :)
Po instalacji nowego patcha tej czy innej wersji, konfiguracja światła ustawiała się na dynamiczne, wystarczyło zmienić na statyczne i gra znowu mi śmiga tak jak należy z zainstalowanym patchem 1.5.08 :)

Opcję "Edytuj" - znasz...? -C17
Haike
Kot

Dołączenie: 19 Sty 2009, 22:42
Ostatnio był: 20 Sty 2009, 02:35
Kozaki: 0

Postprzez Freezen360 w 20 Sty 2009, 08:59

Uważaj na double-posty, popraw post wyżej a temat zamykam.

Widzisz, niektórych czasem trzeba wręcz poprowadzić za rączkę. -C17
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 19:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości