przez Haike w 19 Sty 2009, 23:13
Mój blaszak może za nowy nie jest, szczególnie karta leży:
GeForce 6600 512mb v181.20 (najnowsze stery)
Pentium D 3ghz
2GB RAM
Win Xp sp3
i nie wiem co tam jeszcze warto podawać.
Niedawno kupiłem gierkę, zainstalowałem itp, ale jeszcze nie patchowałem. Konfiguracja graficzna była ustawiona na "wysokie" w rozdzielczości 1024x768. Chodziło wszystko bardzo ładnie i płynnie, w każdym razie nie narzekałem, nie było żadnych nawet najmniejszych przycinek. Niestety znane bugi zaczęły mi trochę uprzykrzać rozrywkę, w końcu nie miałem wyjścia i ściągnąłem oraz zainstalowałem najnowszy patch ze strony oficjalnej gry, 1.5.08. No I się gierka niestety skopała... :/. A dokładniej, przy tej samej konfiguracji w ustawieniach, gra okrutnie się tnie, tragiczny pokaz slajdów. Na próbę zmieniłem ustawienia z "wysokie" na "minimalne", tnie się teraz mniej, ale jednak nadal chodzi kiepsko.
Czy ktoś ma jakiś pomysł by znów można było grać płynnie jak przed zainstalowaniem patcha? Może zainstalować jakiś starszy patch? Tylko nie wiem który, pobieram tez na próbę *.05.
Oraz mam jeszcze małe pytanie. Na stronie oficjalnej Stalker'a CS można pobrać patche w wersji "for the retail version" oraz "for the download version", czym się różni jedno od drugiego?
Proszę o pomoc, tylko konkretnie, bez żadnych "kup nową kartę", tyle to i ja wiem.