Pytanie dot. przeładowania oraz misji dla CN

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Pytanie dot. przeładowania oraz misji dla CN

Postprzez Kuba w 16 Sty 2009, 03:29

Witam.

Ostatnio zacząłem ponownie grać w Stalkera i niestety na nowo dopadły mnie nerwy nie z tej ziemi.

Pierwsza sprawa. Kiedy przeładowuję obrzyna (wcześniej zdarzało się to też przy ciężkim karabinie maszynowym i wszystkich karabinach wyborowych) animacja samego przeładowania trwa o wiele dłużej niż dźwięk. Czy ktoś z Was ma podobne bugi czy też może ogólnie jest to urok CS ?

Sprawa druga. Wchodzę na bagna i ruszam ku ruinom wioski rybackiej. Stamtąd chciałem podążyć za oddziałem Czystego Nieba aby odbić stację pomp. Niestety coś się ostro pieprzy i te tłumoki biegają jak piorunem rażeni wszędzie byle nie do celu. Efekt jest taki że muszę czekać dobre 20 minut aż w końcu ktoś łaskawie przyjdzie na pozycje koło przewróconej łódki. Ale to nie wszystko. Kiedy rozpocząłem od ostatnio zapisanego save, zerknałem w PDA okazuje się że grup zdobywających stację jest równo 3 i KAŻDA z tych band pacanów idzie zdobywać stację ale drogą okrężną. Atakują po kolei wieżę obserwacyjną i ruiny cerkwii. Niby nic ale jest to uciążliwe. Dodatkowo kiedy przyłączam się do walki nie otrzymuje przez PDA "powitania" no i nie zarabiam kompletnie NIC na pomocy udzielonej żołnierzom Czystego Nieba.

Gra jest oryginalna, spatchowana najnowszą łatką.

Co robić ? Cofnąć się do poprzedniego patcha czy może ktoś mnie oświeci co jest grane i przy okazji zaparzy nervosan bo już nie wyrabiam.

Z góry dziękuję

PS: Coś mi się czknęło i temat się skopiował, proszę o usunięcie jednego i pardon.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: Pytanie dot. przeładowania oraz misji dla CN

Postprzez Czaro w 16 Sty 2009, 14:42

Jeśli chodzi o przeładowanie to jest to urok CS. Przy karabinach najpierw jest dźwięk a potem dopiero czyn :mad:.

---

Wojna frakcji to prawdziwa zmora :|. Wiele osób ma z nią problem (mi jednak śmiga na patchu 1.5.04).
Wgraj Faction War. Podobno pomaga :).
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Kuba w 16 Sty 2009, 15:57

Chciałbym się tylko upewnić. Folder gamedata z tego Faction War mam skopiować do Program Files>Deep Silver>Clar Sky tak ? I rozpocząć grę od nowa ?

A co do tych nieszczęsnych dźwięków przy ładowaniu to dziwne że nie wypuszczą jakiejś łatki która by to naprawiła. Jakby nie patrzeć to jednak psuje realizm i zabawę.

Dzięki za odpowiedź na moje wcześniejsze pytania :)
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Postprzez Czaro w 16 Sty 2009, 16:01

Kuba napisał(a):Folder gamedata z tego Faction War mam skopiować do Program Files>Deep Silver>Clar Sky tak ? I rozpocząć grę od nowa ?

Powiem po raz kolejny :o.
Instalacja modyfikacji.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Kuba w 16 Sty 2009, 16:03

Ok. Już rozumiem. Podziękował :wink:
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt08 oraz 2 gości