Vaniol napisał(a):Podobno szukanie artefaktów w Czystym Niebie to frajda
Jeśli ktoś lubi ginąć w wybuchach anomalii... xD
Co do S.T.A.L.K.E.R.-ów, nie lubią mnie za bardzo. Podobno zabiłem sześciu o.O Mają do mnie Neutralne nastawienie, ale niektórzy z nich są moimi wrogami (to w ogóle możliwe?). Niektórzy Stalkerzy są oznaczeni na czerwono... Jak miałem pójść do Sidorovicia (czy jakoś tak) nie chcieli mnie puścić przez ten ich wiadukt. Podszedłem z lornetką- zaczęli do mnie strzelać, podszedłem bez broni, to dali mi dojść do wiaduktu, ale pobiegłem na wszelki wypadek sprintem... i słusznie, bo po chwili znów zaczęli do mnie strzelać. Sam przypominam sobie tylko jednego zabitego przez siebie Stalkera- dostałem misję, żeby pomóc stalkerom ochronić jakiś punkt, ale niektórzy nie chcieli mnie przez ten wiadukt znów przepuścić, więc jednego zabiłem, żeby przejść i im pomóc (SIC!). O nowym detektorze mogę póki co zapomnieć.
Inna sprawa: Na początku gry dostałem informacje, że powinienem jakąś "śrubę" wystrzelić w kierunku anomalii, o co chodzi? Myślę, że to jakaś podstawa, ale w opcjach sterowania nie widziałem żadnego przycisku, który by za to odpowiadał. O co chodzi z tą śrubą?