Jaskinia pod torami na bagnach?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jaskinia pod torami na bagnach?

Postprzez Skie00 w 27 Lis 2008, 11:03

Witam wszystkich. Zaczalem troche grac w "S" i pojawilo mi sie pare pytan, odpowiedzi jakos nie znalazlem na forum.
1. Na bagnach jest pod torami jakas jaskinia. problem w tym, ze teren jest ogrodzony siatka. Jak tam sie dostac ??
2. Handlarze placa jakies nedzne resztki za bron... jest ktos kto daje cala kase albo chociaz jakas porzadna czesc? przylaczylem sie do stalkerow jezeli to ma znaczenie...
3. Jest gdzies jakis spis jaka bron jest najlepsza na poszczegolnych etapach gry ? Mam kilka giwer, wygladaja fajnie ale targanie tego caly czas ze soba mi sie srednio podoba. Co z tym robicie? Zostawiacie to gdzies "na skladzie"?
pozdrawiam
Skie
[Ulubiona broń: ciężarówka dyskretnie załadowana trotylem]
Skie00
Kot

Dołączenie: 26 Lis 2008, 17:58
Ostatnio był: 16 Kwi 2009, 17:27
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Jaskinia pod torami na bagnach?

Postprzez Medium w 27 Lis 2008, 12:30

Ad 2. Handlarze na tym zarabiają, że kupują tanio i sprzedają drogo. Odwiedź wszystkich i będziesz wiedział który daje najwięcej, zazwyczaj jest to ten który trzyma z ekipą do któej należysz. Ale nie licz na to, że dostaniesz ceny wg nominału.
Ad 3. Nie wiem jaki styl gry preferujesz. Ja nie ulepszałem broni dopóki nie miałem docelowej. Uważam, że z powodu amunicji najlepiej jest mieć długiego kałacha z celownikiem optycznym zrobionego maksymalnie na celność z dołączonym tłumikiem. Amunicji do tego sporo i nie zużywa się szybko. Dodatkowo poleciłbym Ci trzymanie w ekwipunku zrobionego maksymalnie na celność Wintoreza. Wchodząc do Limańska doradziłbym też posiadanie coś na amunicję nato (tego klona M16 lub G36 ewentulanie Sauera też zmodyfikowanego maksymalnie na celność). Strzelania później jest dużo a karabinki się zużywają i jak są zużyte zacinają się a to żadna radocha jak musisz co kilka wystrzałó zmieniać magazynek z przeładowaniem, żeby usunąć zacinkę. Polecam też stosować amunicję o zwiększonej przebijalności (tę z czarnym paskiem). Aby nie być zbyt obciązonym zbierałem tylko potrzebną mi amunicję i to tylko do ilości określnonej w limicie (narzuciłem sobie limit maksymalny po 700 naboi do karabinków szturmowych i 300 do snajperki. Teraz gdybym miał grać ilość amunicji zredukowałbym do 400 szt dla szturmowych i 150 do snajperki - wystarczyłoby mi. Ewentualne niedobory wzmocnionej amunicji uzupełniałem na wszelki wypadek zwykłą amunicję której pozbywałem się (wyrzucałem) gdy znajdowałem tę wzmocnioną.

Pozdrawiam

Medium
Medium
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 08:29
Ostatnio był: 30 Gru 2009, 23:59
Miejscowość: Ełk
Kozaki: 1

Postprzez R@zor! w 27 Lis 2008, 13:43

ad 1. W pewny miejscu siatka jest zerwana. pokazał bym to miejsce na screenie, ale stalkera już odinstalowałem. W tej jaskini jest bardzo ciekawa rzecz, warto się tam wybrać. Trzeba tylko uważać na promieniowanie.
Image
Awatar użytkownika
R@zor!
Kot

Dołączenie: 31 Paź 2008, 23:00
Ostatnio był: 31 Sty 2009, 03:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Skie00 w 27 Lis 2008, 16:43

Dzieki za p/o/dpowiedzi.
Kurcze, to musze byc slepy bo wzdluz siatki przeczolgalem sie ze 3 razy...
Jezeli chodzi o style gry to nie wiem nawet jakie są - ja preferuje chyba spokojny, taki troche zwiedzajacy, no jak trzeba kogos spacyfikowac to trudno - robi sie.
Co to jest ta bron docelowa ?? Na razie mam kalacha z celownikiem optycznym. Kalach chyba jakis zwykly, z 96 roku o ile dobrze pamietam. Tlumik cos daje ?? Bo mnie z reguly z daleka zauwazaja.
Co do kasy to odkrylem ze gosciu z pierwszej lokalizacji tam przy bagnach daje mi znacznie wiecej niz inni, ale ganiac do niego caly czas to mi sie nie usmiecha.
pozdrawiam
Skie
Skie00
Kot

Postprzez obwazranek w 27 Lis 2008, 17:02

A dam mapkę:D.
mapka2.jpg
zaznaczone wejście a w lewym górnym rogu jaskinia;]

dziura w płocie.jpg
a to jak wygląda:D

Co do handlarzy to najwięcej daje ten z kordonu. A jeśli chodzi o broń to AC96 najlepiej jakiemuś żołnierzowi skroić;], chociaż pewnie i kałach styknie. Do tego na początek vipera (chocby na potworki;]) i pistolet (najlepiej oba na inną amunicje)-ale to już kwestia gustu :D .
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez Darth ReX w 27 Lis 2008, 18:11

Posiadaczom Radeonów polecam wyłączyć oświetlenie dynamiczne, bo za cholerę nie znajdą wejścia.
PS. Abakan to bodajże 3 karabin w grze. Polecam.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez LooK OuT! w 27 Lis 2008, 23:27

Z ruskich karabinów na szczycie siedzi Abakan, czyli ten AC/96 czy jak mu tam. Są droższe bronie, ale w innej kategorii. W kalibrze 5,56mm, czyli NATO, na szczycie będzie pewnie Ft 200, tudzież FN F2000, chociaż zabawnie może być też z G36. W te bronie warto inwestować.
Image
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Medium w 28 Lis 2008, 08:53

Style gry:
Każdy gra inaczej. Jeden woli grę skradankową w ciszy i z minimalną ilością wytłumionych strzałów, inny wg metody: "Huzia na Józia" wali we wszystko z odległości jaką sobie akurat wybrał (niekoniecznie wg innych skutecznej) a ktoś tak jak ja preferuje strzelanie a'la sniper - głównie jeden strzał lub króciutka seria (2-3 naboje).
To uważam za różne style gry.

Broń docelowa:
To wg mnie broń jaką gdy znajdziemy "dopieszczamy" do takiego stanu, że później jej nie sprzedajemy tylko naprawiamy i używamy do końca gry. Oczywiście na początku gry są bronie o celności i skuteczności słabszej niż zakładane przeze mnie bronie docelowe. W Czystym Niebie nie inwestuję w nie tylko korzystam z nich póki nie znajdę nic lepszego aż do czasu znalezienia broni docelowej.

Tłumik wg mnie daje sporo, bo wycisza. Jako ciekawostkę powiem, że jeden pasuje do wszystkich broni, (ale chyba nie do wszystkich tłumik można domontować, czyli do tych, do których tłumik jest montowalny). Oczywiście nie montujemy tłumika do broni z tłumikiem już zintegrowanym. Oczywiście w prawdziwym świecie jeden tłumik nie może pasować do wszystkiego chociażby z powodu różnego kalibru amunicji, że o gwincie przyłączeniowym nie wspomnę, (mimo, że zazwyczaj ten gwint M14 ujemny).

Pozdrawiam

Medium
Medium
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 08:29
Ostatnio był: 30 Gru 2009, 23:59
Miejscowość: Ełk
Kozaki: 1

Postprzez Skie00 w 28 Lis 2008, 14:46

Ok, hest git, wlazlem do tej jaskini (i wylazlem :) )
pozdrawiam
Skie
Skie00
Kot

Postprzez kuzyn w 28 Lis 2008, 15:37

a ja byłem w tej jaskini i nic tam nie znalazłem, a wiem że powinienem znaleźć tam artefakt...
lipa... nie wiem czy to zasługa jakiegoś błędu czy jak...
kuzyn
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2008, 14:36
Ostatnio był: 01 Wrz 2013, 20:22
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SIP-t M200

Postprzez obwazranek w 28 Lis 2008, 15:48

Bo to trzeba mieć najlepszy wykrywacz, który zresztą jest w tej jaskini za materacem. Tyle że trzeba się nagimnastykować żeby ów wykrywacz wziąć.
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez kuzyn w 28 Lis 2008, 15:59

aa no to inna sprawa... faktycznie ja mam ten najprostszy żółty detektor. dzięki za cenne info :)
kuzyn
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2008, 14:36
Ostatnio był: 01 Wrz 2013, 20:22
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SIP-t M200

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości