przez Medium w 28 Lis 2008, 08:53
Style gry:
Każdy gra inaczej. Jeden woli grę skradankową w ciszy i z minimalną ilością wytłumionych strzałów, inny wg metody: "Huzia na Józia" wali we wszystko z odległości jaką sobie akurat wybrał (niekoniecznie wg innych skutecznej) a ktoś tak jak ja preferuje strzelanie a'la sniper - głównie jeden strzał lub króciutka seria (2-3 naboje).
To uważam za różne style gry.
Broń docelowa:
To wg mnie broń jaką gdy znajdziemy "dopieszczamy" do takiego stanu, że później jej nie sprzedajemy tylko naprawiamy i używamy do końca gry. Oczywiście na początku gry są bronie o celności i skuteczności słabszej niż zakładane przeze mnie bronie docelowe. W Czystym Niebie nie inwestuję w nie tylko korzystam z nich póki nie znajdę nic lepszego aż do czasu znalezienia broni docelowej.
Tłumik wg mnie daje sporo, bo wycisza. Jako ciekawostkę powiem, że jeden pasuje do wszystkich broni, (ale chyba nie do wszystkich tłumik można domontować, czyli do tych, do których tłumik jest montowalny). Oczywiście nie montujemy tłumika do broni z tłumikiem już zintegrowanym. Oczywiście w prawdziwym świecie jeden tłumik nie może pasować do wszystkiego chociażby z powodu różnego kalibru amunicji, że o gwincie przyłączeniowym nie wspomnę, (mimo, że zazwyczaj ten gwint M14 ujemny).
Pozdrawiam
Medium