wyłącza sie po wczytaniu quick load

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

wyłącza sie po wczytaniu quick load

Postprzez mmarcin-3 w 10 Lis 2008, 12:07

Witam, wszystkich. Moj problem polega na tym ze gra wyłącza sie za kazdym razem kiedy zgine i wciska quick load, czy wczytam z poziomu menu gry, zakazdym razem jest to samozaczyna sie wczytywac i w momencie kiedy powinna przełączyć sie do gry - czarny ekram i bład xray report i tak dalej... Mam zainstalowanego patcha 1.5.07 no i gra jest oryginalna (uprzedzajac następne pytania). Komputer spełnia wymagania sprzetowe. pozdrawiam
mmarcin-3
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2008, 12:00
Ostatnio był: 13 Lis 2008, 19:02
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: wyłącza sie po wczytaniu quick load

Postprzez nexx w 10 Lis 2008, 20:53

no nie wiem podaj config ja tego nie mam normalnie sie laduje niestety jestem zmuszony grac na tym patchu bo na starszych gra sie wywala do windy z powodu nowej grafy na tym stabilnie, a moze gra robi zle save'y bo mialem tak w cieniu czarnobyla na patchu 1.0006 czasami sie ladowalo a czasami save'y byly crashowane sprawdz sciagnij jakiegos z neta
nexx
Kot

Dołączenie: 05 Lis 2008, 11:22
Ostatnio był: 26 Lut 2009, 10:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez ramzesLOL w 10 Lis 2008, 22:21

Miałem ten sam problem, wczytałem po prostu poprzedni zapis (nie QL ) poczym nacisnąłem F5 (czyli QL) i się wczytywało normalnie
ramzesLOL
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 21:04
Ostatnio był: 02 Mar 2012, 21:02
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez mmarcin-3 w 10 Lis 2008, 22:47

config? Czego? Sprzętu mojego czy pliku z gry? Co do mojego pc to pentium dual 2gb, 2 gb ram, Gf 9800gt. Co do tego sposobu z wczytem poprzedniego sava. Może i działa ale chciał bym rozwiązać problem, a nie stosować triki zastępcze nie po to kupuje żeby się męczyć z czymś takim, płacąc za nią liczę ze produkt działa! Sprzedają zepsuty program i udają ze jest w porządku.
mmarcin-3
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2008, 12:00
Ostatnio był: 13 Lis 2008, 19:02
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Combat Chaser

Postprzez Swiena w 11 Lis 2008, 03:28

nic innego ci nie pomoże niż zrobienie tricku z savem, a 2 gb ramu to nie za dużo;)
Swiena
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 03:02
Ostatnio był: 11 Sty 2009, 16:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Neo666 w 25 Sty 2009, 01:23

Nie śledziłem postów więc powiem co wiem jeżeli gra ci wył po quick loade musisz wziąść ostatni save przed tym zepsutym i poprostu nie zapisywać w momecie gdzie zapisywłeś w zepsutym save.
A przejdzie czas gdy Wolność zwycięży a powiność zostanie osądzona
Awatar użytkownika
Neo666
Kot

Dołączenie: 25 Lis 2008, 18:09
Ostatnio był: 25 Sty 2009, 01:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Czaro w 25 Sty 2009, 13:46

Neo666 napisał(a):Nie śledziłem postów

Ten temat nie jest długi i nic by Ci się nie stało jakbyś przeczytał poprzednie posty :wink:.

---

Koledze chodzi o to, że każde wczytanie kończy się wywałką. Każdy save - rzekomo - się rozwala. Ta podpowiedź raczej nie pomoże :wink:.

@Mmarcin-3 jeśli nadal nie znalazłeś rozwiązania to stary, dobry reinstal gry i wgranie innego patcha - nowego 1.5.08 lub starszego 1.5.04.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez dragon22 w 24 Mar 2009, 20:13

Sejwy mogą się psuc nie tylko na skutek braku odpowiedniego patcha.Problem z quiksave długo starałem się rozgryzć i zauwazyłem pewną prawidłowość.Jeśli gra ma dwa zapisy quiksave i autosave i zwykle zacina się tylko quiksave to problem leży gdzieś właśnie blisko.Kiedy zaczynam grę i przechodzę poziom z wieloma savami szybkimi i wchodzę na inny poziom. Automatycznie zapisuje. Teraz nagle coś się spieprzyło i przy szybkim zapisie wywala mnie ze słówkiem jak wspomnialeś xray engine.Wczytując grę(załóżmy nie szybko, tylko wchodzę do menu->wczytaj grę-> i są te zapisy-quik i auto.)Jak klikam RAZ aby podświetlić auto to mam szary ekran-bo nie zapisywałem na autosavie w trakcie poziomu, a jedynie komputer sam zapisał. Quik natomiast ma obrazek z gry. Teraz przejde do puenty moich wywodów-byc może obrazek ten ma taką wydajność graficzną, że komputer jej nie wytrzymuje. Może to być też jakieś zawieszenie komputera, coś między procesorem a obrazkiem z gry,może za dużo danych zapisał.
Jeśli problemy xray engine nie są na skutek braku patchy,albo wydajności kompa to z tego wynika że jest to jakiś błąd w grze.Wiele razy tak miałem, ale jak lepszego kompa używam to problem się zmniejszył.
Mam nadzieję, że choć odrobinę pomogłem.Tak czy owak życzę powodzenia i rozwiązania problemu!!! :P :P :P
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Postprzez do przodu w 07 Mar 2010, 13:30

Hej witam wszystkich
Pilnie szukam pomocy właśnie niedawno zacząłem grę stalker ale bardzo ją polubiłem realistyczna i w ogóle ale gdy doszedłem już do magazynów wojskowych a misja to wyłączyć mózgozwęglacz to wtedy zapisałem i wyszyłem noi dzisiaj włączam(bo wczoraj zapisałem) i jak klikam na Autosave to nie dość że nie ma tego co tam jest w jakim jest się miejscu, stan zdrowia i w ogóle to wtedy się wczytuje i jak jest ładowanie danych to wtedy nagle wychodzi do pulpitu Co robić? :!: Gre mam od wujka nagrał na płytę bo chyba ściągną i nie za bardzo znam się na tych wszystkich patchach i tak dalej więc piszcie po polsku bardzo proszę bo wszystkie zapisy się wczytują tylko ten najważniejszy nie a ostatni najbliższy mam w X16 pliska o POMOC

Uwagi moderatora:

Dobranoc... - atikabubu

do przodu
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Mar 2010, 13:09
Ostatnio był: 07 Mar 2010, 14:42
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez djcycu w 09 Mar 2010, 23:30

Też to miałem... Wgrałem najnowszy patch i teraz tego nie ma. Nie wiem jak jest z działaniem save`ów bo ja miałem to na bagnach dopiero więc zacząłem grać od nowa. Spróboj dogrywać nowe patche i za każdym nowym patchem zapisuj. W ten sposób powinieneś utrzymać działające save do ostatniego patcha jeśli się nie mylę.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości