Sejwy mogą się psuc nie tylko na skutek braku odpowiedniego patcha.Problem z quiksave długo starałem się rozgryzć i zauwazyłem pewną prawidłowość.Jeśli gra ma dwa zapisy quiksave i autosave i zwykle zacina się tylko quiksave to problem leży gdzieś właśnie blisko.Kiedy zaczynam grę i przechodzę poziom z wieloma savami szybkimi i wchodzę na inny poziom. Automatycznie zapisuje. Teraz nagle coś się spieprzyło i przy szybkim zapisie wywala mnie ze słówkiem jak wspomnialeś xray engine.Wczytując grę(załóżmy nie szybko, tylko wchodzę do menu->wczytaj grę-> i są te zapisy-quik i auto.)Jak klikam RAZ aby podświetlić auto to mam szary ekran-bo nie zapisywałem na autosavie w trakcie poziomu, a jedynie komputer sam zapisał. Quik natomiast ma obrazek z gry. Teraz przejde do puenty moich wywodów-byc może obrazek ten ma taką wydajność graficzną, że komputer jej nie wytrzymuje. Może to być też jakieś zawieszenie komputera, coś między procesorem a obrazkiem z gry,może za dużo danych zapisał.
Jeśli problemy xray engine nie są na skutek braku patchy,albo wydajności kompa to z tego wynika że jest to jakiś błąd w grze.Wiele razy tak miałem, ale jak lepszego kompa używam to problem się zmniejszył.
Mam nadzieję, że choć odrobinę pomogłem.Tak czy owak życzę powodzenia i rozwiązania problemu!!!