Elektrownia [spoilery!]

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Elektrownia [spoilery!]

Postprzez nacho66 w 13 Paź 2008, 14:59

no ale co z tego, ze byla w inwentarzu, skoro
a) jest do dupy
b) wybiera mi sie automatycznie co oznacza wejscie do inwentarza i wybranie innej w czasie gdy wrog do mnie napieprza

Zreszta juz nie wazne... koncowka zrypala caly efekt zauroczenia gra. Parafrazujac... nie wazne jak sie gra zaczyna, wazne jak sie konczy.
nacho66
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 17:53
Ostatnio był: 14 Sty 2010, 15:43
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Anhezjel w 14 Paź 2008, 13:22

Chodziło mi o to, że nie pojawiła się z nieba. A co do zmiany na nią po przejściu przez teleport. Ja już wolę walić z niej niż z elektro. Fakt, jest do dupy, ale zrobisz nią więcej krzywdy zwykłym przeciwnikom niż byś zrobił elektro.
Anhezjel
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 19:19
Ostatnio był: 14 Lis 2008, 20:25
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez nacho66 w 14 Paź 2008, 15:46

Dlatego zmieniam ja na kalacha :D
nacho66
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 17:53
Ostatnio był: 14 Sty 2010, 15:43

Postprzez urbanito w 28 Paź 2008, 09:45

slusznie dawno nie widzialem tak beznadziejnego zakonczenia gry. a jak wrzucilem temat 'zakonczenie" liczac ze cos zrobilem nie tak i jest jakies prawdziwe ciekawsze moderator dal mi warnika co mnie tym bardziej wkurzylo

potem odnalazlem ten temat choc nie nazywal sie zakonczenie tylko elektrownia.

zalatwic steroka jest prosto wystarczy walic do niego jak biegnie prosto potem jak sie przejdzie przez pierwszy portal strielok jest na dole po lewej stronie pare strzalow i koniec gry

jezeli chodzi o latanie sprzetu w limansku to pomocny jest szef komanda czystego nieba choc trzeba go zagadac zeby sie domyslic bo nie wynika to z niczego

natomiast od wejscia do szpitala juz nikt nie naprawi sprzetu ale po co to zwykla strzelanka helikopter mozna zestrzelic karabinem maszynowym znalezionym w limansku a reszta to bulka z maslem
jak chodzi o przelaczanie na karabin od gen lebiediewa to jest prosty sposob wywalic ten karabin z ekwipunku:) i tak sie nie przydaje

ja tez zostalem z masa zbednego sprzetu ammo granatow no i artefaktow wlasciwie one sa do niczego tylko jest ok ten co jest przeciwko promieniowaniu bo nie mozna uzywac bez niego innych oraz te co podnosza zycie i tamuja krwawienie oraz na wytzrmalosc(jak masz egzo to staja sie zbedne)

ale zakonczenie porazka porazka porazka ani sie nie zadumalem ani wzruszylem, swiata nie uratowalem ylko zginalem w emisji
nie moglem uwierzyc ze to koniec
urbanito
Kot

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 12:19
Ostatnio był: 12 Lis 2008, 14:18
Miejscowość: poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez LooK OuT! w 29 Paź 2008, 16:09

Dwie pukawki? Ja miałem FN F2000 (czy tam Ft 200) i Gaussa i to wszystko. Co niby jest jeszcze poza tym?

Niestety uboższy Świat jest tragedią, ale dopiero okazuje się to na końcu gry ;)
Image
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Frakcja: Najemnicy

Postprzez mars28 w 30 Lis 2008, 10:23

Właśnie przed chwilą skończyłem grę. Zgodzę się z poprzednikami - nie widziałem dawno gorszego zakończenia w jakiejkolwiek grze, w którą grałem. Cień Czarnobyla pod tym względem miażdży Czyste Niebo. Szkoda, że te dwie gry nie zostały wydane w odwrotnej kolejności. Po przejściu elektrowni (o ile można to nazwać "przejściem") pozostał mi niedosyt, liczyłem, że trochę pobiegam po terenie, który w "jedynce" wywoływał u mnie dreszczyk, a tu co? Parę strzałów i końcowy filmik. Żenada.
mars28
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2008, 11:22
Ostatnio był: 05 Gru 2008, 21:34

Postprzez Baron w 07 Gru 2008, 14:30

Piszecie tak, jakbyście o tym nie wiedzieli. Zatem wspomnę o tym, że FT 200M można mieć już przed Limańskiem. Po opuszczeniu mostu dostaniecie go w nagrodę w bazie czystego nieba. I tam też można go ulepszyć.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez LooK OuT! w 07 Gru 2008, 18:40

Baron, napisz coś, o czym nie rozmawiano na tym forum w kilku innych wątkach. Zresztą popatrz na daty postów.
Image
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12

Postprzez xent w 09 Sty 2009, 15:27

Witam! Jestem tu nowy więc jeszcze niezdążyłem wszystkiego przeczytać, więc prosze nie krzyczeć odrazu ze coś nie tak/nie tu/już było.

Z zabiciem Strieloka u mnie to było troche inaczej. Nie oddałem ani jednego strzału w niego... Już pisze jak to sie stało i ukończyłem gre. A więc przeszedłem pierwszy teleport licząc na to że Strielok zostanie tam gdzie jest i do niego dotre. Niestety "uciekł", i po krótkiej walce z przechodziłem przez kolejne teleporty aż (chyba po 4 teleporcie) znalazłem się na dachu budynku (tego który stoi obok miejsca w którym sie znajduje Strielok na początku etapu). Tam załatwiłem około 8 gości i zmierzałem do kolejnego teleportu, niestety nie dotarłem ponieważ niewiadomo skąd teleportowali sie wokół mnie kolejni kolesie. Spadł na mnie grad granatów i po zabawie. jednak nie poddałem sie i po kolejnym dotarciu do tego miejsca wybiłem kolesi i sprintem do teleportu, który przeniósł mnie do miejsca gdzie na początku jest Strielok. Przedemną pojawiło sie kolejnych dwóch panów do odstrzału i tak też zrobiłem z jednak małym ale... ktoś mi strzelał w plecy... po odwórceniu sie stwierdziłem że to koledzy z dachu urządzili pluton egzekucyjny... W tym miejscu jednak jedna ważna rzecz. Starałem sie zdjąć ich z dachu działkiem gautsa i gdy trafiłem jednego zauważyłem że Strielok traci energie :| Oczywiście nie pożyłem tam zbyt długo. Trzeci raz dotarłem do dachu a tam w 2 min wystrzelałem tylu kolesi z gautsa żeby Strielok był załatwiony.
Jak dla mnie troszke dziwne bo mimo wszystko to nie był Strielok, chyba że to był "atak klonów"...
Teraz tak w czasie czytania forum przyszło mi do głowy że każdy kto pisał "zabił" Strieloka nie dochodząc do tego dachu, a ja jestem ciekaw co znajduje sie dalej tam gdzie Strielok zwiał? Chyba jeszcze dzisiaj zaczne kolejny raz grać i to sprawdze :P

P.S. Co do tej broni którą dostajemy od łysego lub w nagrode za misje z mostem (niepamiętam jej nazwy) to ulepszyłem ją u mechanika i całkiem fajnie "kopie", jednak calność nie należy do najlepszych. Mimo to strzelanie krótkimi seriami jest naprawde skuteczne i szybko uśmiercające

EDIT: Już wiem co jest dalej :P dojście do sarkofagu, po którym można troszke pobiegać (na zewnątrz) i dojść prawie na dach. Można by wejśc i na dach gdyby nie teleport na schodach prowadzących do drabiny. Stojąc na sarkofagu można wypatrzyć (patrząc w prawo od głównego pola bitwy) inny budynek na którym jest teleport, jednak nie znalazłem żadnej możliwości dostania się tam. Jest drabinka aż na dach ale nie da sie na nią wejść. Aha jeszcze jedno: po drodze do sarkofagu w jednym miejscu jest uszkodzona barierka i można zeskoczyć na dół. Jednak nikt nie zwraca na nas uwagi nawet wróg, a dodatkowo są nieśmiertelni....
xent
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2009, 10:55
Ostatnio był: 27 Lis 2009, 15:36
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Polski zolnierz w 09 Sty 2009, 23:59

EE no ja właśnie też skończyłem....eee no fakt żałosne zakończenie. Ja do tej pory nie rozumiem co sie stało. Strzeliłem ostatni raz do Strieloka kiedy właził po schodach, nie ma ochrony emisja i filmik...z filmiku wynika jakby nam tam zdechł...a o nas nic nie wiadomo...Mogliby jakoś rozbudować to zakończenie a nie tak walneli i w trakcie emisji idący se schodami strielok znajduje sie nagle niewiadomo gdzie, pólżywy i leżący koło martwych kumpli po fachu. Z zakończenia wynika, że przez emisje bagna itp zostały znów zamknięte, czyste niebo niby całą frakcją wlazło pod sarkofag i zdechło po emisji...szrama nie wiadomo gdzie. A Strielok wygląda jakby wyjarał pół kilo hery i nie wiedział gdzie leży... Takie mierne to zakończenie. Jedyne co mi się podobało to grafa bo trafiłem (chyba normalnie tak nie jest, chyba zależy o jakiej godzinie sie trafi) na bitwę o 2 w nocy i w burzę. Także tylko graficznie podobało się. Czyste niebo tam nawija przez radio, ale nie wiadomo gdzie są, te teleporty do tej pory nie wyjaśnione skąd się wzieły. Miało być picuś glancuś a wyszło jak wyszło...czyli jak zwykle miernie. Podsumowując obie gry. Fabułą to powala Cień Czarnobyla, klimatem Czyste niebo (na to składają się bazy stalkerów, teksty, Czerwony Las, Limańsk itd.), a tak ogólnie to mam nadzieje, że zasada "do trzech razy sztuka" zadziała na stalkerze 3, o ile te PLOTKI okarzą się prawdziwe...Ech taki nie dosyt. Pół roku temu nie skończyłem bo miałem bugi i zmulonego starego kompa...a teraz sie okazuje, że wcale za bardzo nie było na co czekać...prócz Limańska i szpitala, który okazał się o dziwo łatwy. Jak zwykle najlepsze obszary zostały zmarnowane. Jak spodobał mi się tym razem Kordon, te bazy stalkerów itp bardzo klimatyczne, wysypisko też porządniejsze. Agroprom jaki był taki jest( znaczy jaki jest taki był bo to prequel xD), Dolina Mroku...baza Wolności tylko jakoś dobra..po za barem i Aszotem nuda. Czerwony Las genialny, tylko przesadzili z tą liniowością i za dużo lata się na pośpiech, zero zwiedzania. Limańska tak samo jak Prypeć w Soch'u, raz dwa trzy troche postrzelamy i w 5 minut jesteśmy przy sarkofagu...A limańsk wyszedł pięknie to mogli dać troche czasu na zwiedzanie i jakieś bazy itd. A czarnobyl? Jaki był taki jest, tylko jeszcze nudniejszy. Lepsza sieczka była w SoCh'u. Amen

Ten Limańsk a Prypeć. Jak kolwiek Limańsk jest piękny, genialny i w ogóle chwalmy Boga, to mi tu nie pasuje. Nie czyje tego klimatu Ukrainy i Zony. Limańsk mógłby mieć ten klimat tajemnicy i odosobnienia (tłumaczył o co biega Leśnik) a wygląd jak Prypeć. Limańsk za bardzo zalatuje ( po za anteną) taką nowością i zmyśleniem. W Prypeci czuć prawdziwe serce komunizmu, opuszczenie i katastrofe z '86, no nie wspomne o prypeci z CoD'a 4. To jednak wszystko nie zmienia faktu, że Limańsk jest genialny, ale taka właśnie dygresja

PS: Gdzie są podziemia Prypeci? E ja byłem w szpitalu a oni mówią, że to są podziemia. Także ja sie już pogubiłem
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez orzelbielik w 13 Maj 2009, 17:16

Hmmm... Na forum ktośpisał, że w CS jest kilka zakończeń. Jedyne jakie zanlzłe to to, o którym wszycy piszą powyżej. Uwaga! O to moje pytanie: jakie są inne zakończenia gry(o ile takowe ktoś "znalazł")[sam niestety nie moge wejsc do teleportow, gdyż nie mam bandaży, a jedno traienie powoduje krwotok, ktory żeby zatrzymać trza użyć 10 apteczek]
orzelbielik
Kot

Dołączenie: 20 Kwi 2009, 17:22
Ostatnio był: 05 Lip 2010, 20:39

Postprzez BJ Blazkowicz w 13 Maj 2009, 19:56

CS nie ma innego zakończenia, ponieważ jest to prequel a on musi kończyć się tak aby pasować do następnej części gry, czyli Cienia Czarnobyla.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 10:14
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 523

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości