Elektrownia [spoilery!]

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Elektrownia [spoilery!]

Postprzez Dziarsky w 05 Paź 2008, 01:02

Witam.
Powiedźcie mi ludzie jak poradzić sobie w misji w Elektrowni (czyli najbardziej zjeb#$%ej rzeczy jaka pojawiła się w CS :/)?
Dostajemy Gaussa ale Strielok za bardzo nie ma ochoty od tej broni ginąć i w momencie gdy ucieka mi z tej pierwszej alei to już go w zasadzie nie mam jak dostrzec bo dwa kolejne teleporty zajmują za dużo czasu (przeciwnicy) a w między czasie biegnie on zasłoniętą aleją (nie ma go jak trafić). Chwilę później emisja i koniec gry :/

Jest jakiś sposób jak go szybko drapnąć? Kurde nie wierzę, że autorzy gry zostawili na to tak mało czasu i dają tak dużo do roboty w między czasie.
Help.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Re: Elektrownia [spoilery!]

Postprzez Michu w 05 Paź 2008, 12:18

Rotfl, ja rozwaliłem go nie ruszając się z miejsca. Stań, przyceluj i strzelaj w niego..., po prostu!. Kiedy dostanie jego ''pole'' robi się jaśniejsze, wtedy wiesz że trafiłeś. Po prostu jak się gdzies zatrzyma to ładuj w niego ile wlezie, nawet jak biegnie próbuj trafiać :). To tyle, bułka z masłem na prawdę!.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Don't worry w 05 Paź 2008, 12:23

Rób dokładnie tak jak radził poprzednik , staraj się go unieszkodliwić bez wchodzenia w teleporty, nawet jeśli trafisz troszke obok Strieloka to i tak traci troche życia.
Awatar użytkownika
Don't worry
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 22:46
Ostatnio był: 01 Lis 2008, 13:45
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 0

Postprzez Zaklinac w 05 Paź 2008, 12:27

Ewentualnie wejdź do pierwszego teleportu, chociaż to Ci zbyt wiele nie da - ale ja go załatwiłem przechodząc przez jeden teleport.
Wskazówki:
- strzelaj nawet jeśli widzisz tylko malutką poświatę jego pola - wtedy też trafiasz
- nie zmieniaj broni - elektromagnetyczna to wszystko czego potrzebujesz - wal head'y i nawet nie zdejmuj palca ze spustu
-Panowie, czas wykazać się męstwem.
-Znowu?
Awatar użytkownika
Zaklinac
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2008, 00:31
Ostatnio był: 13 Paź 2008, 22:35
Kozaki: 1

Postprzez Dziarsky w 05 Paź 2008, 12:34

Na pierwszej alei udaje mi się mu zabrać w porywach 4/5 skali.
Później po przejściu teleportem nie mamy go chyba w zasięgu wzroku aż do trzeciego "skoku" i tam widać tylko ten zarys poświaty (teraz spróbuję w nią też walić).

Lecę to pomęczyć, dzieki za pomoc.

ps. U Ciebie też po przejściu teleportem broń się zmienią samoczynnie? (u mnie nawet na model, którego nie miałem w ekwipunku [sic!])
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Zaklinac w 05 Paź 2008, 12:49

Dziarsky napisał(a):Na pierwszej alei udaje mi się mu zabrać w porywach 4/5 skali.
Później po przejściu teleportem nie mamy go chyba w zasięgu wzroku aż do trzeciego "skoku" i tam widać tylko ten zarys poświaty (teraz spróbuję w nią też walić).

Lecę to pomęczyć, dzieki za pomoc.

ps. U Ciebie też po przejściu teleportem broń się zmienią samoczynnie? (u mnie nawet na model, którego nie miałem w ekwipunku [sic!])

Tak - to normalne, ale nie baw się nią - nie dość że jest do niej jeden magazynek to jej celność jest dość...słaba.

Strielok kiedy ( na początku - bez wchodzenia w teleporty ) przebiega za tymi jasnymi plamami - dalej jest do trafienia! tylko na jakiś czas znika ta jego powłoka - nie wiem czemu , ale warto się przypatrzeć i oddać jeszcze ze 2 strzały.
-Znowu?
Awatar użytkownika
Zaklinac
Kot

Postprzez Dziarsky w 05 Paź 2008, 12:56

EDIT:

Ok, zauważyłem ,ze ta aleja, po której zamiata Strielok biegnie dalej na lewo a nie tylko do skrzyżowania z naszą. Więc zostałem tam gdzie stałem i go załatwiłem.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Zaklinac w 05 Paź 2008, 22:17

Dziarsky napisał(a):EDIT:

Ok, zauważyłem ,ze ta aleja, po której zamiata Strielok biegnie dalej na lewo a nie tylko do skrzyżowania z naszą. Więc zostałem tam gdzie stałem i go załatwiłem.

Cieszę się, że pomogłem :)
-Znowu?
Awatar użytkownika
Zaklinac
Kot

Postprzez nacho66 w 13 Paź 2008, 09:08

Oh My God!!

Czy to jest wszystko? Zaangazowalem sie w wojne frakcji po stronie wolnosci... przed atakiem na baze powinnosci pomyslalem sobie, ze skocze do mostu do Limanska wykonac nastepny etap glownego questa. W ekwipunku mnostwo zlomu do sprzedania, moja SEVA w 3/4 tylko sprawna. Eh... rozwale kogo trzeba i wroce do handlarza i mechanika.
W polowie biegania po Limansku zaczelo do mnie docierac, ze chyba za bardzo nie mam jak wrocic na 'stare smieci'. Dobra...zobaczymy co sie stanie. Napieprzam jak glupi (w CoD mniej strzelalem), przedarlem sie przez budowe, potem przez szpital (w ktorym zreszta ustawienie 'taktyczne' przeciwnika jest k***** idiotyczne). I po kolejnym dograniu obszaru... bam!!! Widze elektrownie. Lysy cos tam gada, za chwile dostaje jakas kosmiczna bron i kaza mi celowac w Streloka. Kilka razy powtarzalem czynnosc ale nigdy nie udalo mi sie go wystrzelac do konca. No wiec wskakuje w teleport i wyskakuje z jakas idiotyczna bronia, ktora nie wiadomo skad mam!? Moja seva w tym momencie juz zadnej ochorny mi nie daje a tu dostaje kulkami i granatami w czasie gdy bezowocnie probuje zmienic bron na swoja normalna... albo przynajmniej jakakolwiek celna. Po kilkudziesieciu probach udalo mi sie jakos przebrnac ta elektrownie... dopadlem Streloka (wystrzelalem jakis kontener - on chyba siedzial za), jakas cut scenka, troche halasu i wlacza sie animacja... bla bla bla tatuaz na rece i ... napisy koncowe ???!!! co jest do jasnej cholery??? czy to jest wszystko? Czy tak sie konczy gra, ktora dala mi najwiecej chyba rozrywki w tym roku?

To jest jedno z najgorszych zakonczen jakie widzialem w grach fabularnych w zyciu!! Gdzie i czym jest ten zweglacz?? Pol gry o tym gadaja a w punkcie kulminacyjnym ani slowa ?? Gdzie jest Prypec??? Ominalem jakies wyjscie czy jak?? Czy wogole go w CS nie ma? Dodali nudne bagna a zabrali Prypec?? Nie gralem dlugo w 'jedynke' i liczylem, ze 'zwiedzanie' Prypeci odbije sobie w CS. A tu dupa blada
Czemu przez ostatnie 2 godziny gry, w ktorych wywalilem wiecej amunicji (a jeszcze oszczedzalem na dalsza gre!! ) nie ma nigdzie mozliwosci naprawic sprzetu... w elektrowni to juz bylo pandemonium pod tym wzgledem. I skad do cholery gracz moze wiedziec ,ze po przekroczeniu mostu do Limanska, zaklada mu sie klapki na oczy i z fabularnego fpp z elementami rpg robi sie debilna strzelanka z jedna sluszna droga

Zadnego mutanta po Limansku... Oslawionego Kontrolera widzialem raz (w kanalach).. cos tu jest bardzo nie halo

Jestem ogromnie rozczarowany. Strasznie podobala mi sie ta gra, nawet bugi mnie mocno nie dreczyly. Do wczorajszego wieczora wystawialem tej grze note 9/10.... Dzis, po jej 'ukonczeniu??', moze z 5/10

Moze jestem glupi albo slepy i cos przeoczylem albo czegos nie rozumiem. Chetnie poczytam co myslicie
nacho66
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 17:53
Ostatnio był: 14 Sty 2010, 15:43

Postprzez daazbux w 13 Paź 2008, 13:03

No niestety koncówka ,poczynając od limanska, jest słaba, liniowe strzelanie do wszystkiego bez elementu większego zaskoczenia, a zabijanie strieloka to juz kompletna porażka, karabin z nieba i szybkie lutowanie od momentu jak jest na dachu po prawej stronie, nawet przez teleporty nie ma sensu skakać ( o kolejnej broni z nieba wspomne tylko "żal" ;) ), jakies 10 strzałów i po temacie, kolejna emisja, warzywko i napisy końcowe, szkoda bardzo ze tak na skróty poszli.
Ostrzyłem zeby na limansk licząc na duzą miejską lokacje a tutaj tylko liniowe bam bam,
daazbux
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2008, 10:50
Ostatnio był: 14 Paź 2008, 09:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez nacho66 w 13 Paź 2008, 13:26

Wycięto Bar, Prypeć, Sarkofag, Dzicz, Czerwony Las (ale zastąpiono je innym czerwonym lasem), Podziemia Prypeci.
Po końcowym filmiku nie można grać.
Gdy wejdziesz do Limańska nie będziesz mógł już powrócić.

Dopiero teraz, na innym watku, znalazlem ta tresc. Wycieli Prypec i Sarkofag... czyz nie sa to dwa najistotniejsze elementy Zony??? I co co chodzi z tym zweglaczem... co to takiego jest? ponoc zeby dojsc do centrum Zony trzeba przez niego przejsc... to w ktorym momencie sie przechodzi?

Do tej gry powinno wyjsc rozszerzenie, rozbudowujace fabule po wejsciu do Limanska

Czyli zeby pobiegac po Prypeci musze zainstalowac Cien Czarnobyla... zarowno technologicznie jak i graficznie gorszy od CS
nacho66
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 17:53
Ostatnio był: 14 Sty 2010, 15:43

Postprzez Anhezjel w 13 Paź 2008, 14:13

ŻADNEGO karabinu z nieba nie ma. Gdy rozpoczynacie strzelanie do Striełoka, to już macie te 2 nowe bronie. Tyle że na początku macie automatycznie wybraną tą elektryczną, bo to ona jest konieczna,a potem po przejściu przez teleport automatycznie wybiera wam się t druga, bo elektryczną nic nie zrobicie zwykłym przeciwnikom. Żeby do tego dojść wystarczyło wcisnąć przed strzelaniem do Striełoka klawisz "I". A te 2 pukawki, to macie od łysego.
Anhezjel
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 19:19
Ostatnio był: 14 Lis 2008, 20:25
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości