przez Medium w 10 Paź 2008, 10:47
Pierwszy raz przeszedłem grę mając w plecaku:
- TRs301 - przez sentyment, bo lubię w realu M4 i pochodne, używałem jako podstawową broń. Maksymalnie na celnośc z celownikiem optycznym i tłumikiem. Aby go używać wchodziłem do Limańska z zapasem niemal 1000 szt. amunicji.
- AK74 - zrobiony na maksymalną celność z celownikiem optycznym gdyby zabrakło amunicji 5,56 mm. Ocvzywiście z zapasem amunicji.
- wintorez - zrobiony na maksymalną celność jako snajperka
- śrutówkę wyrzuciłem po przejściu do Leśnika (w Czerwonym Lesie na mutanty może się jeszcze przydać)
- RPK - ale to zdobyłem w Limańsku przydał się do jednego zadania
- RPG - sprawdziłem działanie - nieprzydatny w moim przkonaniu był do niego więc grając teraz mogę go zabrać co najwyżej na sprzedaż.
Teraz uważam, że wystarczy:
- AK74 zrobiony na celność z celownikiem i tłumikiem z powodu ogólnej dostępności amunicji.
- wintorez lub SWD do prowadznia celnego ognia snajperskiego (nie sprawdzałem jeszcze czy można do SWD założyć tłumik no i amunicji do niego trochęmniej niż do wintoreza dlatego nadal preferuję wintoreza tym bardziej, że jest wcześniej dostępny).
- RPK ale tylko do podjęcia w Limańsku w celu wykonania jednego zadania w Szpitalu po któym trzeba go po prostu wyrzucić.
Piszesz, że nie pasuje Ci siatka celownicza celownika do Kałachów. Jest wg mnie bardzo wygodna. Cel bierzesz w dwa boki trójkąta nic Ci celu nie zasłania jak w przypadku celowników do karabinków NATO bierzesz odpowiednią poprawkę i strzelasz. Kwestia przyzwyczajenia się.
Pozdrawiam
Medium
PS. Pistolet mam Sig Sauer przez sentyment do marki i modeli serii 220 tym bardziej, że w grze jest nie na naboje 9 mm a 0,45 cala. Co prawda magazynek ma amerykańską pojemność 10 naboi (ten kaliber też chyba po to) ale wystarcza mi to spokojnie.