Do jakich frakcji można dołączyć?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Do jakich frakcji można dołączyć?

Postprzez Zaklinac w 05 Paź 2008, 12:06

Mam pytanie;
Otóż na forum przeczytałem czyjąś wypowiedź, z której wychodziło że można dołączyć do bandytów. Czy to prawda? Jeśli tak : to jak? No i jak wygląda rozwój fabuły wtedy: Bitwa o opuszczany most itp?

Wiem, że do tych frakcji można dołączyć na pewno,ale czy coś ominąłem?
-Clear Sky
-Powinność
-Wolność
-Stalkerzy
-Bandyci także [ wyjaśnienie jak poniżej]

XXX
Edit:
Don't worry napisał(a):Wątpie , w każdym razie nikt inny nie proponował mi dołączenia do swoich szeregów ;]

Okazuje się, że jednak tak :
Terry napisał(a):Jeżeli chce się zostać bandytą, a nie chce się zostać okradzionym to wystarczy przebiegać przez posterunki. Jak się opuści region i się powróci do niego posterunek znów jest neutralny. Przez takie przebieganie u mnie tylko trochę pogorszyły się stosunki. Tera to pomagam bandytom i jest nieźle. Największym utrapieniem jest Powinność, bo ona praktycznie atakuje bez przerwy. Najgorsze jest to, że dwoma przejściami atakuje. Ale jak się przez jakiś czas będzie się broniło posterunków to wreszcie przestaną... (tak przynajmniej u mnie jest)

Waluk napisał(a):To po tym zdarzeniu raczej jesteś ich wrogiem, prawda? Jak chcesz dołączyć do bandytów to idź do ich bazy na wysypisku i pogadaj z bossem. Jednak jeśli jesteś ich wrogiem, to sam wiesz czym się skończy wizyta w ich bazie.
Ostatnio edytowany przez Zaklinac 05 Paź 2008, 13:03, edytowano w sumie 2 razy
-Panowie, czas wykazać się męstwem.
-Znowu?
Awatar użytkownika
Zaklinac
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2008, 00:31
Ostatnio był: 13 Paź 2008, 22:35
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Do jakich frakcji można dołączyć?

Postprzez Don't worry w 05 Paź 2008, 12:09

Wątpie , w każdym razie nikt inny nie proponował mi dołączenia do swoich szeregów ;]
Awatar użytkownika
Don't worry
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 22:46
Ostatnio był: 01 Lis 2008, 13:45
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 0

Postprzez Terry w 05 Paź 2008, 15:31

Do bandytów jest prosto dołączyć. Idzie się do Jogi (szefa bandytów) i wykonuje się zadania załatwienia kopaczy (neutralnych stalkerów). Najpierw załatwia się Stringowa - kopacza. Będzie próbował Cię przekupić, ale jeżeli chcesz dołączyć do bandytów musisz go skasować. Po załatwieniu kopacza dostajesz od Jogi wiadomość o tym, że kopacze potajemnie spotkali się z jakimś przemytnikiem, aby sprzedawać potajemnie artefakty bez wiedzy władz! Tradycyjnie idzie się do nich rozwala się ich wszystkich. I ostatnie już zadanie. Joga chce zadać potężny cios kopaczom. Mamy zdobyć Pchli targ. Dostajemy trochę ludzi i się oczyszcza budynek.
Te wszystkie misje były dość proste, gdyż wrogowie u mnie używali samych pistoletów.
Do bandytów będzie można dołączyć oczywiście po wykonaniu misji w Agropromie!
Niestety baza bandytów znajduję się w kiepskim miejscu. Co prawda są jakieś skarby, ale wrogów - mnóstwo!
Zachód - Powinność. Południe - Stalkerzy. Wschód - Wolność. Najgorzej jest jak twoi towarzysze wzywają Cię kiedy Powinność i Wolność zaatakują jednocześnie. Otrzymane prezenty za dołączenie są dość skromne... z 9 granatów tych gorszych i z 5 tych lepszych (nie pamiętam jak się nazywały) i z kilka apteczek. No to jest już wszystko :)
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Vaniol w 05 Paź 2008, 16:05

Jak dla mnie to dołączanie do poszczególnych frakcji jest czymś w stylu poziomu trudności. Powiedzmy że Samotnicy to poziom łatwy bo jedynymi wrogami są bandyci. Powinność jest trudniejsza bo mamy jeszcze walki z Wolnością. Dołaczając do Wolności sprowadzamy sobie na głowę silniejszą Powinność. Wchodząc w szeregi bandytów mamy przechlapane na całej linii u wszystkich czyli poziom Ultra-Hard-H4X0r-1337.

BTW. Czyli jednak życie bandyty takie łatwe nie jest :)
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Terry w 05 Paź 2008, 18:10

Tak oficjalnie to wojny z Wolnością jako Bandyta się nie ma, ale jednak oni chcą rozwalić Powinność. Powinność jest po drugiej stronie Zony, a Wysypisko jest po drodze... Muszą zabezpieczyć drogi do regionów, a od początku gry należą one do Bandytów... Eh i tu tak to jest dziadowa sytuacja... Nie dość, że Bandyci są w tak kiepskiej sytuacji to jeszcze Wysypisko jest wielkim polem bitwy Powinności i Wolności. A i spotkałem takiego głupiego błęda... może tak nawet powinno być? No to jak się dołącza do Bandytów to zauważyłem, że polepszają się stosunki z Renegatami, ale i tak jak się pojawi w zasięgu ich wzroku otwierają ogień... Czyżby byli aż tak pamiętliwi za tą całą wojnę na Bagnach? :P W PDA mam paski na maksa na przyjaciel u Renegatów, a taka głupia sytuacja... eh, ale lepsze takie bugi niż jakieś inne straszniejsze :P Ale w ogóle jak grałem to mało błędów spotkałem :)
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Razzak w 04 Lis 2008, 01:06

W takim razie co z głównymi zadaniami? Tymi zlecanymi przez przywódców Wolności i Powinności. Skoro jest się bandytą, będą nas atakować tak? Więc jak mamy wykonywac misje dla nich? Poza tym, kilka razy fabuła wymaga od nas zabijania bandytów. Jak to wpłynie na relacje z nimi gdy jest się członkiem ich klanu?
Awatar użytkownika
Razzak
Kot

Dołączenie: 02 Lis 2008, 13:04
Ostatnio był: 17 Mar 2010, 01:53
Frakcja: Wolność

Postprzez Czaro w 04 Lis 2008, 01:21

Razzak napisał(a):W takim razie co z głównymi zadaniami? Tymi zlecanymi przez przywódców Wolności i Powinności. Skoro jest się bandytą, będą nas atakować tak? Więc jak mamy wykonywac misje dla nich? Poza tym, kilka razy fabuła wymaga od nas zabijania bandytów. Jak to wpłynie na relacje z nimi gdy jest się członkiem ich klanu?

Członkiem Wolności, Powinności lub Bandytów można zostać dopiero po wykonaniu qestów związanych z przywódcą Wolności i Powinności :D.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Razzak w 04 Lis 2008, 01:39

Źle mnie zrozumiałeś. Załużmy że jestem bandytą. Wchodze do bazy Wolności bo taka jest linia fabuły. Mam się dowiedzieć czegoś o Kle. I niby jak, wchodzie i wszyscy łącznie z przywódcą od którego mam dostać zadanie do mnie naparzają? Więc albo dla bandytów istnieje inne rozwiązanie takich zadań(w co wątpie), albo atakują wszyscy w bazie poza właśnie przywódcą. Chyba że zaatakuje po wykonaniu owego zadania. Pytam, bo mam zamiar dołączyć do bandytów, i nie wiem jak się sprawy mają z misjami fabularnymi. Co się dzieje gdy mamy za zadanie rozmowę z przywódcami Powinności i Wolności?
Poza tym, jak wspominałem gra kilka razy zmusza nas do zabijania bandtytów. (czerwony las - most i kryjówka w której jest "Kompas") Jak ma się to do ich stosunku wobec nas? Trochę bez sensu, jeśli frakcja w której jesteśmy będzie do nas wrogo nastawiona prawda? W przypadku bandytów toczylibyśmy wojnę z dosłownie każdym...
Awatar użytkownika
Razzak
Kot

Postprzez Czaro w 04 Lis 2008, 01:54

Jeśli chodzi o naparzanie do bandytów w czerwonym lesie poprosu nie powinni Cię atakować i misja powinna odrazu zakończyć się powodzeniem lub być anulowana, a po niej powinna przyjść kolejna. A jeśli chodzi o Wolność, Powinność i Bandytów to tak jak mówiłem nie przyłączysz się do żadnej z tych frakcji przed ukończeniem misji "Zalej podziemia Agropromu".
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Postprzez Razzak w 04 Lis 2008, 02:12

Ale mi nie chodzi o przyłączanie się do nich, tylko o normalną grę po stronie bandytów. Czy jest możliwa? Czy ZADANIA GŁÓWNE są do wykonania. Bo zadanie o którym wspomniałeś jest tak zwanym GŁÓWNYM, czyli potrzebnym aby zaliczyć grę. Ja robie te zadanie, przywódca Powinności daje mi informacje o Kle. I ide dalej. Ale próbuje się dowiedzieć co się stanie gdy spotkam się przywódcą Powinności i ew. co się stanie ze mną gdy wejdę do bazy. Jaśniej już chyba się nie da...
Awatar użytkownika
Razzak
Kot

Postprzez Czaro w 04 Lis 2008, 08:48

Gra po stronie bandytów jest najtrudniejsza, ale owszem da się grać. Choć sam osobiście nie polecam :). Głowne wątki powinny się restartować i po stronie bandytów też można przejść grę.
Czaro
Weteran

Postprzez Marcin_ek w 04 Lis 2008, 09:54

Walka na trzy fronty ja też nie polecam sie przyłączać do bandytów,ale za rozwalenie powinności i stalkerów dostajemy super giwere GP-37 :D
Marcin_ek
Kot

Dołączenie: 03 Lis 2008, 17:02
Ostatnio był: 10 Lis 2009, 00:08
Ulubiona broń: FT 200M

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt08 oraz 2 gości