przez Madrian w 22 Wrz 2008, 15:28
Mam problem.
Grałem sobie spokojnie. Doszedłem do Agropromu. Wtedy postanowiłem jednak zainstalowac Patcha 1.504 i zacząłem grać od nowa. Jestem po misji "zlikwiduj najemników w fabryce" w dolinie mroku. Odebrałem nagrodę od wolności i lecę gonić Kła.
I tu mam problem. Gra wychodzi mi do XP po pewnym czasie, zawsze w tym samym momencie, niezaleznie od tego co robię. Nie mam żadnego ostrzeżenia, komunikatu czy coś. Po prostu gram i w następnej sekundzie oglądam pulpit. Wyglada to na jakieś działanie skryptu, ale jakie, nie mam pojęcia. Jedyne zadanie poboczne jakie mi się jeszcze trzyma to "znajdź ulepszenia" dla technika w Kordonie. Drugie zadanie to oczywiście wątek fabularny - zasuwać do Agropromu (zdążyli mnie okraść). Kiedy się bardzo postaram, dobiegam do hali bandytów na wysypisku i czasami włączają mi się dwie misje poboczne na raz - Pomóc w posterunku odbiorczym (stalkerzy) i łowcom skarbów (bandyci) Jakieś 3 minuty po wyjściu z piwnicy po kradzieży, gra po prostu wychodzi. Nie ma znaczenia, gdzie jestem. Próbowałem uciec przed tym do kordonu (kupa kasy poszła), czy zostać w Dolinie, ale i tak gra mi wyskakuje bez niczego do Wigrozy w tym sammym mniej więcej momencie. Jedyne zadanie, jakie mi się nie powiodło, to Anteny w Dolinie (Wolność załatwiła sama najemnikó w gospodarstwie i zadanie anulowane), ale fabuła poszła dalej.
Zastanawiam się, co mi wywala grę? Mam też dokładnie to samo, przy próbie wejścia na serwer w Multi - wywala mi grę w czasie ładowania mapy.
Gra oczywiście Oryginalna.
Spróbować reinstalki? Może coś innego? W 1.501 wywalało mi bugtrapa przy niedokończonych zadaniach. Teraz, nie dostaję żadnej wiadomości.