SWD

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

SWD

Postprzez Khazdor w 14 Wrz 2008, 10:47

Witam, gdzie moge zdobyć SWD Dragonov w Clear sky? Najlepiej zeby nikogo nikogo nie zabijac (Wiem, wolność je ma) i skąd moge zdobyc flasz dyski dla Jara? Prosze o szybką odpowiedz.
Khazdor

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Re: SWD

Postprzez Pathlogan w 14 Wrz 2008, 11:01

Jeden "flasz dysk" mozna zdobyć od Gandzi a drugi od szefa Wolności po wykonaniu innych misji.SWD zdaje mi się ża tylko od Wolności można je zdobyć ale pewien nie jestem bo schowków dokładnie nie przeszukiwałem.

EDIT: Aszot (SWD) ma ja praktyczne zawsze na stanie gdy dołączysz do Wolności.
Ostatnio edytowany przez Pathlogan, 14 Wrz 2008, 20:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 16:40
Ostatnio był: 27 Gru 2011, 15:27
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez abbu w 22 Wrz 2008, 22:23

Hej.
Wie może ktoś czy jest możliwośc zakupy słynnego SWD u Powinności ? Ewentualnie czy gdy dokonam ataku na placówkę Wolności da rade go zdobyc? Może widział ktoś SWD poza wyżej wymienionymi terenami?
Thx Up!
Image
Awatar użytkownika
abbu
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 19:36
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 10:03
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Master50 w 23 Wrz 2008, 07:48

Możesz go znaleźć w Magazynach Wojskowych, pełno tam zombie i wojskowych... Wybij wszystkich wojskowych, tego na wieży też i dostaniesz swojego SWD... Chodzi mi o pierwsze wejście do Magazynów
Awatar użytkownika
Master50
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2008, 13:06
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 09:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Eremita w 24 Wrz 2008, 19:47

Potwierdzam. Swoj SVDm2 zdobylem w magazynach wojskowych, od strzelca na wiezy.
Ostatnio edytowany przez Eremita, 24 Wrz 2008, 20:52, edytowano w sumie 1 raz
Eremita
Kot

Dołączenie: 24 Wrz 2008, 19:41
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 18:48
Ulubiona broń: --

Postprzez Llordus w 24 Wrz 2008, 20:47

Master50 napisał(a):Możesz go znaleźć w Magazynach Wojskowych, pełno tam zombie i wojskowych... Wybij wszystkich wojskowych, tego na wieży też i dostaniesz swojego SWD... Chodzi mi o pierwsze wejście do Magazynów

Hmm, biorac pod uwage moment znalezienia tej broni, to w zasadzie, jak dla mnie, przydatna bedzie tylko w jednej misji, gora przez 5 minut. Pozniej, zwazywszy na to jak wyglada dalsza rozgrywka, szkoda tachac ze soba tyle ciezkiego zlomu i lepiej po prostu wywalic, zwalniajac miejsce w ekwipunku na potrzebniejsze rzeczy.

Generalnie caly ten system "dzielenia" ekwipunku w sklepach pomiedzy rozne frakcje mocno mi nie pasuje. Prowadzi do jakichs dziwnych zachowan typu przylaczanie sie do frakcji/ubijanie zolnierzy tylko zeby zdobyc jakas zabaweczke, ktora sie chce pobawic. Jak by nie mozna bylo zlecic zamowienia u jakiegos handlarza, zaplacic nawet 2x wartosc tego, co po przylaczeniu do frakcji i np. odczekac jeszcze przy okazji z 1-2 dni (bo w koncu handlarz potrzebuje czasu na sprowadzenie zabaweczki). Byloby duzo przyjemniej - kazdy moglby zdobyc swoje zabaweczki w nieco realniejszy (i przy tym duzo mniej uciazliwy) sposob, niz obecnie to rozwiazano.
Llordus
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:02
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 19:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --

Postprzez Madrian w 26 Wrz 2008, 00:12

Posiedź w Kordonie. Po jakimś czasie Stalkerzy zaczynają się prowadzać z wypasionymi zabaweczkami. LM-17 czy TR 301 to norma. Wintarów jak nasiał, a i paru w bazie siedzi z SWD. Raz widziałem takiego gościa w patrolu, ale się pozabijać nie dali mutkom.
Prawdopodobnie chodzi o samoczynne uzupełnianie NPCów po atakach mutantów. Kiedy zginie jakiś oddział, na jego miejsce wchodzi nowy, ale skrypt tu coś nawala i zamiast Viperów, TOZów czy AK-74U2 pojawiają się kombinezonach i z zabaweczkami wyższej półki. To samo Mutki. Zamiast piesków, po paru misjach latają pijawki i snorki (mi jedna pijawka odbiła brata Wilka... tzn. wpadła między bandytów i wszystkich wykosiła, a załatwił ją Braciszek - ten gnój trzyma TOZ-a za pazuchą, a od nas chce giwery - naciągacz). To jest na 100% bug.
Dobrze jest posiedzieć w Kordonie, bo goście mają małe wymagania co do misji. Naboje najtańsze do pistoletów lub strzelb, apteczki, granaty czasem odbić obóz. A kasa leci. A po paru atakach mutków pełno trupów z dobrymi giwerkami. Niestety, żeby nie było za wesoło - z amunicją krucho i lepiej pozostać przy Kałachu, a lepszy sprzęt sprzedać. W Dolinie Mroku i tak tego znajdziemy kilkaset kilo.
W Kordonie jest też kilka artefaktów.
Można też kupić u obu handlarzy detektor Niedźwiedź. Rzadko, bo rzadko, ale się pojawia w ofercie. F5 -F9 i w końcu się trafi. Uważam, że jest nawet lepszy od Wirelessa, bo pokazuje teren w kole 360* A ten "najlepszy" tylko 180* i można zgubić Artefakt.
Madrian
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 14:57
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 19:15
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Piotru26 w 05 Paź 2008, 23:53

Witajcie,

Ja zdobyłem SWD zabijając dwóch gości na zewnątrz bazy wolności i kolejnych 3 wewnątrz. Wszystko super tylko że po tym zniknął mi technik Wolności i nie ma mi kto ulepszyć broni. Generalnie nie miałem żadnego problemu z otrzymaniem pozostałych zadań od szefa Wolności ale technika nie ma na swoim miejscu. Jest tylko znaczek w PDA i na minimapie że tu mam zwrócić pendrive z danymi.

Czy technik zniknął dlatego ze pozabijałem paru gości z Wolności?
Piotru26
Kot

Dołączenie: 05 Paź 2008, 23:49
Ostatnio był: 14 Paź 2008, 23:20
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Moszar w 06 Paź 2008, 10:19

UP Możliwe że zniknął bo zabiłeś kilku w samej bazie

Ja swoje SWD kupiłem w bazie u Aszota ulepszyłem maxymalnie i jest zabójcze :D kolesie z powinności uciekają na mój widok :)
Awatar użytkownika
Moszar
Kot

Dołączenie: 05 Paź 2008, 19:10
Ostatnio był: 11 Lip 2020, 12:38
Miejscowość: N 51°06'29.57" E 17°01'37.41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Madrian w 06 Paź 2008, 19:14

Prawdopodobnie istnieje opcja, że po śmierci technika specjalisty, jego zdolności przejmują inni mechanicy. Miałem tak z bandytami. Wybiłem ich bazę, łącznie z technikiem. Za chwilę technik z powinności mógł mi ulepszyć SEVĘ na maksa. Było to w wersji 1,504, a w 1,505 coś tam zmienili przy misjach z bandytami. Może trzeba chwilę posiedzieć w bazie, ustrzelić parę kur, zabić parę mutków, zarobić kasy i poszukać infa o pendrivach do SEVY, a potem wybić dopiero bandytów.
Madrian
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 14:57
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 19:15
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Czechow w 25 Maj 2009, 15:53

Może to taki Off top, ale SWD dostaje się gdy Wolnością rozwalisz bazę Powinności. Do tego jakieś 40000ru na ulepszenie i takie tam.
Image
Czechow
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2008, 16:07
Ostatnio był: 17 Lis 2009, 09:28
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości