Tak... Ja myślę że jednak fajnie by było pograc w kolejną odsłonę Stalkera i możliwe że taka się kiedyś pojawi. Bo przecież Zona, to nieprzebrana kopalnia pomysłów na scenariusze do gier. Czy ja wiem czy chciałbym te same lokacje w innej odsłonie Stalkera? Tak, ale mogły by zostać zmienione tak, by część stała się niedostępna ( po co znowu oglądać te same tereny? ) Jednak też tak by można było chociaż troszke sobie je pozwiedzać ( przyjemnie odwiedzić stare kąty prawda? ). Zona jest tak rozległa że znajdzie się w niej mnóstwo równie niebezpiecznych miejsc jak te, które znamy i dlatego nie mam nic do zupełnie nowych lokacji jakie pojawiły by sie w grze. Tak... więcej bajerów, możliwości, sprzętu etc. to to czego nam potrzeba
No i oczywiście solidność wykonania produktu. Słyszałem głosy że programiści powinni oddać/sprzedać prawa do Stalkera jakiejś "lepszej" firmie. No tak ale kto odda lepiej klimat Zony niż ludzie którzy są z jej okolic ( tej prawdziwej )? Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że pogram w kolejna odsłonę Stalkera.
Ps. Co do Follouta 3, widziałem trailer i wygląda świetnie ale ( zawsze jakieś ) czy to będzie ten sam Follout, który dla wielu jest grą kultową? Mam nadzieję że nie wyjdzie z tego coś na kształt Obliviona...